Mikor igyunk futás közben? Ha mi nem figyelnénk, a telefonunk résen lesz

Foglalkoztunk már a különböző sportolási lehetőségekhez kapcsolódó alkalmazásokkal, most a kiegészítő applikációkat mutatjuk be, amelyek szintén fontosak lehetnek.

Csipog a telefon, rezeg az óra. Ezúttal azonban nem egy közepesen fontos üzenet vagy egy határidős email miatt, hanem azért, mert már régen ittam. Vagy régen könyveltem be a telefonba, hogy ittam. Bizony, manapság már erre is lehet alkalmazásokat találni, csak bepötyögjük a súlyunkat, a korunkat, és kiválasztunk néhány egyéb paramétert; az applikáció pedig meghatározza, hogy mennyi folyadékra – lehetőleg vízre! – van szükségünk, s az általunk meghatározott időközönként jelez, hogy figyeljünk oda erre is.

Az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb alkalmazás a My Water, amelynek alapverziója ingyenes. Ebben a víz, tea, kávé hármast tudjuk vezetni, de ha egyéb folyadékot is könyvelnénk, már a fizetős verzióra lesz szükségünk, ami iOS-on és androidon is használható. Az alkalmazás a különböző italokat különböző szorzóval kezeli, a másfél deci kávé például csak 1.2 deci folyadékot ér az egész napos kvótából. De használhatjuk a Drink water reminder teljes verzióját is. Itt is érvényes, amit korábban is írtunk a fizetős applikációkra, vagyis próbáljuk ki az ingyenes tesztverziókat, és azután döntsünk, hogy nekünk melyik tetszik a legjobban.

Ha még a vízivás dokumentálásánál is elhivatottabbak vagyunk, és még többet akarjuk használni a telefonunkat, jöhetnek az étkezést felügyelő alkalmazások. Az egyik legnépszerűbb az iOS-re és Androidra is elérhető Yazio, amelybe beírjuk, hogy mit és mennyit ettünk, az applikáció pedig társítja mellé a kalóriák számát, így folyamatosan nyomon követhetjük a napi kalóriabevitelünket.

A Pro, azaz a fizetős verzió pedig még több étrendi tippel, az ételek még szélesebb körével, no meg receptekkel, edzéstervekkel, virtuális tanácsadással segít minket, éppen már csak lefogyni nem tud helyettünk. Igaz, mi meg legalább addig sem eszünk, amíg a telefont nyomkodjuk. Szintén a kalóriaszámlálást segíti a magyar fejlesztésű KalóriaBázis (ingyenes, de csak Androidra érhető el), kipróbálhatjuk a Calorie Counter vagy éppen a MyFitnessPal alkalmazást. Azzal érdemes számolni, hogy mivel Magyarország szűk piac, kevés a magyar nyelvű alkalmazás, illetve egy-két magyar étel is hiányozhat a listáról.

Ha már teleettük és -ittuk magunkat, figyeljünk oda a sportolásra is, és ha szeretünk magunk edzeni, a különböző időzítők is jól jöhetnek. Ilyen például Workout timer, ahol szépen beállítjuk, hogy hány másodperc munkát és hány másodperc pihenőt tervezünk, a telefon meg jelez, hogy mikor pihenünk, és mikor dolgozunk újra – és ez csak a legegyszerűbb, ingyenes verzió, a magasabb szintűben egész edzésterveket integrálhatunk, sőt tippeket is kapunk az edzéshez. Hasonló tudású applikáció az Interval Timer, az ismert futós program, a Runstastic is készített már időzítős kiegészítőt.

Órákig böngészhetnénk még a különböző alkalmazásboltokat, és érdemes is időt szánni rá – a konklúzió viszont ugyanaz lesz, mint a sportolásapplikációk esetében általában: mindegyik hasznos segítséget nyújt a háttérből, de ha mi nem vagyunk hajlandóak rendszeresen mozogni és egyidejűleg odafigyelni a táplálkozásra, az egész semmit sem ér.

Úgyhogy irány az edzőterem!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az előírt napon nincs mese, edzeni kell! – Bátyai Évának a futóverseny a fesztivál
Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.