Nem hitte, hogy lehet esélye a győzelemre, de megnyerte a Piros 85-öt

Csáki Károly negyedszer indult el a Piros 85-ön, és most érte el a legjobb eredményt: 9:09:34-es idővel elsőként ért célba, és aranyérmet akasztottak a nyakába.

2017, 2018 és 2022 után idén negyedik alkalommal vett részt a Piros 85-ön, és most érte el a legjobb eredményt, aranyérmet szerzett.

Valóban, negyedik alkalommal indultam a versenyen, és nagy örömömre sikerült győznöm – mondta az Erdélyben élő Csáki Károly, aki 9:09:34-es idővel nyert a férfiak között a Piros 85-ön. –

Az volt a célom, hogy kilenc órán belül teljesítsem a távot, ám nem vagyok csalódott, hogy ettől elmaradtam, megfelelően kárpótolt érte a győzelem.

Nem gondoltam, hogy lehet esélyem az aranyéremre, mert láttam a rajtlistát, és konstatáltam, hogy rengeteg kiváló futó szerepel rajta. Ám valamiért sokan nem jöttek el, és én éltem a lehetőséggel. Mondanom sem kell, nagyon örülök a győzelemnek, sokat jelent nekem.

Milyen volt a futás? Voltak hullámvölgyei?

Szeptember elején volt egy térdsérülésem, ami miatt három hétig nem tudtam normálisan edzeni, csak októberben tudtam ismét teljes értékű edzésmunkát végezni. A Piros 85-ön harminc kilométernél úgy éreztem, hogy kiújult a sérülésem, de szerencsére gyorsan elmúlt a fájdalom, és később semmi problémám sem volt. Erős terv és tempó alapján mentem, nem kerültem hullámvölgybe, nem küzdöttem nehézségekkel, minden úgy ment, ahogy elterveztem. A frissítést magamnak oldottam meg, vittem magammal a cuccokat. Ahogy mindig, úgy most is kiváló volt a szervezés, csodálatos helyeken futottunk, remek volt a pálya. Nagyon élveztem a versenyt.

Milyen volt az éve? Ez a győzelem a legjobb eredménye?

Egyértelműen ez a győzelem a csúcs, a hab a tortán. S hogy mit emelnék még ki? Két eseményt is. Ebben az évben a korosztályomban már végeztem a második helyen egy terepmaratoni versenyen, illetve második lettem egy másik erdélyi terepmaratonon. Ez a két esemény, valamint a Piros 85-győzelem mindenképpen kiemelkedik ebben az évben.

Kanyarodjunk vissza egy kicsit a múltba. Hogyan került az ultrafutásba?

Rögös volt az út az ultrába, de megérte végigmenni rajta. Tíz éve készültem az Ultrabalatonra, jól is ment a felkészülés, de sajnos a verseny nem sikerült. Először nagyon csalódott voltam, de a következő alkalommal, egy erdélyi teljesítménytúrán ismét megjött a kedvem.

Sokan gyalog tették meg a távot, de néhányan lefutottuk a nyolcvan kilométert. Nagyon élveztem, kellett ez a teljesítés, hogy túllépjek az Ultrabalaton okozta csalódottságon. Elindultam az úton, szépen, fokozatosan lépkedtem előre, azóta már sok ultraversenyt teljesítettem. Egyéniben még nem, de párosban már teljesítettem az Ultrabalatont.

Lassan itt az év vége, így aktuális a kérdés: milyen céljai vannak a következő futóidényre?

A Dolomitokban rendezett Lavaredo Ultra Trail százhúsz kilométeres távján biztosan ott leszek, illetve szeretnék bejutni az UTMB-re is. Egyszer már teljesítettem a teljes, százhetvenegy kilométeres távot, és már idén is szerettem volna visszatérni, de sajnos nem sorsoltak ki. Remélem, jövőre több szerencsém lesz, és ott lehetek ezen a híres versenyen. Egyelőre ez a két célom van, a többi még a jövő zenéje, ám az biztos, hogy jó néhány versenyen részt fogok venni.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Disznóbendő-rugdosástól az Európa-bajnokságig
Csordás Csaba ezerszer futott fel az Írott-kőre
Hogyan eddzünk a kánikulában? Schwarzenegger tippjei a nyári edzésekhez
A kisbabájával állt fel a dobogóra, mert mindketten megérdemelték a tapsot
Úgy taktikázott, hogy ne szálljon el a pulzusa, pályacsúccsal győzött az UTH-n

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.