BLOGRA FUTOTTUNK Fázol? Fuss gyorsabban!

Eljött ez a pillanat is: blogszemlénk elbúcsúztatja a 2018-as évet, és felkészül arra, hogy az új esztendőben is minél több érdekes bejegyzést, élménybeszámolót találjon az interneten szörfözve.

TEREPFUTAS.HU:
NYOMOLVASÁS A HÓBAN

Egyik terepfutó kolléganőnk posztolta ezt a kis ismertetőt a csoportban. Aki sokat fut terepen, hegyen-völgyön, gyakran találkozhat érdekes állati nyomokkal, csak hát kérdés, milyen állat csörtetett arra korábban. Ehhez ad segítséget ez a kis nyomhatározó.

FOGYOZOM.HU:
TALÁLKOZÁS ERDŐLAKÓKKAL

Azoknak ajánlom ezt a cikket, akik városban, ezáltal – főleg ilyenkor, télen – gyakran szmogban futnak. Arra világít rá az írás, hogy ebben az időszakban még inkább ki kell menni terepre, mert ott garantálhatóan tiszta a levegő! Itt találtam még egy nagyon jó anyagot, amely kapcsolódik a nyomhatározóhoz. Itt arról olvashatunk, hogyan viselkedjünk, ha az erdőben találkozunk az ott lakókkal.

GYEREFUTNI.BLOGSPOT.COM:
AZ EDZÉS NEM VERSENY!

Kihasználva az év végi szabadság adta szabadidős lehetőségeket, minden napra beiktattam egy edzést. Ezek között volt TRX, funkcionális köredzés s főleg futás. Egy hét után már érzem a lábaimon, hogy pihenőt követelnek, azonban azt gondolom, még néhány napig belehúzok, mert nagyon élvezem a mindennapi sportot. Ennek hangot is adtam az Egyedül futunk FB-csoportban, ahol jelezték nekem, kell a pihenő, nem szabad túlzásba esni. Tudom, igazuk van, de néhány nap még nem a világ. Ebben a futóblogban viszont ezzel kapcsolatos anyagot találtam nektek, a címe pedig: „Az edzés nem verseny”.

Nagyon jól elmagyarázza, hogyan kell felépülnie egy-egy edzésnek azért, hogy a versenyen a maximumot lehessen nyújtani. Kiemelten foglalkozik a bemelegítéssel, bemelegítő futással, levezető futással.

Őszintén szólva, ebben nekem is van hova fejlődnöm… A bemelegítő futás még hagyján, azt csinálom. Viszont levezetőt nem szoktam, sőt, általában meghúzom a végét, ami nem tesz jót a testnek, úgyhogy ezen változtatok, az biztos.

A másik anyag, amit még innen ajánlok, az a fogyás és futás közötti összefüggésről szól. Sokan megtapasztalhatták már, hogy futással csak egy ideig lehet fogyni, aztán valahogy megáll a folyamat. A szerző kitér arra, hogy tervszerűen kell futni, és át kell térni a minőségi étkezésre, hogy a megálmodott súlyt elérje az ember.

Én még annyival kiegészíteném ezt, hogy be kell iktatni más edzésfajtákat is, ami más-más izmokat dolgoztat és erősít meg. Ez nagy segítségünkre lesz a futásban is, és segít a fogyásban.

MINTHAELNEL.WORDPRESS.COM:
MIT ÍRT A TÉLRŐL LUBICS SZILVI?

Ebben a blogban találtam egy jó kis írást az UTH (Salomon Ultra Trail Hungary) pályabejárós futásról. A kellő humorérzékkel megáldott szerző beavat minket a téli futás csodáiba: „Amikor ilyen hideg van, két dolog szokott eszembe jutni: 1. olyan gyorsan kell futni, hogy ne fázzunk. 2. Lubics Szilvi írta a könyvében, anno az edzője azt mondta neki, hogy ha három telet végigtol, akkor megerősödik. Mire ő valami olyasmit válaszolt, hogy: „Három? Ez az egy is szörnyű!”

Na igen, a téli futáshoz nagy elhatározás és kitartás kell 🙂

Mit is kívánhatnék jövő évre? Teljen mindenkinek sportosan a következő éve (is)! Legyen elég erő és kitartás mindenkiben, hogy a kitűzött céljait elérje, s ehhez kicsit megpróbálunk jövőre is segíteni a blogszemlénkkel!

A lényeg most is és jövőre is: fussatok, fussatok!!!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.