Blogra futottunk: amikor az edző és a futó közötti összhang kifizetődik

Az év végéhez közeledve blogszörfösünk visszatekintett az elmúlt időszak történéseire, és örömmel nyugtázta, hogy számos területen jelentős fejlődésen ment keresztül.

Az év utolsó hetéhez is elérkeztünk, az idei utolsó blogszemlét írom, kutatok beszámolók után, olvasok érdekes írásokat, elmélkedem az elmúlt egy éven. Sok szempontból volt érdekes ez az év, és azt kell mondjam, elég tartalmasra sikeredett. Annyi minden sűrűsödött ebbe a 365 napba, hogy nem is értem, hogy sikerült ilyen sok dolgot megélni, csinálni, intézni. Most itt az év vége felé két hét kimaradt a futásból betegség miatt, olyan volt, mintha hónapokig nem futottam volna.

Hála istennek ritkán vagyok beteg, és ha mégis elkapok valamit, akkor türelmesen megvárom, amíg rendbe jövök, egészségesen állok vissza, biztos, ami biztos. Így jártam el most is, amikor végre először kimentem futni, az állandó orrfújáson kívül más problémám már nem volt. Egyik futótársammal kocogtunk egyet, végig beszélgettük, kinek hogy telt a karácsony, és hogy milyen jó végre tényleg pihenni, és semmit sem csinálni. Rendkívül értékes nekem ez a néhány pihenős nap, mert munka szempontjából nagyon kemény éven vagyok túl, néha bizony éreztem, hogy feszegetem a határaimat, és a sok stresszt nagyon jól balanszírozta a sok sport.

Visszatérve az elmúlt egy év történéseihez, az egyik legérdekesebb tapasztalat a futásban elért fejlődésem. Ez természetesen javarészt az edzőmnek köszönhető, másrészt a hozzáállásomnak. Ő megírja a feladatot, én végrehajtom, mindösszesen ilyen egyszerű a fejlődés kulcsa. Idén egyébként kerek születésnapom volt, dráma vagy nem, de ötvenéves lettem, és most, ebben az évben tapasztaltam meg először, milyen a fejlődés, és az ebből fakadó sikerélmény a sportban. Holott egész életemben sportoltam, de pont ebben az évben derült ki számomra, mivel jár, ha szakember segítségével dolgozom. Jobb későn, mint soha, ugye.

A kerek évforduló bizony a sok ajándékon kívül egy másfajta, új gondolkodásmódot is hozott nálam: megélni minden pillanatot, nem nyafogni baromságokon, kihasználni minden időt, kipróbálni mindent, amit csak lehet.

Most már rendelkezem azzal a nagyszerű kiváltsággal is, hogy merek, és tudok nemet mondani. Tudom, soká jött el, de talán a legjobbkor. Minden problémázás, aggódás nélkül mondok nemet, ha nekem úgy jó. Hát nem csodás? A másik nagyszerű dolog, aminek a birtokában vagyok most már, z elengedés tudománya. Bármit/bárkit, ami/aki bánt, gondot okoz, probléma nélkül elengedem. És idén éreztem meg annak az ízét is, hogy ami nekem fontos, arra áldozok időt, akár más kárára is. Ez pedig a sport, ami ilyen intenzíven talán még sosem volt jelen az életemben, ráadásul szakemberekkel mind a futásban mind a TRX-ben. Nagyon szeretném, ha ez jövőre is így lenne, mert nagyon élvezem, boldogsággal tölt el, és remekül érzem magam a sok sportolástól a bőrömben, amihez nyilván a ledobott tíz kiló is hozzájárul.

Remélem, írni is tudok majd sokat a sportról, sok blogot olvashatok és oszthatok meg az olvasókkal. Hiszen volt, hogy sírva röhögtem egyes beszámolókon, volt, hogy döbbenetes teljesítményekről olvashattam, és remek versenybeszámolókkal lettünk gazdagabbak.

Szeretném megragadni az alkalmat, és nagyon boldog futóévet kívánok mindenkinek, írjatok jó sok beszámolót, cikket, anyagot, mert higgyétek el, ebben a rohanó világban remek kikapcsolódás ezeket olvasni.

ULTRAKELEK.WEBNODE.HU
Hernádi László hetekkel a Spartathlon teljesítése után összegezte tapasztalatait, és természetesen hagyott időt magának a pihenésre, regenerálódásra. Aztán elérkezettnek látta az időt, hogy versenyen is induljon újra, ehhez kapóra jött a RunPunch 50 kilométeres távja a Balaton északi partján, amelyet sikerült 5 órán belül teljesítenie.

21097KK.WORDPRESS.COM
Koffein Kapitány éve végre úgy sikerült futás szempontjából, ahogy már két éve várta. Sok versenyen is indult, amiről olvashattunk is beszámolóiban. Az ő évösszefoglalója olvasható a mostani írásában.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Bravúros bemutatkozások a Mr. és a Ms. Olympián – képek, videók
Gyors „ujjműtét” verseny közben; hídról lógó bringás – februári esetek videón
Praktikus tanácsok a többnapos túrák teljesítéséhez
A kinti mozgás sikerélmény, avagy három ok, amiért érdemes a természetben futni
Cseke Lilla legjei: applikációk, melyek színesebbé teszik a futást

Videók

Ha szeret falat vagy sziklát mászni, akkor ez az ön bakancslistás kihívása!
Nosztalgia: így gördeszkáztak huszonöt éve a magyarok
Akikben nincs félelem: veszélyes sportágak elképesztő pillanatai

Hegymászás

Egyetlen szánnal egész Grönlandon keresztül: a zöld sziget magyar úttörői
A Csupasport ajánlata: hova menjen először, aki hegyet mászna?
Télen mászták meg a Szellemhegyet

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel
11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak
Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők
Öt remek tipp a könnyű karintiai túrázáshoz

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.