BLOGRA FUTOTTUNK Hölgyek mosolygós edzésgyötrelme

Lassacskán vége a versenyszezonnak, de blogszörfösünk még mindig talált olyan bejegyzéseket, amelyek a nagy elszántságot kívánó erőpróbákról szól, s közben kiderítette, mi a nevetős, szálkásító erősítés titka...

A héten a TRX- és a futóedzéseken kívül elmentem úgynevezett alakformáló tornára is, s bizony kedvet kaptam hozzá, hogy rendszeresen járjak, mert olyan izomlázam volt utána néhány helyen, hogy meg kellett gondolnom minden lépcsőzést két napig. A tornán részt vette egy másik hölgy is, akivel korábban más edzéseken is találkoztam, s döbbenetesen néz ki ötvennégy évesen, mindig megcsodáljuk, és irigykedünk, na persze jó értelemben!

Most még tónusosabb, gyönyörű izmos volt a karja, de egyébként is kockás hasa van, színtiszta izom, és amikor őt látom, visszatér a bizodalmam, hogy azért van remény, csak sokat kell edzeni.

Futókönyv mellé futóöv!
Olvasóink közül már nagyon sokan találkoztak Futóarcok című könyvünkkel. Karácsonyi ajándéknak is jó választás lehet a több mint harminc remek magyar szabadidős futót bemutató keményfedeles kötet, amelyet most a bolti árhoz képest 30 százalékos kedvezménnyel lehet megrendelni, ráadásul minden könyvhöz egy világító futóövet is ajándékba adunk.

Ráadásul mindig nagyon vidám, ugrabugrál, énekel, mint egy kislány, mi meg jókat nevetünk rajta és vele. Kérdeztem az edzőnket, hogy mitől ilyen izmos a karja, mert a legjobban az tetszik (az enyémek nagyon csenevészek, vékony madárcsontokkal), és mint megtudtam, fitneszversenyen is indult, azért ilyen szálkás most az izomzata.

Hát, kérem, lehet ezt így is csinálni, csak kitartás és elszántság kell hozzá.

Mindenesetre sokkal nagyobb kedvem lesz gyötörni magam ezeken az edzéseken, mert úgy tűnik, van értelme. Ja, és persze futok – de hát ez alap. 🙂

GYEREFUTNI.COM

Krátky Egon amatőr futó, atlétikai edző aktuálisan arról írt bejegyzést, hogy mi a helyzet a kinti sportolással, futással, ha épp esik az eső vagy nem ideálisak a körülmények.

Hol van vajon a vízválasztó a sportoló ember és a sportember között?

Hiszen vannak, akik kikapcsolódásként, az egészségük miatt sportolnak, és vannak, akik konkrét célokat tűznek ki, szeretnének valamit elérni, s ennek rendelnek alá mindent. Tök mindegy, hogy esik, fagy vagy éppen kánikula van.

ROADRUNNERDIARY.WORDPRESS.COM

Reni egy ideje már kacérkodott a gondolattal, hogy maratoni távot fut, de a tervek sajnos sorra meghiúsultak. Aztán jött az ötlet, hogy összeköti a kellemest a hasznossal, és Szombathelyen futja le, ott nincs tömeg, nincs annyi emelkedő, maga tudja az útvonalat és a frissítést megtervezni. Nem mondhatni, hogy pihentető alvással készült a megméretésre, de aki elszánt, az véghezviszi, amit eltervezett!

Kitartással, jelentősebb holtpont nélkül teljesítette a távot, ráadásul segítség nélkül, úgyhogy ezúton gratulálunk a hatalmas teljesítményhez!

CHICKENLEGS (videóblog)

Kálmán Teréz és Szilvási Péter a napokban teljesítette a 5 Peaks of Mátra kihívást, amely, ahogy a neve is mutatja, a Mátra öt csúcsának érintését jelenti. A tracket ők maguk rakták össze, és a nagyjából huszonnyolc kilométeres távot négy óra alatt teljesítették. A nyolcperces videóban megcsodálhatjuk a csodaszép őszi erdőt és tájat, igazi kedvcsináló anyagot raktak össze!

ULTRAKELEK.WEBNODE.HU

Hernádi László egyéniben teljesítette az Ultrabalatont, ennek beszámolóját már olvashattuk a verseny után. Most pár hét elteltével, a pihenés és regeneráció után más szemszögből írta meg tapasztalatait. Érdekes volt olvasni, hogy a szervezetet mennyire megviseli az ilyen hatalmas kihívás, az is kiderül, mikor tudott először enni, járni, futni.

Újfent le a kalappal az Ultrabalaton – és persze mindegyik ultratávú verseny – egyéni teljesítői előtt!

 

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Válasz a huszonötös kihívás miértjeire

KREMLICZA LEVENTE

Ahogy korábban írtam, a héten mindennap futok huszonöt kilométert. Sokan megkérdezték, miért találok ki ilyen kihívást magamnak. S gyakran kérdezik, hogy miért futok ultrákat, miért megyek fél napra szenvedni az erdőbe… Sokan valamilyen nagy önmegvalósítást, bizonyítási vágyat gondolnak mögé, de a válasz sokkal prózaibb. Egyszerűen azért teszem mindezt, mert szeretem csinálni, mert kíváncsi vagyok, mire vagyok képes.

Ennyi az egész.

Sokszor nehéz, vannak pillanatok, amikor az egészet utálom, de ezek múló percek, az idő többi részében annyi pozitívumot, élményt ad, hogy minden nehézség eltörpül. Immár túl vagyok a harmadik huszonötösön, jön a negyedik, az ötödik, a hatodik és persze az utolsó, hetedik – nagy út és utazás is lesz ez, de igyekszem kitartó és erős maradni. Már most kissé fáradt vagyok, de abban biztos vagyok, hogy megcsinálom.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A nehézségek ellenére remek győzelmet aratott Balatonfüreden Beda Szabolcs
Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a tésztáról
Tizennyolc magyar futó ért célba a Spartathlonon
Megdőlt Janisz Kurosz rekordja a Spartathlonon, két magyar a top tízben
Három magyar az első tizenegyben a Spartathlonon szombat este

Videók

Forradalmi extrém sport a vízen: szörf és krosszmotor összegyúrva
Lélegzetelállító videó: egy százméteres sziklatorony megmászása testközelből
Megmutatjuk, milyen őrült sebességgel száguld egy bázisugró

Hegymászás

A Magas-Tátra gyönyörű, de veszélyes kihívása profiknak: a Sas-út (videóval)
Hogyan lépjünk szintet a túrázás után? Tippek és tanácsok kezdő hegymászóknak
Végzetes kötél Katmanduból: a legenda, aki megállíthatatlannak tűnt

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.