Elnökségi váltó a SPAR Budapest Maratonon

Hatszázhúsz hazai település tízezer futója nevezett az október 9–10-én sorra kerülő versenyre, de rendeznek betétfutamot is a magyar V4-elnökség és a szlovén EU-elnökség támogatá­sával.

Megtartották a 36. SPAR Budapest Maraton sajtótájékoztatóját, amelyen a szervezők ismertették a nagy múltú esemény előkészületeit, programját és érdekességeit. Az eseményen részt vett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (Emmi), Schőberl Márton kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkár (KKM), Marjan Cencen, a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövete és Maczelka Márk a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője is.

„Sorra rajtolnak el ismét a világ futóversenyei, amelyeken szinte mindenhol oltáshoz vagy negatív teszthez van kötve a részvétel. Nálunk is csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők indulhatnak, így most a szokásosnál kevesebb, nagyjából tízezer nevezőre számítunk. Az utazási nehézségek ellenére az idén hatvankét ország hétszáz külföldi futója nevezett, ami jelzi, hogy Budapest továbbra is kiemelt helyszíne a futóturizmusnak. A kétnapos eseményen búcsúzhatnak el, emlékezhetnek meg az amatőr futók az idén elhunyt Monspart Saroltáról, akinek sportos életútját egy emléksátorban mutatjuk be” – mondta Kocsis Árpád versenyigazgató.

A szombat a fesztivál családi napja lesz, a rövidebb távok versenyeivel az ELTE lágymányosi campusa környékén, de ekkor rendezik meg az elnökségi váltó (4×2 km) – Fuss egy biztonságos jövőért! betétfutamot is a magyar V4-elnökség és a szlovén EU-elnökség támogatá­sával. Ebben a versenyszámban is bárki indulhat, de külön versenyt hirdettek a Magyarországra akkreditált diplomáci­ai testületek (nagykövetségek, főkonzulátusok) munkatársaiból és családtagjaiból álló négytagú csapatoknak.

Maga a maratoni verseny vasárnap 9 órakor rajtol a Pázmány Péter sétányról, a távot egyéniben, párban vagy négytagú váltóban is lehet teljesíteni. Több mint hétszáz futó először próbálkozik majd a maratoni táv teljesítésével, köztük Cser Krisztián operaénekes, illetve Tankó Erika és Herman Flóra színésznők. Ugyanakkor rutinos maratonistaként áll rajthoz Dombi Tibor, harmincötszörös válogatott labdarúgó, továbbá 200. hivatalos maratoni versenyét és 21. Budapest-maratonját készül teljesíteni Kele Géza amatőr futó, aki a szlovákiai Dunamocsról érkezik Budapestre.

A Budapesti Őszi Fesztivál partnerségének köszönhetően a futópályán huszonhat zenei pont várja a futókat, klasszikus zene, rock, jazz, népzene, blues, DJ-k és dobosok adnak újabb lendületet. Nagy érdeklődés kíséri az Európában is egyedülálló Fut a színház versenyt, amelyre a Magyar Állami Operaház tíz váltóval nevezett, de futócipőt húznak a Vígszínház, a Játékszín, a Nemzeti Táncszínház, a Városmajori Szabadtéri Színpad, a Budapest Bábszínház művészei, a #freeSZFE Egyesület hallgatói, a Jurányi Közösségi Inkubátorház és az Ördögkatlan Fesztivál munkatársai is.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.