A mesterséges intelligencia is fontos szerepet kap az idei Vivicittán

A futókról – aki közülük hozzájárul – személyre szabott cikk készül, amely a Nemzeti Sport Online felületére is felkerülhet. Kocsis Árpád, a BSI ügyvezető-versenyigazgatója 20 ezernél is több nevezőre számít a tavasz legnagyobb fővárosi futóversenyén.

Ismét elrepült egy év, tavasz van, úgyhogy április 20–21-én következik az esztendő első igazán nagyszabású fővárosi futóeseménye, a Telekom Vivicittá. A versenyt megelőző szerda délelőtti sajtótájékoztatón részt vett Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes; Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára; Pereszlényi Zoltán, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese és Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezető-versenyigazgatója.

Pereszlényi Zoltán beszélt a meglepetésről, elmondta, a Telekom mindig törekszik rá, hogy egyéni szinten is többet adjon a digitalizáció révén, bizonyos megoldásokat közelebb hozzon az emberekhez. A mesterséges intelligencia segítségével mindenki, aki indul a Vivicittán, és hozzájárul, hogy részt vegyen benne, a választott táv teljesítése után személyre szabott összefoglalót kap, és eldöntheti, hogy megosztja, vagy akár a Nemzeti Sport online felületén is megjelenítheti.

A mesterséges intelligencia és a rendelkezésre álló adatok alapján beszámoló készül a futásról, ami egyedi emlék maradhat, és monitorozásra, motivációra is nagyszerű lehetőség.

A cég fontos szlogenje manapság a tuning, ami annyit tesz: hogyan tudjuk a mindennapjainkban a digitalizációt arra használni, hogy kicsivel jobbak legyünk. Közösségi célok is lesznek a futófesztiválon, a Telekom ezúttal is támogatja a Suhanj! Alapítványt, és dolgozói nevezési díjához is hozzájárul.

Fotó: Koncz Márton – Nemzeti Sport

Révész Máriusz biciklivel érkezett a sajtóeseményre, aztán felsétált a kilencedik emeletre, vagyis jó példával szolgált mindenkinek. Ebben az évben a 10 kilométeres versenyen gondolkodik, tavaly is így volt, aztán „emlékezetből” lefutotta a 21 kilométert – ha már Bősz Anett főpolgármesterhelyettes-asszony is azon a távon indult. Csaknem negyven éve, amikor Révész Máriusz először vett részt rajta, még egy futam volt a Vivicittán (12 kilométeren lehetett indulni), azóta teljesen átalakult a viadal. Az államtitkárság és a BSI azon dolgozik, hogy a szabadidős futóversenyeken legalább 200 000 ember induljon el évente.

Bősz Anett ismét a félmaratoni távon indul, szentül hiszi, hogy az ilyen eseményekkel a sport betölti kulturális szerepét, akár életre szóló sportbarátságok is szövődhetnek, de még fontosabb, hogy olyan évszakban vagyunk, amikor szerelmek bontakoznak ki. A sportban meg kell élni az egész életet, el kell indulni, járni az úton és megérkezni valahová, persze annak is van tanulsága, ha éppen nem érkezik meg a célba az ember.

Kocsis Árpád elárulta, összesen eddig 400 000-nél többen neveztek a tavalyi évig a Vivicittára, mindezt úgy, hogy az ötödiken még csak 4000 ember vágott neki az akkor egyetlen távnak. Idén már 16 000 nevezésnél járnak (közel 7000 a félmaratoni erőpróbára jelentkezett), és ha nem jön közbe valami, akkor 20 000 fölé nő ez a szám a következő másfél hétben.

Az útvonal fantasztikus újdonsága, hogy pontosan ugyanaz lesz, mint a tavalyi, vagyis semmilyen földtúrás, felújítás nem befolyásolja.

Jövőre következik a negyvenedik verseny, és a 30., amelyik a Telekommal összekapcsolódva szerveződik, vagyis dupla jubileumra készülnek Kocsis Árpád és kollégái.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Hódít a testösszetétel-mérés – leteszteltük!
Nemrég mindkét lábát műtötték, most pályacsúccsal győzött a Mátrabércen
Fesztivál Csongrádon – családias hangulat, jó szervezés
Több százan vettek részt a háromnapos Csömöri Bringafesztiválon
A szembeszél és a szintkülönbség sem törte meg a lendületét Kassától Miskolcig

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.