7 döbbenetes hegyikerékpáros ugrás

A hegyibringán kivitelezhető mutatványoknak csupán az emberi képzelőerő szab határt. Néhány őrült bringás kreativitásának köszönhetően mindig megcsodálhatunk egy-egy új trükköt.

Johannes Fischbach

Az elmúlt évek legsikeresebb német hegyikerékpárosa a downhill szakágban imádja a magasságokat, és bátran ostromolja az eget.

„Régóta dédelgetett álmom, hogy én ugrassak legmesszebbre hegyikerékpárral, és ezzel világcsúcsot állítsak fel. Ha egy nyolcvanöt méter hosszú síugrósáncról ötven méterre tudok repülni, akkor a száznegyven méteresről messzebbre is” – nyilatkozta korábban 33 éves bringás.

 

Sam Reynolds

Mielőtt megnézik a videót, amely a Dél-afrikai Köztársaságban található Garden Route Trail Parkban készült, tudniuk kell, hogy a brit Sam Reynolds hivatásos freerider, aki a 2015-ös Red Bull Rampage-en egy 22 méter mély szakadék felett megcsinálta a Superman-mutatványt. Az alábbi videóban sem fogta vissza magát, a fejére szerelt kamera által rögzített film pedig azt a hatást kelti, mintha mögötte ülnénk.

 

Dan Atherton

A hegyikerékpár több szakágában is megállja a helyét a 39 éves profi brit kerekes. BMX-esként kezdte pályafutását, és minden bizonnyal ennek köszönhető, hogy a hegyibringa nyergében is ugyanolyan virtuóz, mint a BMX-ében. Az alábbi videóban, amelyet az egyesült királyságbeli Revolution Bike Parkban rögzítettek, szemtanúi lehetünk, milyen az Atherton-féle bemelegítés. Azon persze senki se lepődjön meg, hogy több időt tölt a levegőben, mint a földön.

 

Jason Rennie

A hegyibringán a legnagyobb ugrás világcsúcstartója 2007-ben 130 kilométer/órás sebességre gyorsulva 40 métert repült, amit az alábbi videóban tekinthetünk meg. Más kérdés, hogy a Red Bull Rampage-en ma már ennél is messzebbre ugranak, de azokat a rekordokat nem hitelesítik. Az itt bemutatott mutatványa hajmeresztő, csoda, hogy élve megúszta.

 

Dave Watson

A kanadai hegyikerékpáros, aki saját bevallása szerint a bringa nyergében nőtt fel, a 2003-as Tour de France nyolcadik szakaszában olyat tett, amit azóta senki sem mert vagy nem tudott felülmúlni. Egyszerűen átugrotta a hegynek felfelé tekerő mezőnyt úgy, hogy senki sem vette észre. Más kérdés, hogy a landolás már kevésbé volt ilyen látványos és sikeres.

 

Cam Zink

Elképesztő ugrást hajtott végre 2014 augusztusában a 35 éves amerikai profi freerider hegyikerékpáros. Egy lejtőn 74 kilométer/órás sebességre gyorsulva több mint harminc métert repült, miközben végrehajtott egy hátraszaltót. Ezt a teljesítményét azóta sem tudták felülmúlni.

 

Aggy’s Reunion

A végére egy csoportos mutatványt hagytunk, amelyet a 2015-ös Aggy’s Reunion fesztiválon rögzítettek egy sisakra szerelt kamerával. A felvétel az első húsz másodpercet követően kezd izgalmas lenni, és csak ekkor értjük meg, sokan miért szentelik életüket a bringás repülésnek.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az elitben is dobogón végzett a magyar fiatal, jöhet az újabb érem!
Milyen az ideális bringásputtony?
Csodálatos környezetben, a Holt-tengernél futott 50 kilométert Lubics Szilvia
Brutális fitneszkihívás, avagy így edzenek a legkeményebb tengerészgyalogosok
A szánkózás után bebarangolható a világ legnagyobb hólabirintusa

Videók

Nosztalgia: így gördeszkáztak huszonöt éve a magyarok
Akikben nincs félelem: veszélyes sportágak elképesztő pillanatai
Nem kell lépcső, nem kell lift: néhány másodperc alatt irány az épületek teteje!

Hegymászás

Télen mászták meg a Szellemhegyet
Klein Dávid: a Tátra kiismerhetetlen, ahol még számos jelentős célt lehet elérni
Testvére tragédiája sokáig beárnyékolta a legendás Messner pályafutását

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel
11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak
Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők
Öt remek tipp a könnyű karintiai túrázáshoz

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.