Blogra futottunk: egy kicsi lazítás senkinek sem árt

Betegség után fokozatosan érdemes visszatérni a futáshoz, blogszörfösünk nem bánja, hogy a tizennégy kilométeres versenye után adott némi pihenőt magának.

Egy hét kihagyás után gyógyultan, energiával feltöltve végre újra futottam – a Veresi Futónap után erősebben kijöttek a megfázási tünetek, mint előtte, és nem akartam rontani a helyzeten. Igazság szerint hálás is vagyok az egy hét kihagyásért, mert rám fért, s ha a szervezetem nem jelez, hogy pihenni kell, magamtól nem tettem volna meg. Hiányoztak ugyan az edzések, de hét nap nem a világ, és így lazább hetet tudhattam le, több alvással, pihenéssel.

Mikor végre újra kimentem futni, annyira boldognak éreztem magam, mint annak idején a vizslám, amikor kicsatoltam a karabinert – csak nekem nem a füleim lobogtak, hanem a copfom a nyargalászás közben.

Remek idő volt, épphogy világosodott, az utcán alig voltak. Imádtam minden pillanatát, hálás voltam, hogy megtehetem, hogy kedvemre futhatok. Örülök, hogy inkább pihentem, és teljesen rendbe jöttem – ha erőltettem volna a mozgást, rosszabb lenne a helyzet.

RUNSMILEEAT.WORDPRESS.COM
A remek terepfutó, Losonc Timi kivételesen kerékpárversenyen mérette meg magát, ami remekül sikerült, így egész biztosan nem ez a kihívás lesz az egyetlen alkalom. Amúgy Timi rögtön a mély vízben kezdett, mert a 137 kilométeres táv alatt esett rendesen. Az emelkedőkkel sikeresen megbirkózott, sőt kifejezetten jól is jöttek a vacogás ellen. S milyen a kezdők szerencséje, tombolán még okos görgőt is nyert!

ULTRAKELEK.WEBNODE.HU
Hernádi László indult a Spartathlonon, a verseny előtt néhány nappal már megérkeztek Görögországba a segítőkkel. Próbált akklimatizálódni, pihenni, amihez adva volt a csoda szép környezet. A távot szinte végig jó tempóban sikerült teljesítenie, az utolsó tíz kilométeren ütött be a kimerültség: a 246.52 kilométer és a 34 óra történéseit az előzményekkel, utózöngékkel és a remek segítőkkel mind megismerhetjük az érdekes beszámolóból!

BARATRUNNING.COM
A szerző az UKKO Ultrán vett részt, és a hatórás futást választotta – a verseny 1.3 kilométeres körön zajlott a Balatonnál. Mivel úgy érzi, sokakban felvetődik a kérdés, hogy mi is a jó az ilyen típusú versenyekben, némi magyarázatot kapunk rá. A terve az volt, hogy jó lenne a hatvan kilométert elérnie, s lám, 60.188 sikerült neki.

Mint az írásból kiderül, sok rétege van ezeknek a versenyeknek, és mindegyiknek megvan a maga érdekessége.

Szóval, neki egyáltalán nem unalmasak az ilyen típusú körözések, sőt!

KMKOVEK.BLOG.HU
Belus Fruzsi a nyáron elkapta a Covidot, amely fura tüneteket és persze két hét futásmentességet hozott magával. Természetesen a visszatérés sem volt zökkenőmentes, hiszen eléggé megviseli a szervezetet ez a betegség, de mivel Fruzsi nevezett a nizzai UTMB 110 kilométeres távjára, mindenképp szeretett volna felkészülten nekiindulni. Edzője, Barát Gabi fokozatosan emelte az edzésmennyiséget. Hogy megtörje az edzésrutint, részt vett a Budai Trail „L” távján, amelyen korábban télen már megmérette magát, nyári melegben azonban még nem. Erről és még sok minden másról olvashatunk a bejegyzésben!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.