Blogra futottunk – elfutni a meleg elől: sótabletta vagy hajnali edzések?

Blogszörfösünket jól arcul csapták – szerencsére csak a hőség volt az „elkövető”, de arra sem árt odafigyelni, hogy a nyáron is lehessen élvezni a futást.

A nyár minden kétséget kizáróan beköszöntött, a jó kis szakadó esőben elkövetett futások után arcul csapott a hőség. A háromnegyedes gatyáimat még elő sem vettem, viszont már akár rövidnadrágra is lehet váltani, mert tavasz valahogy idén nemigen volt. Az első ilyen hosszabb futásom (26 fokban) végén konkrétan minden méter fájt már, a kevés folyadék, amit vittem, hamar elfogyott, pedig odafelé még boldogan nyargaltam, hogy milyen csodás ez a napsütés, és milyen jól lebarnulok majd közben. Egyszerűen elfelejtettem, milyen a melegben futás, és nem készültem fel rendesen. Mivel sokat görcsöl a lábam, már nézegettem sótablettát, amit majd veszek magamnak, ha beköszönt a meleg, aztán kettőt pislogtam, és már itt is volt. Nem volt időm széleskörű kutatást végezni, hogy melyik sótabi mit tud, hogy érdemes szedni, mert ilyet korábban még egyáltalán nem használtam.

Viszont a só futás után kicsapódik az arcomon, karomon, lábamon, szóval talán nem lenne butaság ilyenkor alkalmazni.

Ismerős jelenséget tapasztaltam meg újra, a végén megint libabőrös lettem, és nem a boldogságtól, hanem attól, hogy a melegben elfogytam. Korrekt módon figyelmeztet a szervezetem, hogy töltsek vissza, így víz helyett jöhet az izó mostantól. Egyébként a legjobb megoldás, ha jó korán megyek el futni, csak hát ahhoz meg fel is kell kelni időben. Ahogy az edzőm, Krátky Egon írta az edzéseimhez: Szokjuk meg a meleget! Nos, ezen leszek, de van egy olyan érzésem, hogy mostantól a kakasokkal kelek, és trappolok majd még a napsugarak megjelenése előtt.

 

ultrakelek.webnode.hu

Hernádi László ismét egyedül vágott neki az Ultrabalatonnak, nagy örömömre szolgált, hogy láthattam is, ő akkor már a vége felé járt, mi pedig még jóval előtte voltunk.

A remek beszámolóból kiderül, hogy Laci mennyire rutinosan tolta végig az egész kört, amihez nagyban hozzájárulhatott a speciális keresztedzése.

 

baratrunning.com

Ismét egy Ultrabalaton-beszámoló, a szerző csapatban teljesítette a versenyt. A sok véletlennek köszönhetően sikerült egy remek futást összehozni, csak előtte ne lett volna olyan csábító a fasírtgolyó…

A blog egy másik szerzője nem tudott a melegre rendesen felkészülni, ezért speciális módszerekkel próbálta szoktatni magát, hogy az UTH-n ne legyen ezzel probléma. Végül kiegyezett volna egy tisztes helytállással, de a hőség ellenére is annyira jól ment a futás, hogy a korábbi legjobb idejéből 12 percet sikerült faragnia.

 

nemmaratonman.hu

A szerző az Ultrabalaton kapcsán írt véleményt a futóórájáról (Garmin) és a cipőjéről (Hoka). Az órával kapcsolatban örülök minden fontos információnak, mert idén én is tervezem egy új Garmin beszerzését. A jelenlegivel nagyon elégedett vagyok, de bizony időnként már rakoncátlankodik, nem egy mai darab, úgyhogy érik a csere.

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Fantasztikus női világcsúcs a berlini maratonon
A legendás versenyen csak az eltévedéstől és a kóbor kutyáktól tart
Magyar sikerek a balatonfüredi EMU hatnapos világkupán
Kipchoge legnagyobb ellenfele az óra lehet Berlinben
Athén–Spárta: Gáspár Péter a top tízbe vágyik

Videók

Forradalmi extrém sport a vízen: szörf és krosszmotor összegyúrva
Lélegzetelállító videó: egy százméteres sziklatorony megmászása testközelből
Megmutatjuk, milyen őrült sebességgel száguld egy bázisugró

Hegymászás

A Magas-Tátra gyönyörű, de veszélyes kihívása profiknak: a Sas-út (videóval)
Hogyan lépjünk szintet a túrázás után? Tippek és tanácsok kezdő hegymászóknak
Végzetes kötél Katmanduból: a legenda, aki megállíthatatlannak tűnt

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.