A szervezők elszámolták a súlyokat, ötödik lett a magyar erősember

Juhász Péter ötödik lett az erős emberek Bajnokok Ligájának portugáliai állomásán, és elmondta, milyen baki miatt nem tudták teljesíteni az egyik versenyszámot.

A tengerparton felállított aréna közönsége szenzációs volt, Juhász Pétert egyenesen megdöbbentette, micsoda hangulatot teremtettek az erős emberek Bajnokok Ligája-sorozatának (SCL) portugáliai állomásán, ahol a tűzoltóként dolgozó mádi sportember az ötödik helyen zárt, ezzel újabb lépést tett az idény végi nagydöntő felé.

„Alapvetően elégedett vagyok, nagyjából az történt, amire előzetesen számítottam. Voltak hullámvölgyeim, nehezen indult a verseny, mert az első szám az autófelhúzás volt, amiről tudtam, hogy a legnagyobb kihívást jelenti nekem. Ám úgy voltam vele, jobb is, ha mielőbb túlesünk rajta, onnantól a felzárkózásra koncentrálhatok” – nyilatkozta a Prémium Médiának.

A verseny szervezésébe kisebb hiba csúszott, ugyanis a hétvége második versenyszámát, a keretcipelést egyetlen induló sem tudta teljesíteni, mivel a portugálok elszámolták a súlyt.

„Eredetileg háromszáznegyven kilóval hirdették meg, a bemelegítésnél aztán többen is kérdeztük, biztos jó-e minden, mert jóval nehezebbnek érződött megpakolva a keret. A szám után derült ki, hogy háromszázhatvan kilót cipeltünk, amihez annyit érdemes viszonyításként tudni, a World Strongest Man verseny tízes döntőjében szokott háromszázhetven kiló lenni, ami aztán már tényleg mindennek a csúcsát jelenti. Szóval brutális súly volt. Nemhogy én, az egyik szerbiai magyar operatőr, aki a versenyeken dolgozik is teljesen megdöbbent, mondván, nem emlékszik olyan versenyszámra az elmúlt évekből, amit senki sem tudott volna végigcsinálni” – mesélte.

Így végül az időeredmény helyett a megtett távolság rangsorolt a résztvevők között, amiben Juhász az ötödik legjobb volt. Végül a nap ötödik – és egyben utolsó – próbatételénél, a vegyes pakolásnál kellet nagyot „dobnia” Juhásznak.

„Úgy voltam vele, ez lehet az a szám, amiben kiemelkedő lehetek. Ez hellyel-közzel be is jött a nap végére, ugyanis második lettem benne. Az utolsó, az aranyért versengő párosból a brit Kane Francis vert rám 1.2 másodpercet. Nyilván jobb érzés lett volna nyerni, de azért a második hely sem volt rossz. Sőt, egyenesen a nap fénypontja, mert ezzel nemhogy a hatodik, az ötödik helyre is fel tudtam jönni!” – zárta beszámolóját Juhász Péter.

A tiszaújvárosi tűzoltóságon dolgozó erős ember a portugáliai túrát megelőzően Finnországban versenyzett, míg idehaza egyetlen hónap leforgása alatt a Premium Strongman League egyéni, illetve négyfős csapatokkal megvívott Nemzetek Ligája-versenyén is indult.

Ezen a hétvégén újabb erőpróba vár rá, a PSL mezőnye a Hajdúságba látogat, ahol az 5. fordulót rendezik a Közép-Európai Erősember-sorozat idei kiírásában. A Bajnokok Ligájában legközelebb augusztus végén lép közönség elé, akkor a lengyelországi állomáson gyűjtheti tovább a pontokat.

Legutóbb arról írtunk a Csupasporton, hogy a napokban együtt edzett Floridában a testépítés két legendás alakja, Arnold Schwarzenegger és Ronnie Coleman.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A Késely családban mindenki rendszeresen mozog és nagy terveket sző
Ne rángassuk a súlyokat! – egyedül építette fel magát a nulláról a vb-címekig
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.