Elnökségi váltó a SPAR Budapest Maratonon

Hatszázhúsz hazai település tízezer futója nevezett az október 9–10-én sorra kerülő versenyre, de rendeznek betétfutamot is a magyar V4-elnökség és a szlovén EU-elnökség támogatá­sával.

Megtartották a 36. SPAR Budapest Maraton sajtótájékoztatóját, amelyen a szervezők ismertették a nagy múltú esemény előkészületeit, programját és érdekességeit. Az eseményen részt vett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (Emmi), Schőberl Márton kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkár (KKM), Marjan Cencen, a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövete és Maczelka Márk a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője is.

„Sorra rajtolnak el ismét a világ futóversenyei, amelyeken szinte mindenhol oltáshoz vagy negatív teszthez van kötve a részvétel. Nálunk is csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők indulhatnak, így most a szokásosnál kevesebb, nagyjából tízezer nevezőre számítunk. Az utazási nehézségek ellenére az idén hatvankét ország hétszáz külföldi futója nevezett, ami jelzi, hogy Budapest továbbra is kiemelt helyszíne a futóturizmusnak. A kétnapos eseményen búcsúzhatnak el, emlékezhetnek meg az amatőr futók az idén elhunyt Monspart Saroltáról, akinek sportos életútját egy emléksátorban mutatjuk be” – mondta Kocsis Árpád versenyigazgató.

A szombat a fesztivál családi napja lesz, a rövidebb távok versenyeivel az ELTE lágymányosi campusa környékén, de ekkor rendezik meg az elnökségi váltó (4×2 km) – Fuss egy biztonságos jövőért! betétfutamot is a magyar V4-elnökség és a szlovén EU-elnökség támogatá­sával. Ebben a versenyszámban is bárki indulhat, de külön versenyt hirdettek a Magyarországra akkreditált diplomáci­ai testületek (nagykövetségek, főkonzulátusok) munkatársaiból és családtagjaiból álló négytagú csapatoknak.

Maga a maratoni verseny vasárnap 9 órakor rajtol a Pázmány Péter sétányról, a távot egyéniben, párban vagy négytagú váltóban is lehet teljesíteni. Több mint hétszáz futó először próbálkozik majd a maratoni táv teljesítésével, köztük Cser Krisztián operaénekes, illetve Tankó Erika és Herman Flóra színésznők. Ugyanakkor rutinos maratonistaként áll rajthoz Dombi Tibor, harmincötszörös válogatott labdarúgó, továbbá 200. hivatalos maratoni versenyét és 21. Budapest-maratonját készül teljesíteni Kele Géza amatőr futó, aki a szlovákiai Dunamocsról érkezik Budapestre.

A Budapesti Őszi Fesztivál partnerségének köszönhetően a futópályán huszonhat zenei pont várja a futókat, klasszikus zene, rock, jazz, népzene, blues, DJ-k és dobosok adnak újabb lendületet. Nagy érdeklődés kíséri az Európában is egyedülálló Fut a színház versenyt, amelyre a Magyar Állami Operaház tíz váltóval nevezett, de futócipőt húznak a Vígszínház, a Játékszín, a Nemzeti Táncszínház, a Városmajori Szabadtéri Színpad, a Budapest Bábszínház művészei, a #freeSZFE Egyesület hallgatói, a Jurányi Közösségi Inkubátorház és az Ördögkatlan Fesztivál munkatársai is.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.