BLOGRA FUTOTTUNK A minifutásnak is lehet örülni

Lecsengőben van a betegséghullám, blogszörfösünk (szó szerint) visszaléphetett a futóvalóságba, és böngészte, hogy a tavaszi kihívások előtt mivel töltötte az idejét a kocogótársadalom.

Végre futottam! Négy hét kihagyás után kőkemény három kilométeres kocogást engedélyeztem magamnak próba gyanánt. Előző héten még köhécseltem a covidos betegség okán, de hét végére már ez is elmúlt, így hihetetlen lelkesedéssel öltöttem fel a futószerkót. Másfél kilométer oda – másfél kilométer vissza. Ennyi, és nem több. Zenét hallgattam közben, s rögtön az elején a 2Unlimited Tribal dance című száma kezdődött, nem mondom, hogy könnyű volt a lovakat visszatartani, de megálltam, és nem engedtem a csábításnak.

Csak kocogás lesz az első pár alkalom, és ha minden rendben van, akkor szépen emelkedhet a táv és a tempó is.

Hihetetlenül jólesett ez a minifutás, és remélem, egyre többet teljesíthetek majd. A pulzusom szépen jelezte, hogy betegségen vagyok túl, mert ezen a rövid távon, lassú tempó mellett is csapkodta a 171-es értéket, de majd lemegy, csak türelem kell hozzá. Mintegy sokkterápiaként másnap végre TRX-edzésre is eljutottam, és már a tréning közben éreztem, lesz itt izomláz! Bár a plankgyakorlatok most nehezen mentek, de lelkes vagyok, tudom, hamar visszazökkenek majd a régi kerékvágásba. Sőt, boldog vagyok, hogy végre ismét sportolhatok, elképzelni sem tudom, mit érezhet az, akinek hosszabb időt kell kihagynia. Az idő is egyre kellemesebb, úgyhogy bizakodva várom az elkövetkező időszakot, szeretnék sokat sportolni, és fejlődni is.

Egy-két verseny is tervben van (természetesen a részvétel a fontos nálam, semmi több), úgyhogy várom, hogy a lovak közé csaphassak, és megint nyargalásszak kedvemre.

ZERGETALPAK (Facebook)
A szerző emléktúrán vett részt a Mátrában, és erről is írt beszámolót. A szeles, napos időben összesen 38 kilométert tett meg, combos 1600 méter szintemelkedésű pályán, a teljesítés időtartama pedig öt óra lett.

SPORTORVOS.HU
A legjobb, izomcsoportonkénti strechinggyakorlatokról olvashatunk a cikkben, mármint hogyan kell helyesen elvégezni a mozdulatokat, míg a tökéletesítéshez fotós illusztráció is segít.

Futás után mindenkinek ajánlott a nyújtás, ráadásul a mozdulatok még jól is esnek sportolás után!

21097KK.WORDPRESS.COM
Koffein kapitány kezd visszatérni a rendszeres futáshoz, egyelőre bírják a térdei. Volt némi kihagyása a Covid-fertőzés miatt, de már ezen is túl van! Szerencsére ismét kezdi élvezni a futás, s edzéstervek is segítenek a fejlődésben. Muszáj is, hogy a Sasfészek Roham elnevezésű verseny 15 kilométeres távjának teljesítésével elégedett lehessen.

FUTÓLÉPÉS (Youtube)
Őri István futóedző a videóelemzésében azoknak ad hasznos tanácsokat, edzéselveket, akik nem készülnek versenyre, de rendszeresen futnak, akár az egészségük védelme, akár bármi egyéb ok miatt.

A legfontosabb tanácsok: rendszeresség, változatosság, fokozatos edzésterhelés!

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Futócuccválasztás – és nem csak árcédula szerint!

KREMLICZA LEVENTE

A futás olcsó sport, szokták mondani, de azért a hobbiban is van már az a szint, amikor elengedhetetlen a drága felszerelés. Kocogni lehet pár ezer forintos pólóban is, de, mondjuk, a száz kilométeres téli versenyen már nagyon nem mindegy, milyen aláöltözet van rajtunk. A hobbifutók többségének nem lenne szüksége több tízezer forintot kóstáló ruhákra, csak jó cipőre és bármilyen kényelmes technikai futócuccra. Természetesen mindenki azt vesz és hord, amit akar, de a jelenlegi trend, hogy sokan presztízskérdést csinálnak a futóruházat márkájából, árából, ami viszont teljesen felesleges. Amúgy a hosszabb versenyre én is elviszem a drágább felsőt, hiszen fontos, hogy ne dörzsöljön, kényelmes legyen, de nadrágban például az ötezer forintos darabot vittem a nyolcvan kilométeres futásokra is. Húsz-harminc kilométerre rendszeresen a sportáruházban tíz euróért vásárolt felsőben megyek ki, és teljesen jól megállja a helyét. Szóval, érdemes a céljainknak megfelelően begyűjteni a futócuccokat, és nem a márkák, az aktuális trend szerint.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A meleg volt a legnagyobb kihívás, a vége borzalmas volt, de győzött a VTM-en
A Késely családban mindenki rendszeresen mozog és nagy terveket sző
Ne rángassuk a súlyokat! – egyedül építette fel magát a nulláról a vb-címekig
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.