Blogra futottunk: mindig szükség van a flow-ra

A „csak kicsit vagyok beteg” érzéssel sem tanácsos futni (sőt), márpedig blogszörfösünk megküzdött valami nyavalyával, ami egy jó kis versenytől is megfosztotta.

Év végére más sem hiányzott, mint az, hogy (csak egy kicsit) beteg legyek. A nyavalya ugyan csak egy napra döntött le a lábamról, de éppen az év végi munkahelyi hajrában, ráadásul az is keservesen érintett, hogy éppen most nem tudtam elmenni futni, amikor a legnagyobb szükségem lett volna némi flow-ra. Abban száz százalékig biztos vagyok, hogy nem megfázással küzdöttem, hiszen eddig is futottam a hideg időben, úgyhogy talán már nem bénázhatom el annyira az öltözködést, hogy láz, orrfújás, fejfájás legyen a vége. Mondanám, hogy évente egy-két betegség belefér, de az időzítés valahogy sosem jó.

Esetemben annyira nem, hogy végre elmentem volna egy jótékonysági futóversenyre, de az eseményből részemről csak a jótékonykodás maradt.

Pedig ez a verseny nekem lett kitalálva: a rajt helyszíne közel, a leghosszabb táv hat kilométer volt, amire nevezni lehetett, és anyukám is elkísért volna – szóval, jó kis programnak ígérkezett, amit mindketten vártunk. Egyértelmű volt, hogy elesetten, gyengén felelőtlenség volna nekivágni még a legrövidebb távnak is, mert bár nem voltam lázas, nem voltam jól – márpedig ilyenkor nem futunk! Majd legközelebb hátha összejön…

Nos, eddig nagyjából egy hét maradt ki futásból, de már nagyon hiányzik, olyan érzés, mintha nagyon rég nem sportolnék. Szerencsére a tükör mindig megnyugtat, hogy nem híztam egy dekát sem, sőt! 🙂

Úgy érzem, időmilliomos lettem, hiszen a heti edzéspenzum több órát elvesz a szabadidőmből, amit most kényelmesebben beoszthattam.

Ez jó, ugyanakkor hiányzik a feszített tempó, a pillantok, ahogyan élem a napjaimat – egyszóval, nagyon mennék már edzeni.

BARATRUNNING.COM
A Gizion-futók honlapján gyakran olvasni versenybeszámolókat. December közepén sem volt más a helyzet, ugyanis a futóklub versenyzői a Budai Trailen szerzett élményekről és tapasztalatokról is írtak – ugyanilyen megragadó, hogy a hólepelbe burkolózó terepekről fotókat is készítettek.

ULTRABALATON (Facebook)
Sok ezer magyar hobbifutó kedvenc versenye, az Ultrabalaton szervezői az év végén sem feledkeznek meg a közösségépítésről, ugyanis december utolsó napján, délelőtt a Városliget futóköréhez szerveznek közös s ami fontos, jótékony célú kocogást, amelyen edzők segítségével lehet akár időre is teljesíteni a különböző távokat. Ja, és forralt bort, teát, zsíros kenyeret is ígérnek!

VINCZE ZSÓFI FUTÓBLOGJA (Facebook)
A népszerű futó és edző a közösségi oldalán osztotta meg spanyolországi terepfutásának élményét. A kontraszt is érdekes, hiszen néhány hete még a budai hegyek hódarával borított ösvényeit barangolta be, aztán már a napsütötte tájakon kalandozott.

FUTNIMENTEM.HU
Evetovics-Balla Hajnalka futással foglalkozó weboldalát érdemes böngészni. Most éppen arról olvashatunk, milyen a hozzánk passzoló futótárs, milyen szempontok alapján lehet igazán jó edzőpartnert találni magunknak, és mire kell figyelni, ha nem akarunk csalódni, mert idővel kiderül, versenyzőt vagy féltékeny partnert vontunk be magunk mellé…

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Azt hitte, nem bírja végig, de számára is hihetetlen módon folytatni tudta
Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
A triatlon a szabadidősportban is hódít
A tarahumara csodafutók titka évszázadok óta megfejthetetlen
Otthon, Erdélyben még kesztyűben futott, Horvátországban 27 fok várt rá

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.