Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton

Itt a nyár, az Alpok délvidéke számos kalanddal és izgalmas időtöltéssel várja a napsütés és a felejthetetlen élmények szerelmeseit.

Végre újra élvezhetjük a természetet és a szabadságot! Karintiában meleg vizű fürdőtavakban úszhatunk, lenyűgöző hegycsúcsokra túrázhatunk, kirándulás közben pedig hangulatos alpesi kunyhókban helyi finomságokat kóstolhatunk. Addig kerékpározhatunk, amíg le nem megy a nap, s utána wellnesszel pihenhetjük ki a fáradalmakat. Az Alpok napsütötte déli oldala baráti társaságoknak, családoknak vagy pároknak is felejthetetlen élményt nyújt.

 

Via Paradiso: túra a tóparti paradicsomban

A Millstatti-tó. Fotó: Daniel Zupanc

A Millstatti-tó új, Via Paradiso túraútvonalát festői szépségű tó- és hegyvidéken teljesíthetjük. Ha szeretnénk, már kora hajnalban nekivághatunk a kalandnak, amely során hangulatos erdei és érintetlen tóparti ösvényeken vezet az utunk. Útközben újra és újra megcsodálhatjuk a Millstatti-tavat, amely a nyáron 27 Celsius-fokos vízzel várja az úszni vágyókat. Az 55 kilométeres „paradicsomi” távot szakaszonként, négy nap alatt is teljesíthetjük.

 

Öt különleges vízi élmény: fürdőtavak kis plusszal

Fotó: Franz Gerdl

Karintia meleg vizű fürdőtavai számos pluszt kínálnak ahhoz, hogy ne „csupán” csobbanjunk bennük. A Wörthi-tó izgalmas stand up paddling túrára hív, de aki inkább kikapcsolódásra vágyik, a nemzetközi közösséggel büszkélkedő jógaközpontot is meglátogathatja. Hallott már a Weissensee tavon közlekedő ínyenctutajról? A program a különleges természeti élményeket ötvözi a kulináris élvezetekkel. A Faaki-tó nádasában kanyargó vízi ösvényeket, valamint a Millstatti-tó érintetlen öbleit kenu- vagy csónaktúra során lehet felfedezni. A karintiai tóparti nyaralásról ezen a linken olvashat bővebben.

 

Evezős túra a Dráván: 12 szakasznyi izgalom

Fotó: Michael Stabentheiner

Karintia leghosszabb és legnagyobb folyója, a Dráva kanyargó zöld szalagként szeli át Ausztria legdélebbi tartományát. A kerékpárosok mellett egyre több kajakos vagy kenus, valamint SUP-rajongó is felfedezte magának. A Dráva evezős túra (Drau Paddle Trail) négy részletben, összesen 12 szakaszon kínál felejthetetlen izgalmat. Az egyes szakaszok kiindulópontjára gyorsan és egyszerűen vissza lehet térni a Dráva Evezős Központ transzferszolgáltatásának vagy a Felső-Dráva-völgyben közlekedő vonatnak köszönhetően. Aki szeretné, egyénileg is megszervezheti kerékpáros vagy vonatos utazását. A Dráva evezős túra könnyen kombinálható kerékpáros kirándulással, túrázással, horgászattal, golfozással vagy sárkányrepüléssel is. További információ ezen a linken olvasható.

 

Grossglockner alpesi panorámaút: 48 kilométer és 36 hajtűkanyar

Fotó: Franz Gerdl

A kacskaringós alpesi panorámaút Karintiát és Salzburg tartományt köti össze, Ausztria egyik legnépszerűbb látnivalója. A 48 kilométer hosszú, májustól járható alpesi úton testközelből figyelhetjük meg Ausztria legnagyobb gleccserét, és láthatjuk az ország legmagasabb hegycsúcsát, a Grossglocknert. De nem ez az egyetlen panorámaút Karintiában, amely elkápráztatja a látogatókat. A természetkedvelőknek és a túrázóknak a Nockalm panorámaút, a Villacher alpesi út és a Goldeck panorámaút is megér egy kirándulást.

 

Megéri a kedvezménykártya: több mint 100 ingyenes látnivaló

Fotó: Franz Gerdl

Látogasson meg ingyen több mint 100 látványosságot: múzeumokat, hegyivasutakat, élményfürdőket, panoráma-útvonalakat. Vegyen részt hajóutakon, élvezze a szabadidős és élménykínálatot. A Kärnten Card kedvezménykártyával ez is lehetséges! A több mint 100 karintiai úti célra szóló kártya áprilistól októberig érvényes, és egy hétre is megváltható. Ez esetben az ára felnőtteknek 48 euró, gyermekeknek pedig 25 euró. A kirándulási célok részletes bemutatását ez az oldal tartalmazza. Ezenkívül Karintiában regionális bónuszkártyák is válthatók, amelyek számos kedvezményt kínálnak, például térítésmentes S-Bahn-használatot (gyorsvasúti utazást) vagy ingyenes részvételi lehetőséget különféle eseményeken és programokon.

Címlapfotó: Tine Steinthaler

(x)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gerinctörése után egy évvel már ultrát futott
Szeretni kell a fájdalmat – mondja az Authentic Phidippides Run győztese
Kötelező és sokoldalúan használható kellék túrázáskor a ragasztószalag
Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a chiamagról
Piszok drága, de minőségi: öt kiváló síterep elérhető távolságban

Videók

Akikben nincs félelem: veszélyes sportágak elképesztő pillanatai
Nem kell lépcső, nem kell lift: néhány másodperc alatt irány az épületek teteje!
Elképesztő sportos pillanatok, amelyek rácáfolnak mindenféle fizikai törvényre

Hegymászás

Klein Dávid: a Tátra kiismerhetetlen, ahol még számos jelentős célt lehet elérni
Testvére tragédiája sokáig beárnyékolta a legendás Messner pályafutását
Magyarok a világ tetején: Erőss Zsolt sikere új távlatokat nyitott

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak
Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők
Öt remek tipp a könnyű karintiai túrázáshoz
Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.