Bene Ármin elégedett az ob-ezüsttel

A BAC versenyzője 136 kilométert teljesített a rendelkezésére álló idő alatt, amellyel a második helyen végzett a 12 órás országos bajnokságon, és már a Spartathlon-kvalifikációra készül.

Szeptember utolsó hétvégéjén rendezték meg Veszprémben a 12 órás ultrafutó magyar bajnokságot, amelyen a 2018-ban a Spartathlont is teljesítő Bene Ármin második helyen ért célba. A BAC versenyzője 136.682 kilométert teljesített.

„Egyelőre folyamatban van a verseny feldolgozása – kezdte Bene Ármin. – Tízes skálán kilencesre értékelném a versenyemet, így összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel. Érdekes, hogy ennyi év után is követek el olyan hibákat, amiket nem kellene, alapdolgokat rontok el. A frissítésem teljesen rossz volt, ezzel negyedórát veszítettem, ez alatt három kilométerrel többet tehettem volna meg.”

A versenyzők visszajelzése alapján gondot okozott a fák árnyéka, hiszen emiatt sokan nem tudták követni valós teljesítményüket az órájukon.

„Nagy problémát okozott, hogy az órámat leárnyékolták a pálya szélén lévő fák, így nem tudtam, merre tartok. Egyszer csak azt vettem észre, hogy valótlanságokat mér az órám, volt, hogy négyperces ezreket, volt, hogy hatperceseket. Összevissza mutatta az időt.

Kevesen voltunk, így mindenki biztatott mindenkit, családias volt a hangulat. Kísérő nélkül érkeztem, a verseny szervezői rengeteget segítettek, sokat köszönhetek nekik.

Olyan volt, mintha egy csapatban lettem volna velük.”

Bene Ármin célja egyértelmű a jövőre nézve.

„A közeljövőben a Spartathlon-kvalifikáció a legfontosabb, mindent ennek rendelek alá. Kétszer már részt vettem a versenyen, a célom, hogy a lehető leghamarabb ismét visszatérjek.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.