Taroltak a veterán erős emberek a siófoki Muscle Beachen

Erődemonstrációt tartott a két korelnök a Premium Strongman League negyedik fordulójában, míg a dobogó harmadik fokára egy ifjú tehetség, a dunaszerdahelyi Uvacek Patrik állhatott fel.

„Nem terveztem ilyen helyezéssel, elég sok a külföldi versenyző, többségüket pedig már ismerem is elég jól. Akadt egy-két olyan versenyszám, amit ők talán nem nagyon gyakorolnak, gondolok itt a magasba dobásra és a hordópakolásnál a kettőszáz kilós hordóra. Ezt az előnyömre tudtam fordítani. Végigtoltam az egész a napot, örülök, hogy ilyen jól sikerült” – állt a Prémium Média rendelkezésére a Sebestyén János a PSL negyedik fordulóját követően. A mezőny második legidősebb versenyzője 50 pontot gyűjtve szerezte meg az aranyérmet, megcáfolva becenevét, a „Silverboyt”.

Sebestyén a kamionhúzást követően rögvest az élre állt, s bár az egykezes óriásban hárman is több ismétlésig jutottak nála, a folytatásban ellenállhatatlan versenyzést mutatott be.

A magasra dobást és a hordósorpakolást is megnyerte, így az utolsó, ötödik versenyszámnak az élről vághatott neki. A matek ismét működött, hiszen pontosan tudta, hány ismétlésre lesz szüksége az autófelhúzásban ahhoz, hogy megőrizze az első helyét.

„Nagyon sokat jelent a közönség szurkolása nekünk. Elsőre megijedtem, mert nem úgy álltam be, ahogyan kellett volna, de a végén azt éreztem, bírtam volna még. Ötöt húztam, ami elég volt a győzelemhez, de lett volna még bennem, ha kell – tette hozzá, megjegyezve, hogy esetében is igaz a régi bölcsesség, minden jó, ha a vége jó. – Nem kis súlyokról volt szó, a kamionnál meg a hámos-köteles húzás 20 méter. A magasra dobásnál 18 és 20 kiló, ráadásul homokon, ami annyit jelentett a gyakorlatban, hogy felugrás után 5-6 centit elsüllyedtünk, csak hogy ne legyen túl egyszerű dolgunk.”

A dobogó második fokára a korelnök, Molnár Zsolt állhatott fel, aki az ötből egy versenyszámot, a Sebestyént megtréfáló egykezes óriást tudta megnyerni, míg további két alkalommal zárt másodikként – összességében négy ponttal elmaradva Sebestyéntől, ám hét és fél pontot verve a harmadik helyezett Uvacek Patrikra. Nagy Ákos, a Premium Strongman League szakmai vezetője szerint a dobogós hármas nagyszerű versenyt hozott össze.

„Izgalmasra sikeredett a nap, kellemes meglepetés volt a magyar fiúk teljesítménye. Sebestyén Jani győzelme nagyon megérdemelt, Molnár Zsolti második helye szintúgy, ahogy külön öröm számomra Uvacek Patrik teljesítménye, aki mindössze 22 évesen bizonyította, hogy a jövő egyik nagy egyénisége lehet, akire már most is érdemes odafigyelni” – értékelt Nagy Ákos.

A Premium Strongman League mezőnyére csak rövid pihenő vár, jövő hétvégén ugyanis ismét összecsapnak Közép-Európa legjobbjai. Ezúttal ráadásul még keményebb verseny vár rájuk, ugyanis több, az erős emberek Bajnokok Ligája-sorozatában (SCL) szereplőt várnak az 5. fordulóra.

„Jövő héten megyünk a Hajdúságba, ott teljesen más típusú versenyszámok lesznek, és egyelőre azt sem tudjuk pontosan, milyen mezőny lesz, külföldről kik érkeznek. Az SCL-résztvevők előrébb vannak egy-két szinttel, mint mi, de azért oda tudunk nekik piszkálni. Megyünk előre, pár nap pihenő, jövő héten egy, maximum két edzés, aztán hétvégén nyomjuk megint!” – tekintett előre Sebestyén János.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A Késely családban mindenki rendszeresen mozog és nagy terveket sző
Ne rángassuk a súlyokat! – egyedül építette fel magát a nulláról a vb-címekig
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.