Ságváron futhatnak a fekete bárányok

Augusztus 15-én, szombaton rendezik meg a második Rackatrail-versenyt, amelyen a szervezők a változatos táj mellett streetfoodebéddel és rockabillykoncerttel várják a résztvevőket.

Augusztus 15-én, szombaton rendezik meg Ságváron a Black sheep trail terepfutóversenyt, a kedvcsináló szerint azoknak a „fekete bárányoknak”, akik ezen a hétvégén sem a Balatont futják körbe. Hogy ezt megértsük, nem árt hozzátenni, a versenyt eredetileg május 16-án, az Ultrabalatonnal azonos időben rendezték volna, s a szervezők elsősorban azokat célozták meg, akik nem indultak a hatalmas népszerűségnek örvendő balatoni versenyen.

 

 

A ságvári viadal egyik különlegessége, hogy streetfoodebéddel és rockabillykoncerttel várják a résztvevőket, akik a kutyájukkal együtt is futhatnak a három táv (12, 22, 30 kilométer) valamelyikén. A szervezők a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fordítanak, ezért a verseny során sehol sem használnak eldobható poharakat, mindenki a saját kulacsából vagy poharából ihat, a vizet pedig újratölthető ballonokból adagolják.

A ságvári verseny az idén indult Rackatrail-versenysorozat második állomása, az elsőt, a Wellness trailt július 25-én rendezték meg Magyaregregyen, a Kelet-Mecsekben, míg az Ördöglakat trail október végén lesz Ajkán. Minden versenynek más a koncepciója, a szervezők olyan helyszíneket kerestek, ahol még nem rendeztek terepfutóversenyt.

A ságvári Black sheep trailre eddig százhúszan neveztek, de a helyszínen is lesz még lehetőség rá.

Az előző verseny is emlékezetes volt – jelezte megkeresésünkre Karsai Krisztián szervező. – A Wellness trail versenyközpontja egy úszómedencével rendelkező fürdő volt, hogy a versenyzők strandolással, fürdőzéssel lazíthassanak. Nos, ez nem igazán jött össze, mivel kifogtuk az egyetlen olyan napot júliusban, amikor nem kánikula, hanem húszfokos hőmérséklet és egész napos eső fogadott minket. Méghozzá akkora, hogy a célba érkezéskor sok futónak nemcsak a cipője, hanem még a háta is sáros volt. Mondjuk, lehet, valójában ilyen egy terepfutó-wellnessverseny.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.