A Bécsi maratoni után irány Nizza!

Korbuly Kamilla mindössze két és fél éve kezdett futni, ráadásul a közelmúltban betegség és derékfájás hátráltatta, mégis teljesítette élete első maratoni távját, és már Franciaországba készül.

Korbuly Kamilla először 2019-ben vett részt futóversenyen, és annyira megtetszett neki a hangulat, hogy azóta rendszeresen próbára teszi magát a különböző megméretéseken.

„Két és fél éve futok – kezdte a 24 esztendős Korbuly Kamilla. – A Vivicittá volt az első versenyem, addig egyáltalán nem futottam. Sok ismerősöm leadta a nevezését az eseményre, úgy gondoltam, én is kipróbálom. Beneveztem a félmaratoni távra, kíváncsi voltam, felkészülés nélkül le tudom-e futni. Utólag belátom, nem volt jó ötlet felkészülés nélkül részt venni a versenyen, de teljesítettem, és boldog voltam. Teljesen megfogott a hangulat, rengeteg futó, remek légkör, hangosan szóló zene, valamint fantasztikus szurkolók. A Vivicittá volt a vízválasztó, onnantól elkezdtem rendszeresen futni és versenyekre járni.”

 

 

Szeptember közepén életében először a Bécsi maratonin futotta le a távot, pedig egy nappal előtte lázzal és derékfájdalommal küzdött.

„Ellentétben a Vivicittával, erre a versenyre már sokat és tudatosan készültem, mégiscsak maratoni távról beszélünk. Nyár eleje óta ez járt az agyamban, jó formában is éreztem magam, ám két nappal a verseny előtt belázasodtam. Kétségbeestem, nem akartam, hogy több hónap munkája kárba vesszen, sok melót tettem a felkészülésbe. Utólag már tudom, hogy hiba volt, de sokat versenyeztem a Bécsi maratoni előtti időszakban, túlterheltem magam, a lázzal egy időben előjött egyfajta derékfájás is. A verseny előtt egy nappal ott voltam lázasan és derékfájósan, úgy éreztem, nem vagyok olyan állapotban, hogy teljesíteni tudjam a viadalt. Két ok miatt döntöttem úgy, hogy mindenáron megcsinálom: az egyik, hogy olyan sok támogatást kaptam a családtól, a barátoktól és az ismerősöktől, hogy nem akartam csalódást okozni; a másik, hogy az Egyesült Államokban él az egyik unokatestvérem, aki magas szinten triatlonozik, ő mondta, hogy szeretné az órámon keresztül élőben követni a versenyemet, hogy szurkolhasson nekem. Ottani idő szerint éjszaka három órakor kezdődött, úgy voltam velem, ha ezért képes éjjelre ébresztőt állítani, biztosan lefutom.

Igaz, fájdalomcsillapítókkal, de ott voltam a versenyen. A rajtnál annyira megfogott a hangulat, hogy minden fájdalom és rossz érzés elmúlt, remekül éreztem magam.

Ez volt az első külföldi versenyem, ilyen remek hangulatot még sehol sem tapasztaltam, pedig itthon sok futós eseményen voltam már. Leírhatatlan érzés volt ott lenni.”

 

 

Korbuly Kamilla nem lassít, célja, hogy a jövőben minél több külföldi maratonit teljesítsen, a tervek szerint a következő nagy feladat Franciaországban vár rá.

„Sok itthoni nevezésem van, főleg félmaratoni távokon, csapatban pedig ott az Ultrabalaton. Sokan mondják, ha lefutják életük első maratoni távját, előjön náluk egyfajta depresszió, hogy akkor merre tovább. Őszinte leszek, én is elgondolkoztam a következő célokról. Az biztos, hogy minél több külföldi maratonit akarok teljesíteni, és szeretném triatlonban is kipróbálni magam. Külföldön legközelebb novemberben a Nice-Cannes Maratonin veszek részt.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Ne rángassuk a súlyokat! – egyedül építette fel magát a nulláról a vb-címekig
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.