A terepfutás után az ultra volt a téma

Az ultrafutásról és a vele járó nehézségekről, érdekességekről tartott előadást Vágó Bogi, Csécsei Zoltán és Szabó Gábor szombaton a TEMI Fővárosi Művelődési Házban. Az előadássorozat márciusban folytatódik.

A terepfutás után ezúttal az ultrafutás volt a téma a TEMI Fővárosi Művelődési Házban tartott, Kremlicza Levente és Szabó Sándor által szervezett szombati előadáson. A körülbelül háromórás rendezvényen a Csupasportra rendszeresen blogot író Vágó Bogi, a futópados világcsúcsokat nemrég megdöntő Csécsei Zoltán, valamint Szabó Gábor ultrafutóedző tartott előadást, amelynek végén kerekasztal-beszélgetésen tehettek fel kérdéseket a hallgatók.

Szinte minden érdekes, az ultrafutással kapcsolatos téma szóba került. Vágó Bogi ezúttal sem hazudtolta meg magát, és a blogjához hasonlóan ezúttal is igyekezett szellemesen, ironikusan körbejárni az általa tárgyalt témaköröket, például szót ejtett a különböző betegségekkel nehezített ultrafutásról.

Szabó Gábor egyebek mellett beszélt a felkészülésről, az edzésmódszerekről és arról is, miért nem ért egyet azzal a ma divatos nézettel, amely szerint jó, ha mindig túl óvatosan futunk. Csécsei Zoltán pedig természetesen elsősorban a huszonnégy órás világcsúcsáról beszélt, de szóba került a frissítés és a monotóniatűrés is. A jó hangulatú, interaktív előadáson mintegy negyvenen vettek részt, és a szervezők bíznak benne, hogy a következő, márciusi rendezvényen még többen lesznek. Akkor a futás hétköznapjairól fognak beszélni , a pontos dátum azonban még nem ismert. A tervek szerint a nyárig minden hónapban lesz egy előadás, amelyre mindig más, az adott témakörben jártas szakembereket, sportolókat hívnak meg.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.