Nem akart taktikázni, csak tartani, ameddig bírja – érzéketlenné is vált a karja

Nagy csatát hozott a Premium Strongman League hajdúszoboszlói állomása, amelyen Nagy-Cimet István megszorongatta a végül aranyérmet nyerő Juhász Pétert.

Óriási csata zajlott a Premium Strongman League hajdúszoboszlói állomásán. Nemcsak az exkluzív környezet tette különlegessé a sorozat ötödik fordulóját, hanem a versenyszámonként változó élmezőny is. A végletekig kiélezett – sokáig egymás körbeverését hozó – csatában végül Juhász Péter nyert, Nagy-Cimet István és az összetett harmadik helyén záró Sebestyén János között pedig mindössze két pont döntött.

A negyedik helyre szoruló Molnár Zsolt sem sokkal maradt le a dobogóról, ő 47.5 pontot gyűjtött – a cseh Zdenek Vávrával egyetemben. Mindez azt jelenti, hogy az első öt helyezettet kevesebb mint tíz pont, azaz egyetlen részgyőzelem választott el egymástól. Ez is azt mutatja, hogy hatalmas volt a harc az aranyéremért.

Érdekesség, hogy számonként változott az élmezőny összetétele, a rimaszombati erős ember, Nagy-Cimet István ráadásul közel állt ahhoz, hogy megszorongassa Juhász Pétert. Mindezt úgy, hogy a felkészülése nem volt zökkenőmentes.

„Egészségügyi problémák miatt múlt héten nem versenyezhettem, de igyekeztem ebből is pluszmotivációt meríteni – mondta a Prémium Médiának Nagy-Cimet István, aki az autótartást bődületes idővel, minden más riválisára több mint 50 másodpercet verve nyerte meg. – Az autótartás egészen különleges élmény volt, nem akartam taktikázni, csak tartani, ameddig bírom. Úgy másfél perc után teljesen érzéketlenné vált a karom, nem volt többé fájdalom, nem éreztem semmit, csak a feladat lebegett a szemem előtt. Nem gondoltam, hogy ekkora különbséggel verem meg a mezőnyt, de emiatt még büszkébb vagyok erre a részsikerre.

Ha valami miatt van egy kis hiányérzetem, az a szánkóhúzás, összesen hárman tudták teljesíteni a távot, nem voltam messze attól, hogy én legyek a negyedik. Itt a hazai versenyzőknek talán előnyt jelentett, hogy ismerték az eszközt. Nagy csata volt az aranyéremért, ez is mutatja, mennyire erős ez a sorozat. Örülök, hogy a PSL mezőnyének tagja lehetek, mert Szlovákiában nincs hasonlóan nívós megméretés az erős embereknek.

Juhász Peti elképesztő karakter, Molnár és Sebestyén előtt pedig szintén le a kalappal, jó tíz év van köztünk, rendkívül motiváló látni, hogy ennyi idősen is milyen versenyképesek.”

Azt olvasta már a Csupasporton, hogy Juhász Péter ötödik lett az erős emberek Bajnokok Ligájának portugáliai állomásán? Elmondta, milyen baki miatt nem tudták teljesíteni az egyik versenyszámot.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A szembeszél és a szintkülönbség sem törte meg a lendületét Kassától Miskolcig
Azt hitte, nem bírja végig, és még őt magát is meglepte, hogy folytatni tudta
Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
A triatlon a szabadidősportban is hódít
A tarahumara csodafutók titka évszázadok óta megfejthetetlen

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.