Jótékonysági futóverseny Martonvásáron

A veronai buszbaleset két áldozatának állít emléket a június 12-i viadal a Fejér megyei városban, a szervezők gyűjtéssel kapcsolják össze az eseményt kollégánk családjának megsegítéséért.

Ki ne emlékezne a 2017-es veronai tragédiára… Sokkhatásként érte a magyar közvéleményt, hogy január 20-án a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium akkori és korábbi diákjait, tanárait egy olaszországi sítáborból hazaszállító busz kigyulladt, és 18-an életüket vesztették.

Az áldozatok között volt Fehér Enikő és Vörös Balázs, két sportoló, anya és fia – az ő emlékükre futóversenyt szerveztek a hozzátartozók a Fejér megyei Martonvásáron. Az első kettő, a 2017-es és a 2018-as esemény terepen zajlott, a felnőttek részére 31 és 11 kilométeres távon, az idei harmadik emlékverseny helyszíne ugyanakkor a Horváth Ottó Sportközpont lesz, ugyancsak Martonvásáron, 797.5 méter hosszú körpályán.

A kezdési időpont 2021. június 12., 10 óra, a versenyszámokra csak 18 éven felüliek nevezhetnek, ők az 1, a 3 és a 6 órás kihívás között választhatnak. A viadal egyfajta főpróbája lesz a jövő évre tervezett országos ultrabajnokságnak, Martonvásár szívesen megrendezné valamelyik távot egy erre alkalmas parkban.

Ezzel kapcsolatban június 25-én „pályabejárásra” érkezik a városba Molnár Tamás, a Magyar Atlétikai Szövetség ultrabizottságának elnöke. A szervező Havasi Gyopár Futóegyesület vezetője, Fehér László (a négy éve elhunyt Fehér Enikő testvére) bízik benne, hogy tökéletes versenyt bonyolítanak le a jövő héten, méghozzá profi körülmények között.

„Főképp a hatórás versenyre jelentkeznek a futók, eddig durván ötvenen regisztráltak, és kétharmaduk választotta a leghosszabb távot – közölte a Csupasporttal Fehér László, aki éppen szombaton futotta le élete első maratoniját, méghozzá egy tatai privát rendezvényen, öt óra tíz perc alatt; teljesítményéért éremmel jutalmazták, és még a nevét is bemondták. – Kétszáz helyett végül száz főben limitáltuk a létszámot, ugyanis nagyon rövid volt a nevezési időszak, a Covid-helyzet miatt teljesen bizonytalan volt, hogy meg lehet-e ennyi idő alatt szervezni az eseményt, és nem akartuk feleslegesen növelni a költségeket.”

Rakonczay Gábor is elindul a hatórás távon, a többszörös világrekorder evezőst akkor ismerte meg Fehér László, amikor Rakonczay az idén átfutotta Magyarországot, és Tordason egy darabig Fehér és társai is kísérték – aztán meghívást kapott a jövő heti eseményre, s vállalta, hogy részt vesz rajta.

A futóközösség az első emlékverseny után alakult meg, az elnevezés az erdélyi származású Fehér László korábbi román bajnok biatlonista nagyapjának hegyek iránti szeretetére utal. A június 12-i verseny felelőse arról is beszélt, hogy gyűjtést szerveztek a szintén martonvásári Izsányi Szabolcs családjának, a Nemzeti Sport Online-nál dolgozó kollégánk februárban, tragikus autóbalesetben veszítette el 11 éves kislányát, Zitát, míg kisfia, Buda súlyos gerincsérülést szenvedett.

„A balesetet azonnal összekapcsoltam a veronai borzalommal, mindkettő hihetetlenül abszurd tragédia. Nem a pénz számít, hanem hogy megmutassuk, mennyire fontos a segítség, ez elvi kérdés” – tette hozzá Fehér László.

Nem a 12-i lesz az egyetlen közösségi futóesemény Martonvásáron, 26-án családi futófesztivált rendez a város és a Havasi Gyopár egyesület. Ez egy váltó- és egyéni verseny lesz valódi stafétabottal, ugrálóvárral, arcfestéssel és fagyival, vagyis igazán gyermekbarát programra számíthatnak az érdeklődők.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.