BOGI BLOGJA Vészhelyzetre vésztartalékok futáshoz

Mostanság nem árt biztosra menni, úgyhogy Bogi kicsit körülnézett, hogy összegyűjtse a mai vírusos időkben, mit érdemes magunkkal vinni a hosszú futásokra. Például konzervet – és sört…

Igen, nyakunkon a vírus, másról se hallani, mint pánikszerű bevásárlásokról. Ha már felvásároltuk a fél szupermarketet, és még van merszünk kimenni futni is, érdemes olyan praktikus termékeket is összegyűjteni, amelyek edzés alkalmával is hasznosak lehetnek.

TOALETTPAPÍR

Bármi zajlik is a világban, a klotyópapír nem fogyasztásra alkalmas termék (bár ha rostban gazdag, és nem szeretjük a zöldségeket, ki tudja…), ugyanakkor mindig szükség van rá. Futás során is. Okés, nem a legkivitelezhetőbb egy huszonnégy tekercses motyót magaddal vinned, de lássuk be, futás közben igen magas a rizikófaktora, hogy beindul a bélperisztaltikád, és ha nem az erdő közepén vagy épp burjánzó lapulevelek közt (és még a pizzéria is zárva…), akkor a bokor-vécépapír kombó marad. Praktikusabb és higiénikusabb megoldás a nedves popsitörlő, amely nemcsak gyerekek, hanem felnőtteknek is jó barátja.

CSOKI

Hatalmas pazarlás lenne, ha a spájzban felhalmozott csokikészlet végül rád romlana, így szénhidrátpótlásként bátran vidd magaddal futásra.

Persze ha húszdekás táblás cuccból raktároztál be, akkor nem a legkényelmesebb cipelni, de maximum futsz egy „hatvankilis” karikát, nehogy babahájként telepedjen le a derékvonaladra.

KONZERV

Nem épp városi futásra ajánlott, de ha épp valami ultrabrutál terepultrát tervezel a hét végére, és nem kényes a gyomrod, megfáradt tested ledobhatod egy tölgyfa hűs árnyékába, majd jóízűen befalatozhatod a magaddal vitt sóletkonzervet vagy töltött kápit, bár nem tudom, hogy utána a hirtelen fellépő kajakómából mennyire egyszerű aztán továbbállni – ezért legyen nálad popsitörlő is (lásd fentebb az egyes számú felszerelés).

KÉZFERTŐTLENÍTŐ

Mondjuk, már alig lehet hozzájutni, de amúgy is hasznos, ha nálad van, már csak a kajakómás incidens miatt is, illetve bármikor érintkezhetsz olyan élőlénnyel, aki után érdemes leöblítened vele a kezed (szóba jöhet a szomszéd kutyájának megsimizése vagy a szomszéd megsimizése után).

SÖR

Ezt nem is kell magyarázni. Minden háztartás alapvető kelléke, hogy akad a sutban egy rekesz sör, sohasem lehet tudni, mikor esik be egy Janka néni-féle rokon, akinek folyékony gasztronómiai igényeit azonnal ki kell elégíteni. Továbbá, ha futunk, s lassan már nyakunkon a nyár, a jutalomsör is dukál megdolgoztatott testünknek. Az időpont persze eltolható, megjutalmazhatjuk magunkat edzés előtt vagy közben is.

Ráadásul az alkoholról köztudott, hogy fertőtlenít. A füst meg tartósít, de lantosmalbi felhalmozására csak nem biztatok senkit.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.