Magyarország határvonalán futna körbe

Piringer László tavasszal keresztülfutotta az Egyesült Államokat, tervei szerint márciusban hazaköltözik menyasszonyával, és teljesíteni akarja a neves hazai ultraversenyeket.

Piringer László tavasszal keresztben átfutott az Egyesült Államokon, vagyis Los Angelesből indult és a New York-i Central Parkba érkezett, 78 nap alatt 5005 kilométert tett meg. Most két év után hazalátogatott menyasszonyával, egy hónapot töltenek itthon, október végén utaznak vissza Miamiba.

„Nagyon örülök, hogy két év után itthon vagyunk – mondta a Csupasportnak a 39 esztendős Piringer László. – Tavaly a koronavírus-járvány és a felkészülés, idén tavasszal az amerikai futásom miatt nem tudtunk hazajönni. Most, hogy itthon vagyok, sokat futok azon a környéken, ahol felnőttem, meglátogattam a régi általános iskolámat, remek érzés Magyarországon sportolni. Mindennap minimum egy órát edzek, muszáj szinten tartani magam. A huszonkettedik kerületben élünk, pár napja elfutottam a Margitszigetre és vissza. Egyébként nem vagyok a legjobb formámban, mert az itthonlét alatt folyamatosan látogatjuk a rokonokat, persze mindenhol rengeteget eszünk, de ezzel nincs probléma, elvégre vakáción vagyunk.”

A sportoló életében először futotta le a Spar Budapest Maratont, ami sokat jelentett neki. Három óra harminckilenc perc alatt tette meg a 42 kilométert.

„Azért jelentett sokat a verseny, mert még nem futottam maratonit a szülővárosomban. Óriási élmény volt, remek volt a szervezés, jó volt a hangulat. Hihetetlen érzés volt a többi magyar futóval együtt futni, ráadásul volt, aki felismert. Sokan odajöttek, gratuláltak és közös fényképet készítettünk, ez rengeteg erőt adott. Legtöbbször csak online találkozom a követőimmel, de élőben sokkal jobb. Figyeltem az időt, igaz, én inkább hosszútávfutó vagyok. Próbáltam tartani a tempót, de inkább a várost csodáltam, gyönyörű Budapest.”

A Miamiban élő Piringer László elmondta, március 8-án hazaköltöznek Magyarországra, ezután teljes mértékben a futásra koncentrál majd.

„Március nyolcadikán a menyasszonyommal hazaköltözünk Amerikából, utána belevágok itthon a futásba. Edzőm már van, a vágyam, hogy a Margitszigeten valamilyen rekordot megdöntsek, ennek még utána kell néznem, hogy pontosan milyen rekordok vannak érvényben.

A kötelező hazai versenyeket – mint az Ultrabalaton vagy a Korinthosz – teljesíteni akarom, mivel tizenhat évig Amerikában éltem, ezekre még nem volt lehetőségem. Még nem tudom, Magyarországot keresztülfutom-e, mivel ezt már sokan teljesítették, viszont a határvonal mentén körbefutni az országot, talán még nem teljesítette senki.

Az európai nagy versenyekkel sem vagyok képben, de hallottam már a Spartathlonról, arra ki szeretnék jutni. Sok kisebb eseményre, akár félmaratonira, maratonira is szeretnék itthon elmenni, szép helyek vannak Magyarországon, be akarom járni őket. Rengeteg tervem van, de előbb legyen meg a költözés, majd utána összpontosítok a futásra.”

Miután keresztülfutotta Amerikát, rengeteg sajtó- és médiafelkérést kapott, majd kifejtette a hazakötözés okait is.

„Az életem nem változtatta meg, de jólesik a sok sajtó- és médiamegkeresés. Futok tovább, örülök, hogy sok emberhez eljut a történetem, talán motiválja a többi sportolni vágyót, hogy keményebben űzzék. Jólesik a sok elismerés. Miért költözünk haza? Hazahúz a szívem, tizenhat évet éltem az Államokban, úgy érzem, változásra van szükségem. Lehet, hogy a jövőben visszaköltözünk még. Most, hogy egy hónapot itthon töltünk, úgy érzem, a hazajövetel a helyes döntés. Például itthon nagyon szeretem az időjárást, megkönnyíti a futást. Miamiban nagyon meleg van, hajnali négy órakor kell futni a hőség miatt.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán
Végig azt hallgatta, hogy a negyedik helyen halad, ám magabiztosan győzött a VTM-en
Az előírt napon nincs mese, edzeni kell! – Bátyai Évának a futóverseny a fesztivál
Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.