A sportra nem lehet nemet mondani

Az áprilisi bécsi félmaratoni győztese, az olimpiai bajnok Kovács István felesége, Garami Katalin az egyik nagykövete a Nemzeti Futóversenynek, amelynek üzenete, hogy figyeljünk oda a rendszeres testmozgásra.

Mozgassuk meg az országot – ez az egyik célja a hétvégén sorra kerülő Nemzeti Futóversenynek, amelyen öt és tíz kilométeren lehet rajthoz állni, ráadásul különleges környezetben, a Hősök terén és az Andrássy úton lehet próbára tenni az erőnket.

„Nemcsak az elhízási statisztikák mutatnak rossz képet, én is látom, hogy itthon sajnos túlsúlyosak az emberek, és nemcsak a felnőttek, a gyerekek is. A sporttal fel tudjuk hívni a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, ami az egyik küldetése is a versenynek – hangsúlyozta Garami Katalin, a Nemzeti Futóverseny egyik nagykövete.

Nem is kell rengeteget mozogni, elég hetente háromszor, csak figyeljünk oda az egészségünkre. Reméljük, a versennyel is tudunk üzenni, és ezáltal is tehetünk a magyarok egészségéért.”

Garami Katalin – az olimpiai bajnok bokszoló Kovács Kokó István felesége – hozzátette, mivel neki gyermekkora óta szívügye a sport, egyértelmű volt, hogy a rendezvény mellé áll. Ahogy megjegyezte, ha sportról, jó ügyről van szó, nem nagyon tud nemet mondani.

„Már kiskoromban is elég aktív voltam, a szüleim sporttagozatos általános iskolába írattak, majd volt egy március tizenötödikei futóverseny, amelyet megnyertem, még a fiúkat is megelőztem – tekintett vissza a sportos kezdetekre. – Egy atlétaedző felfigyelt rám, beszélt a szüleimmel is, és elkezdtem atletizálni. Mindent kipróbáltam az atlétikán belül, kilencéves korom óta űzöm, de hamar kiderült, hogy a futás, azon belül pedig a közép- és a hosszútáv fekszik nekem.”

Garami Katalin azóta is elkötelezett híve a mozgásnak és a futásnak, áprilisban például 1:17:02 órás idővel megnyerte a bécsi félmaratonit. Éppen néhány napja dőlt el, hogy júniusban Hamburgban futhat, jön a Tatai-tó körüli megméretés – amely a barátok és a jó hangulat miatt is fontos –, majd szeptemberben a Wizzair félmaratoni (egyben országos bajnokság), valamint még egy maratoni következik.

„Természetesen amikor a rendszeres mozgásról beszélek, nem arra gondolok, hogy mindenkinek olyan sokat kell futnia, mint nekem – jegyezte meg mosolyogva Garami Katalin. – Nekem edzéstől függ a mennyiség – átlagban tizenöt kilométerre jön ki, a beszélgetés napján tizenkettőt futottam, hétvégenként pedig jöhetnek a hosszabb futások. A Nemzeti Futóversenyen nemcsak én, a férjem is rajthoz áll, sőt az unokatestvérem, a felesége és a kilencéves gyermekük is nevezett.”

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.