Hazánk legjobb maratonistájával is találkozhatunk Csongrádon

Többek közt Szemerei Leventétől is kérdezhetnek azok, akik részt vesznek a háromnapos Fussuk le! Félmaratoni fesztiválon, amelynek a csúcspontja a vasárnap reggeli verseny lesz.

Több szempontból is rendhagyó, mi több, különleges lesz a vasárnapi Fussuk le! Félmaraton Csongrádon, amelyet joggal nevezhetnek a szervezők futófesztiválnak. Akinek ideje engedi, már pénteken a Tisza-parti város felé veheti az irányt, ahol este Blahalouisiana-koncertet rendeznek, amelyen előreláthatólag legalább hetven-nyolcan, a két nappal később esedékes versenyen induló sportember vesz majd részt. Másnap különleges beszélgetés következik hazánk legjobb hosszútávfutói közül többekkel, aztán vasárnap reggel jön a csúcspont, a Hírös Agrária Félmaraton.

„Az előnevezés végére nagyon-nagyon meglendültünk, szinte már kijelenthető, minden eddiginél többen futnak vasárnap Csongrádon a harmadik versenyünkön – mondta érdeklődésünkre Kecskés László főszervező, a Fussuk le! Sportegyesület alapítója és vezetője. Azért is különleges ez az esemény, mert a nagy versenyek többségével ellentétben nálunk a félmaratonira több a nevező, mint a negyedmaratonira. A helyszíni nevezés során is szeretettel várunk mindenkit már szombat délelőtt, majd délután kettő és fél öt között, illetve vasárnap reggel az önkormányzat melletti Galérián, ahol a versenyközpont lesz és a rajtszámfelvétel zajlik majd. A rajtot azért is időzítettük 9.30-ra, hogy még aznap is le lehessen érni akár Budapestről úgy, hogy extrém korán sem kell hozzá felkelni. Mivel minden hulladékot szelektíven gyűjtünk, a frissítőpontjainkon repohárba adjuk az innivalót, egyszer kell megvenni, el lehet öblíteni és el is fér a tenyérben vagy a nadrág oldalában.”

Nagyon érdekes programpont lesz a szombat esti beszélgetés a Synergy Magyar Maraton Csapat tagjaival, amely kötetlen és laza hangulatú lesz a futásról, érdekességekről, ha nem is bekiabálós kérdezéssel, de majdnem. A „műsorvezető” Kecskés László, a vendégek Erdélyi Zsófia kétszeres olimpikon maratoni futó; Kovács-Garami Katalin, aki 43 évesen futott a tavalyi budapesti világbajnokságon a klasszikus távon; Jenkei Péter többszörös országos bajnok maratonista, és Szemerei Levente, aki 2:14:12-es egyéni csúccsal nyerte áprilisban a maratoni országos bajnokságot Bécsben, vagyis igazán illusztris társaság gyűlik össze Csongrádon. Aki nem tud lemenni, de érdekli a beszélgetés, az esemény Facebook-oldalán nézheti a közvetítést 18 órától. Ezt követően ismerkedő kvízpartit rendeznek értékes nyereményekkel, és sülnek a pizzák, amelyeket egy akció keretében fogyaszthat, aki szeretne.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Nem mindenki lesz ultrafutó, de amit lefutsz, az a tiéd, nem veheti el senki!
Toldi Péter nyerte meg a világ egyik legkeményebb futóversenyét
Emberek a Dunában: több mint ezerötszázan úsztak Budapest szívében
Mészáros Tamás a Balaton-kör után dupla Spartathlont futna
Hasznos alkalmazások rövidebb és hosszabb túrákhoz

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.