Workout-teszt szakszemmel

Rengeteg a különböző alkalmazás, amely a járvány ideje alatt ingyen letölthető. Jacob Sarkisian, az insider.com újságírója ezúttal Chris Hemsworth ausztrál színész applikációját próbálta ki.

Chris Hemsworth, a Thor-filmek népszerű színésze nemrég saját fejlesztésű fitneszapplikációval jelentkezett, amely a Centr nevet kapta. Tekintettel a kijárási tilalomra, március 23-án úgy döntött, hat héten keresztül ingyen hozzáférhetővé teszi az alkalmazást, így segítve, hogy az emberek megfelelő kondiban tartsák magukat a négy fal között.

 

Fotó: AFP

 

„Mielőtt bárki azt gondolná, kizárólag magamnak fejlesztettem az alkalmazást, le kell szögeznem, a Centr mindenkié. Remélem, sokan élnek a lehetőséggel, így bárki hasznát veheti ezekben a nehéz időkben” – adta hírül korábban Instagram-oldalán Chris Hemsworth.

A nagylelkű bejelentés a fitneszedzők és szakemberek fantáziáját is megmozgatta, többek között Jacob Sarkisianét, az insider.com szakírójáét is, aki egy héten keresztül tesztelte az appot, követve szinte minden utasítását.

„A regisztrációt követően több, személyre szabott ajánlat közül választhatunk. Nem csak napra lebontott, testreszabott edzés- és étkezési tervet kapunk az alapján, hogy milyen célokat és preferenciákat jelölünk meg az első bejelentkezés előtt. A szokásos étrendet választottam, amelybe a hús is beletartozik, továbbá a közepes intenzitású edzésprogram mellett döntöttem – utóbbi a fogyásban segít, és az izmokat is növeli” – írja Sarkisian.

A szakíró beszámolója szerint az edzés- és étkezési terv mellé a felhasználók blogbejegyzéseit, valamint meditációs tréningre vonatkozó tippeket is kapunk. Örömmel nyugtázta, hogy a bejegyzéseket, valamint a meditációs zenét is rendszeresen frissítik, amitől rendkívül hitelessé és személyessé válik az applikáció.

„A program ökölvívást, MMA-gyakorlatokat, HIRT erőfejlesztő tréningeket, HIIT-workoutokat, állóképesség-fejlesztő foglalkozásokat, továbbá pilatest is tartalmazott. A gyakorlatok, amelyeket eddig végeztem, jóval egyszerűbbek voltak, ráadásul csak keveset ismertem. Az egészben a legjobb, hogy képzett edzőkkel együtt végezhetjük a tornát, ami sokkal élvezetesebb, mintha száraz, papírra vetett tervet kellene követnünk. Ezáltal úgy érzi az ember, mintha saját edzője lenne, s ez rendkívül ösztönzően hat.”

Egyik kedvenc virtuális edzője, Luke Zocchi abban is segítette, hogy a workoutokra ne csak erőnléti, hanem mentális gyakorlatokként is tekintsen. Meglátása szerint a test és az izmok megdolgozása mellett megtanulhatjuk, hogyan viseljük el a szenvedést, továbbá meddig feszegethetjük korlátainkat.

Az applikáció másik, nem elhanyagolható előnye, hogy a legtöbb gyakorlat elvégzéséhez nincs szükségünk eszközökre, amelyekhez azonban igen, azoknál más kiegészítőkkel (súlyzó helyett vizespalack) is pótolhatjuk az eredetit.

Az étrenddel kapcsolatosan Sarkisian azonban visszafogottan nyilatkozott.

„Sajnos az ételekből hiányoznak az ízek. A reggelire, ebédre és vacsorára ajánlott fogások valóban egészségesek, ám az elkészítésükhöz szükséges receptekből valahogy kifelejtették az alapvető fűszereket. A hét első felében még követtem a recept utasításait, de pár nap után a saját ízlésem szerint ízesítettem az ételeket. Számos, a leírásban szereplő hozzávaló sokba kerül, ezért sok esetben olcsóbbakkal helyettesítettem” – vallja be a szakíró.

Hogy valami jót is írjon az ételekről, Sarkisian leszögezte, laktatónak bizonyultak, így elmaradtak a szokásos napközbeni nassolások, és még a kiadós edzések ellenére sem kívánt több ennivalót.

„A legjobb az egészben, hogy az edzések és a három étkezés nagyon hatékonyan strukturálja a napot és a hetet, ami karantén esetén különösen fontos. A változatos gyakorlatok segítségével mindig új célokat tűzhettem ki magam elé, s mindvégig jó erőben és frissnek éreztem magam. Mindazonáltal úgy érzem, a Centr az életmódunk megváltoztatására törekszik, így amikor az életünk visszatér a régi kerékvágásba, nehezebb lesz időt találnunk, hogy minden egyes utasítást pontosan betartsunk. Ez persze csak az én véleményem” – vonja le végső következtetést Sarkisian.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Ne csapjuk be a szervezetünket! – így kerülhetjük el a sokkhatásokat
Bogár János tanácsa: Ne fusd el az elejét! – kezdődik a 18. Ultrabalaton
Régen halálos veszélyt jelentett, ma már bárki végigjárhatja a Királyok ösvényét
Százévnyi egészség: nem mindegy, hogy valami elől, vagy valamiért futunk
A meleg volt a legnagyobb kihívás, a vége borzalmas volt, de győzött a VTM-en

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.