Spartan, kerékpározás, túrázás, terepfutás – neki minden jöhet!

Szilágyi Zsófia életében rendkívül fontos szerepet játszik a sport, ebben párja is támogatja, sőt, sokszor együtt mozognak a természetben.

A szegedi Szilágyi Zsófia életében jelentős szerepet játszik a sport. A közgazdász végzettségű hölgy egy prágai központú cégnél dolgozik vezető pozícióban, emellett Spartan-versenyekre jár, kerékpározik, túrázik, ám kedvence a terepfutás. Az alábbiakban a négy általa űzött sportról mondja el a véleményét.


Spartan

„Rendszeresen járok versenyekre, alig vártam a tavaszt, hogy elkezdődjön a versenyszezon. Az akadályfutást három éve űzöm, előtte már egy ideje futottam, és különböző erősítő edzéseket végeztem. A hétköznapi stressz levezetésére remek alternatíva a sport, s olyan személyiség vagyok, aki folyamatosan keresi a kihívásokat.

Először egy kisebb akadályversenyre találtam rá, majd elindultam a Spartan irányába, azóta töretlen a kitartásom. Kipróbáltam már a Sprintet, ami öt kilométer, húsz akadállyal, a Supert, ami tíz kilométer, huszonöt akadállyal és a Beastet, a huszonegy kilométeres, harmincakadályos számot. Ezzel tagja lettem a Trifecta-törzsnek. Emellett teljesítettem egyszer a Hurrican Heatet is.

A Spartan egyfajta őrült futás, amelyen ki tudjuk hozni magunkból a legtöbbet, még akkor is, ha ez olykor fájdalmakkal jár. Folyamatosan feszegetem a határaimat, egyszerűen imádom. A következő célom idén a Spartan Ultra teljesítése.”


Túrázás

„Az összes sportban ki tudok kapcsolódni, de leginkább a túrázással tudok elmenekülni a hétköznapi gondjaim elől. Órákon, sőt napokon keresztül képes vagyok kint lenni a természetben, minél hosszabb egy túra, annál nagyobb élmény nekem. A fizikai és szellemi egyensúlyom megtalálása és fenntartása nagyon fontos.

Ha van időm, heti szinten sok-sok kilométert túrázom. Magyarországon a Bükk a kedvencem, de minden hazai hegységet szeretek. Nemrég kezdtem el az Országos Kéktúrát teljesíteni, van olyan szakasz, amit futva, van olyan, amelyet túrázva teszek meg.”


Kerékpározás

„Gyerekkorom óta kerékpározom. Mivel falun nőttem fel, kiskoromban nagyon sokat tekertem. Három-négy éve igyekszem hosszabb távokat is teljesíteni, eddig kétszáz kilométer volt a legnagyobb megméretésem. Kétszer körbetekertem már a Balatont, s évente néhány teljesítménytúrán is részt veszek.

A legnagyobb kihívást a szintes terepek jelentik, ott leginkább a csapatban való küzdésnek köszönhetem a sikereimet. Általában a barátaimmal együtt bringázunk, ami azért is nagyon jó, mert így több időt tölthetünk egymás társaságában. Húzzuk egymást előre, ez remek motiváció.”


Terepfutás

„A legnagyobb szerelmem a terepfutás, itt érzem, hogy igazán önmagam lehetek. Nem kell szép ruha, smink és egyéb dolgok, itt csak én vagyok és a természet. Ez nekem a nagybetűs Élet. A futás kétezertizennyolc végén lépett az életembe, azelőtt a fitnesz világában mozogtam, ám később más irányba fordult az életem.

Mivel akkoriban Dunakeszin laktam, először aszfalton futottam, aztán egyre jobban vonzott a terepfutás, ami első találkozásra szerelem lett. Amikor a természetben futok, mindig magával ragad a környezet, egyszerűen nem gondolok semmi másra, csak arra, hogy teljesítsem a kitűzött célt.

Ilyenkor teljesen kiszakadok a hétköznapokból, sokszor csak csodálom a tájat, s nem mellesleg hatalmas sportértéke is van. Az elmúlt időszakban sokat kellett dolgoznom, így sajnos kevesebb lehetőségem jutott a futásra, ám ha időm engedi, heti hetven–nyolcvan kilométer is megvan. Edző nélkül, saját tapasztalataimból merítve futok, nem célom, hogy dobogós eredményeket érjek el a versenyeken.

Pulzus alapon futok, érzem, hogy folyamatosan fejlődöm. A célom, hogy minél hosszabb távot tudjak teljesíteni, szeretek versenyezni, maximalista vagyok. A terepfutas.hu eseményeit nagyon kedvelem, sokszor részt veszek rajtuk.”


Szilágyi Zsófiát mindenben támogatja párja, aki segít megvalósítani a terveit, sőt, olykor még ő maga is részt vesz ezekben.

„Amikor koronavírusos voltam, alig bírtam ki mozgás nélkül, nagyon rosszul éreztem magam emiatt. A fizikai és a szellemi egyensúly megteremtésében a sportnak kulcsszerepe van, nem tudok mozgás nélkül élni. Az őrült kihívások nagy részét a párom és a legjobb barátom társaságában végzem, mindig húzzuk egymást előre, nélkülük nem lenne ilyen jó a versenyek hangulata.

A legfontosabb, hogy minden őrült tervem és ötletem elfogadja a párom, sőt mindenben támogat, olykor még részt is vesz benne. Ez nagy ajándék nekem, nem lehetek elég hálás neki.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.