Súlyos betegsége ellenére ő az új rekorder

Több mint kilenc és fél órán keresztül plankelt az ausztrál Daniel Scali, egyúttal világrekordot döntött – mégpedig úgy, hogy a legkisebb érintésre is óriási fájdalmat érez a bal karjában.

Aki valaha plankelt, pontosan tudja, hogy már egy-két perc is igen megterhelő tud lenni az elsősorban a törzset és a hátizmokat erősítő – egyébként kimondottan népszerű – gyakorlatból. És akkor képzeljék el, hogy valaki több mint kilenc és fél órán keresztül tartja magát!

Ennyi az új világrekord, egészen pontosan kilenc óra, harminc perc és egy másodperc, amelyet az ausztrál Daniel Scali állított fel. Emberfeletti teljesítmény, és akkor még nem is említettük, hogy az újdonsült rekorder Sudeck-szindrómával küzd, azaz idült végtagi fájdalommal bajlódik, miután tizenkét évesen leesett a trambulinról, és eltört a bal karja.

Elmondása szerint ilyenkor az agy téves üzeneteket küld, ezért egy kisebb szellő vagy érintés is erős fájdalmat tud okozni. Aligha lehet elképzelni, mit érzett, amíg megdöntötte a korábbi rekordot.

Fekvőtámaszokkal és felülésekkel próbálta formába hozni magát és növelni az állóképességét, de tudta, önmagában ez még kevés lesz. Mentálisan is készült, szakemberhez járt, hogy túl tudjon lendülni a holtpontokon.

„Nem volt egyszerű, miután állandó terhelés alatt volt a könyököm és az alkarom. Elég sokat szenvedtem, az egész brutális volt. A térdem és a combom égett, a lábam zsibbadt, a karom pedig szinte lángolt. Utólag mégis azt mondom, hogy megérte. A rekorddöntés után nagy boldogságot éreztem. Elértem a célomat, a csúcsdöntéssel szerettem volna felhívni a figyelmet a Sudeck-szindrómára. Bizonyítani akartam, hogy bármin megy is keresztül az ember, bármilyen fájdalmai is vannak, mindent elérhet, ha mentálisan elég erős. Én sem gondoltam volna, hogy megdöntöm a plank világrekordját, mégis sikerült. Nem egyszerű, amikor állandóan fáj valamid. Vannak időszakok, amikor mozdulni sem mersz emiatt. Szerencsére a sport és az edzés sokat segített” – idézte őt a guinessworldrecords.com

Egyébként jócskán felülmúlta a korábbi csúcstartót, az amerikai George Hoodot, aki 2020 februárjában hatvankét évesen (!) 8 órán, 15 percen és 15 másodpercen keresztül plankelt.

Fotó: Daniel Scali Facebook-oldala

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.