Többen is bombaformában, körrekordra éhesen várják az idei Ultrabalatont

Az ismét tavasszal, április végén rajtoló, 210 kilométer hosszú erőpróbán nagyszerű mezőny vesz majd részt.

Ugye milyen hamar eljön ismét az ideje? Csütörtöktől számítva már csak 50 nap, és újra, immáron 16. alkalommal elrajtol az Ultrabalaton, Közép-Európa leghosszabb futóversenye, amelyet a koronavírus-járványhoz kapcsolódó korlátozások miatt tavaly és 2020-ban is október elején rendeztek meg, idén viszont – három év után a szokott idősávban – tavasszal bonyolítják le, a táv 210 kilométer.

Április 29-én startol az egyéni verseny, amelyet 2021-ben hatalmas pályacsúccsal, 17:54:46-os időeredménnyel és nagy fölénnyel Csécsei Zoltán nyert meg. 37 éves, csapatban világbajnoki ezüstérmes ultrásunk neve idén is ott van a nevezési listán, amelyen szintén ott szerepel a francia Gilles Pallaruelo (és a fia), aki csak a 2020-as eseményt hagyta ki, egyébként mindig elindult a Balaton-kerülő versenyen, és mindig célba is ért.

Elindul Lubics Szilvia is, az egyetlen nő, aki az abszolút kategóriában is diadalmaskodni tudott, de nemcsak ő, a férje is nevezett az erőpróbára, ahogyan Simonyi Balázs, akit színészként is ismerhetünk.

Nem hiányozhat a listáról a tavalyi bronzérmes Drexler Gábor, az elnyűhetetlen veterán, Bogár János, a labdarúgás után örömét a kegyetlen távú futásokban is meglelő Ferenczi István, a tavalyi Korinthosz160-at pályacsúccsal megnyerő Erős Tibor, és még sokan mások, hiszen felsorolásunk természetesen nem lehet teljes.

„Reményeink szerint nagyjából háromszáz egyéni induló vesz majd részt az Ultrabalatonon, de a létszám még nem végleges – közölte a Csupasporttal Zelcsényi Miklós főszervező. – Ami nem kis meglepetés, hogy több mint ezren futnak ultratávot, hiszen ebbe a csoportba tartoznak azok is, akik 2-3-4 fős csapatokban teljesítik a versenyt. Elmondható tehát, hogy Magyarország legnépesebb ultrafutó-eseményét rendezhetjük meg. Egyúttal a legnépesebb tömegsportrendezvény is a miénk lesz, hiszen a nevezettek összlétszáma meghaladja a 17 000-et. Különösen büszke vagyok arra, hogy az UB Heroes arcképcsarnokának tíz tagjáról, akik valamilyen oknál fogva sokat tettek értünk, frissítőpontot nevezünk el.

Mindig megkérdezik tőlem, de nem tudok válaszolni rá, van-e esély a körrekordra. A zuhanyhíradó szerint több futó is bombaformában van, és bíznak benne, hogy egy kicsivel meg tudják javítani Csécsei Zoli csúcsát, szóval nem tartom lehetetlennek.

Nevekkel nem dobálóznék, pontosan nem tudom, kik indulnak majd a külföldi versenyzők közül, de Zoli mindenképpen esélyes újra a győzelemre.”

Zelcsényi – aki nagyon örül annak, hogy ismét tavasszal rendezhetik meg az Ultrabalatont, ahogyan a jövőben is erre törekszenek majd – hozzátette, mindig szembenéznek valami nem várt nehézséggel, de ezeket rendre képesek legyűrni. A megfelelő ütemben haladnak a szervezéssel, amit sosem lehet és nem is szabad rutinból végezni.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A görögországi versenyek motiválják igazán
Nem rendezik meg többet az Authentic Phidippides Runt
Mindent megtesz, hogy bekerüljön a 24 órás válogatottba
Fighters’ Run Budapesttől kőhajításnyira áprilisban
Ötven és száz kilométeres versenyt is megnyert már az idén

Videók

Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között
A kötélen egyensúlyozás csúcsa, amikor csak egy hiba választ el a biztos haláltól
Te meddig tudsz dekázni? Ő a Mount Everestig!

Hegymászás

Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket
Küldetéstudata volt, tudása viszont semmi: az őrült mászón a hite sem segített
Három nap és két éjszaka a halálfalban: kőzápor után magyar siker az Eigeren

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.