Egyéni rekord a tízezer méteres ob-n

A szeptember 19-én, vasárnap megrendezett versenyen a női mezőnyben Szabó Nóra nyert, ráadásul egyéni legjobbját futotta, míg a férfiaknál Szemerei Levente megvédte bajnoki címét.

Szeptember 19-én, vasárnap a Vasas Pasaréti Sportcentrumában rendezték meg a tízezer méteres országos bajnokságot, amelyen a táv legjobb versenyzői mérték össze erejüket. Persze mind a nők, mind pedig a férfiak mezőnyében akadt egy-két hiányzó. A hölgyeknél nem indult a címvédő Böhm Lilla és 2020 ezüstérmese, Kácser Zita sem, a férfiaknál pedig nem találtuk a rajtlistán a tavalyi ezüstérmest, az idei félmaratoni országos bajnokság győztesét, Csere Gáspárt.

Először a nők versenyét rendezték meg, amelyen mindössze hatan álltak rajthoz, a táv győztese Szabó Nóra, a Margitszigeti AC sportolója lett, aki egyéni legjobbját futva nagy fölénnyel előzte meg a tavalyi negyedik helyezett Merényi Pannát.

Harmadikként Zákányi Panna ért célba , aki tavaly csupán a 11. helyet szerezte meg.

A férfiaknál összesen tizenegyen álltak rajthoz, köztük a címvédő szekszárdi Szemerei Levente, a BEAC színeiben induló Farkas Dárius Ádám, aki az idei Wizz Air Félmaratonon élete második legjobb idejével lett ezüstérmes, továbbá a Wizz Air Budapest Félmaraton idei bajnoka, a Vasasban versenyző Jenkei Péter.

 

Fotó Török Attila

 

Mint kiderült, ezen az estén Szemerei Levente bizonyult a leggyorsabbnak, és megvédte bajnoki címét, ráadásul legjobb egyéni eredményét érte el. Mögötte félperces hátránnyal ért célba Vörös Márk, aki szintén egyéni legjobbját futotta, míg a harmadik helyen – ugyancsak egyéni csúccsal – Farkas Dárius Ádám végzett.

 

A 2021-es tízezer méteres országos bajnokság végeredménye

Nők:
1.
Szabó Nóra (MAC), 33:57.70
2.
Merényi Panna (BHSE), 36:44.93
3.
Zákányi Panna, 39:54.22

Férfiak:
1.
Szemerei Levente, 29:24.26
2.
Vörös Márk (UTE), 29:54.55
3.
Farkas Dárius Ádám (BEAC), 29:57.96

 

Címlapfotó: Szabó Nóra/Instagram

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.