Varázslatos szám a futóévhez: 1972

Vannak csodák, blogszörfösünk, ugyanis az új futócipője orrán fedezte fel a születési évszámát, és úgy érzi, ez jelzés az idei kihívások tükrében.

Bár azt gondoltam, hogy év végén a kisebb betegségem miatti néhány edzéskihagyásnak nem lesz következménye, azért érzem, kicsit visszaesett a formám. TRX-re is elég hektikusan jutottam el, s most, hogy újra belecsaptam a lecsóba, nincs olyan testrészem, ahol ne fájna, mindenhol (is) izomlázam van. A számokon is látszik a kisebb visszaesés, szerencsére az edzőm, Krátky Egon ezt pontosan leköveti, és ennek megfelelően írja az edzéstervet. A legutóbbi emelkedős résztávozás közben azon gondolkodtam, mennyire érdekes az emberi szervezet, hiszen körülbelül negyvenéves koromig meg sem kottyantak az edzéskimaradások, ugyanott folytattam, ahol abbahagytam. Összevissza ettem és edzettem, és minden a legnagyobb rendben volt. Most a szinten tartás is elég kemény munkával jár, a fejlődés pedig még nehezebb. Természetesen nem dől össze a világ, hogy most újra nagyon igyekeznem kell, csak hát fiatalabb szervezettel azért sokkal könnyebb volt. Ezeken merengtem, majd lenyújtás közben nézegettem az új cipőmet, és elégedetten nyugtáztam, milyen jól választottam.

S ahogy csodáltam, észrevettem a jobb cipőmön, hogy az orránál egy szám van elrejtve, s amikor kicsit jobban megnéztem, láttam, hogy pont a születési évem, 1972 van beleírva.

Nem akartam hinni a szememnek, itthon is megnéztem, de szemből nem látszik annyira egyértelműnek, mint felülről. A bal oldaliban nem szám van, hanem a logó. Jó néhány cipőt elkoptattam már ebből a márkából, de ilyet egyiken sem vettem még észre. Rögtön úgy döntöttem, hogy ez jel, és ez az én évem lesz! Úgy futok majd mint a nyúl, csak bele kell raknom rendesen az edzésmunkát. Rögtön ki is néztem tavaszra egy versenyt, utána jön majd az Ultrabalaton, aztán pedig ami megtetszik. Néhány hétig még lesz izomláz, az biztos, de utána már meg sem érzem a heti öt-hat edzést. Alig várom, hogy újra formában legyek, és élvezettel nyargalásszak az edzőm iránymutatásai alapján!

AIRTAKI.BLOG.HU
A szerző a tesztelésre kapott cipőjéről osztja meg tapasztalatait. Egy hónap letelte után arra jutott, hogy leginkább gyors futásokhoz passzol a cipő, viszont arra annyira jó, hogy elképzelhető, meglepi magát egy ilyen darabbal!

JANOSFUT.WORDPRESS.COM
A szerző összehasonlítást végzett a futás és gyaloglás között, melyik mennyire terheli le a szervezetet, és mennyire szolgálja az egészségünket.

Tehát, ha valakinek valamilyen okból nem megy a futás, akkor sem kell elkeserednie, mert bizony a gyaloglásnak is rengeteg előnye van!

21097KKK.WORDPRESS.COM
Koffein Kapitány az idén naplóvezetésbe kezdett, ebből tudhatjuk meg, mi a helyzet nála a futással. Megy, vagy kevésbé megy, milyen és mennyi edzést tud beiktatni. Jó lenne, ha végre nem hullámozna már a teljesítménye, hiszen szeretjük olvasni az írásait, nagyon szórakoztató olvasni!

PAPER WINGS (facebook)
A szerző sérülés miatt még nem futhat, de túrázni, sétálni szabad. A Mátrában kirándult kellemes 17 kilométert, a közben készült fotókon látszik, milyen csodálatos helyen járt!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Év végi levezető edzésnek indult, győzelem lett belőle
Az amerikai haditengerész üzenete: Azért edzek mindennap, mert te nem!
A brit Forrest Gump templomokban és sátorban aludt, így szelte át Amerikát
Ezekkel a gyakorlatokkal készül Chris Hemsworth az új Mad Max-filmre
Több mint egy kilométert csúszott a pályán sílécek nélkül, csak a háló fogta meg

Videók

Kényelmes, de ijesztő: így alszanak a sziklamászók a semmi fölött
Hullámvasút az erdő közepén – így is lehet a természetben bringázni
Őrült via ferrata – felfelé gyalog, lefelé bringával

Hegymászás

„A hegymászás egyenlő a szabadsággal” – vallja a hegyek öntörvényű zsenije
A legendás serpa, aki huszonegyszer járt a világ tetején
Lengyel Ferenc szólómászásban feljutott az Ama Dablam csúcsára!

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.