Veronai élmények: Cseke Lilla nem adta fel működőképes jobb láb nélkül sem!

Az Ultrabalaton címvédője futott 24 órát, majd pihenése előtt még elküldte élménybeszámolóját az Eb-ről.

Lezárult a veronai 24 órás Európa-bajnokság. Épp most értünk vissza a szállodába Zétényi Szvetlánával és Horn Zsanettel. A csapat többi tagja egy másik hotelben van elszállásolva. A magyar csapatot – a versenyzőket és segítőket – elkísérte még egy maroknyi szurkolói csapat is, akik szinte az egész versenyt végigdrukkolták. Több mint valószínű, hogy most mindenki pihen, hiszen fárasztó napokon vagyunk túl.

Csütörtök reggel hét órakor indultunk Veronába mikrobuszokkal a kelenföldi pályaudvartól. Délután ötre érkeztünk meg, az út viszonylag jó volt, Szlovénián keresztül szinte végig borult idő volt, és néhány alkalommal belefutottunk viharba és jégesőbe is. Pénteken még volt időnk pihenni és bevásárolni az esti nyitóünnepség előtt, és a pakolás után próbáltunk korán lefeküdni aludni, hogy minél többet pihenhessünk.

Bár a rajt szombat délelőtt tízkor volt, a reggelihez idejében felkeltünk, mivel rengeteg versenyző volt a szállodában, nagy volt a tömeg, a kávéhoz is húsz perc alatt jutottunk. Pénteken még verőfényes napsütés volt, szombat reggel viszont zuhogó esőre ébredtünk, ami biztató módon csendesedett. A reggeli után már indultunk is a buszokhoz, hogy odaérjünk a rajtra. Ismét szakadni kezdett, így kicsit ázva-fázva tettük meg az első köröket. A pálya mintegy 1.5 kilométeres volt, negyedrésze atlétikai pályán haladt, ott voltak elhelyezve a frissítő sátrak is nemzetek szerint, a többi része pedig aszfalt volt, amely a pálya körül vezetett. Elég gyakran találkoztunk a frissítőinkkel, akik szintén derekasan helytálltak a 24 óra alatt. A rövid pályán volt egy-két emelkedő és két kanyar is, amelyeket már néhány óra elteltével igencsak megéreztünk.

Az idő szerencsére napsütésre váltott, így egész estig kellemes, kora őszi futóidő volt, de az éjszaka kifejezetten hideg volt. A verseny első óráiban folyamatosan tömeg volt a pályán, de szépen lassan eloszlottak az emberek, és jól lehetett haladni. Igazán felemelő érzés volt Európa- és világbajnok futók között róni a köröket. A verseny egyáltalán nem volt unalmas, minden kör és minden óra tartogatott valamilyen izgalmat vagy meglepetést. Borzalmasan nehéz volt most megküzdenem a fájdalommal, amit egy izomgörcs okozott a combomban, emiatt hetven kilométertől sétálni kényszerültem, mert semmilyen praktikától (magnézium, krémezés, masszázs, sótabletta…) nem múlt el

A séta segített, viszont a tartós terheléstől a sípcsontomnál keletkezett fájdalom, így száz kilométer után már tudtam, hogy ezt a versenyt csak sétálva tudom végigcsinálni, nem érdemes és nem is lehet terhelni a jobb lábamat.

Így taktikát váltottam, és inkább az egyenletes tempóra figyeltem, illetve beiktattam húszperces pihenőket, mivel az éjszakai álmossággal is meg kellett küzdenem. Közben láttam, hogy csapattársaim folyamatosan haladnak, de előbb-utóbb szinte mindenkinél jelentkezett valamilyen nem várt probléma, sérülés, ami miatt többen feladni kényszerültek a versenyt. Beda Szabolcs, Drexler Gábor stabilan végigment a fiúknál, Simon Györgynek is sikerült egy-két holtpont után újrakezdeni és befejezni a versenyt. A nőknél Zétényi Szvetlána nagyon szépen, egyenletesen ment végig, nyomában Horn Zsanettel.

Öröm volt ilyen fantasztikus csapattal elindulni, és engem végig az motivált, hogy nem állhatok ki, mert akkor nem lesz csapateredményünk. Így sikerült beérnem nekem is a célba. A csapat, a segítők és a szurkolók nagyon sok erőt adtak. Itthonról is nagyon sokan szurkoltak nekünk. Ez a 24 óra igazán embert próbáló volt, ahogy láttam, a többi csapatnak is. Ezúton gratulálok a csapattársaimnak, óriási akarattal küzdött mindenki a pályán!

Nyitó kép: Cseke Lilla a 2022-es berlini 100 km-es világbajnokságon

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.