Életmentő láthatósági mellények

A bringásoknak a téli, nehéz látási viszonyok között is ügyelniük kell biztonságukra. Ebben nyújtanak segítséget a felsőruházatra illeszthető, vagy felsőruházatként viselt kiegészítők.

Télen, ha 16 óra után szeretnénk bringázni, számolnunk kell a sötétedés okozta veszélyekkel. Magunk és mások biztonsága érdekében érdemes tehát láthatósági mellényt viselnünk, de nem mindegy, milyet. Nemcsak az fontos szempont, hogy mások lássanak bennünket, hanem, hogy a tekerés élményéből se veszítsünk.

 

Freemove Reflective Vest

Vitathatatlanul a kerékpárosok egyik kedvence. Nemcsak az ára (4500 forint), hanem a kialakítása is rendkívül vonzó. Pihesúlyú hálóból készült, és a váll-, illetve a csípőrészen elhelyezett fényvisszaverő pöttyöknek köszönhetően minden oldalról kitűnően látszódunk. Lakáskulcsunk és igazolványunk könnyen elfér a mellény elejére varrt zsebben, de okostelefonunknak is jut hely. A tépőzáras fülekkel pontosan beállíthatjuk a számunkra ideális méretet, az pedig már csak hab a tortán, hogy a mellény vízálló.

 

Proviz Women’s Reflective Switch Cyling Vest

Kifejezetten hölgyeknek készített, kifordítható mellény, amely egész felsőtestünket – még a nyakunkat is – megvédi a széltől és az esőtől. Nappal használjuk a neonzöld árnyalatot, sötétben azonban váltsunk vakító fehérre! A ruhadarab gumírozott, alul és felül is jól behúzható, a mellrészre pedig szintén gumírozott, függőleges irányban cipzározható zsebeket tettek. A vízálló mellény ára 35 000 forint.

 

 

Fyrfly Athletics High

Az előző kettőnél jóval szerényebb kinézetű, szintén kifordítható mellény – amely annak ellenére, hogy részben fekete – tökéletes láthatóságot nyújt a legnagyobb sötétben is. A vízálló, elülső záras ruhadarabot légáteresztő, 3M-es fényvisszaverő anyagból készítették, így minden irányból látható. Az óriási méretű cipzáras zsebben minden elfér, amit általában magunknál tartunk. Ára is barátságos, mindössze 8000 forint.

 

Tuvizo Reflective Vest

A hagyományos mellényektől eltérően rendkívül olcsó (3300 forint), pihekönnyű darab, amelyet elasztikus pántokkal láttak el. Tulajdonképpen nem is mellény, inkább szíjak, amelyeket bringázás előtt kell testünkre és derekunkra erősítenünk. A két színben – sárga és rózsaszín – kapható pántokra fényvisszaverő csíkokat festettek, így biztosítva a láthatóságot bármilyen szögből. A pántok igény szerint állíthatóak, és természetesen vízállóak.

 

Tracer360 Multicolor Illuminated Reflective Vest

A legtöbb láthatósági mellény csak akkor hasznos, ha az autó lámpája rávilágít. Ezt a hiányosságot pótolja a Tracer360, amely akkor is ragyog, ha éppen nem esik rá fény. A színes LED-lámpáknak köszönhetően a mellény minden irányból látható, és még a mellettünk elhaladó motorosok is észrevesznek. Hat színben világít, és öt villogó üzemmód közül választhatunk. Attól függően, hogy melyik üzemmódot használjuk, az AAA-elemek akár negyven órán át is működnek. Az optikai kábelek hajszálvékonyak és könnyűek, végtelenül rugalmasak. Az állítható elasztikus pántokat kényelmesen felvehetjük pólóra, dzsekire, de még méretesebb kabátra is. Figyelem! Napközben nem sok hasznát látjuk a világító mellénynek, ezt mindenféleképpen vegyük fontolóra, mielőtt kifizetünk érte 18 000 forintot.

 

 

MOONSASH Reflective Sash

Tovább egyszerűsítve a mellényt, egészen a láthatósági vállszalagig jutunk el, amelynek akkor vehetjük igazán hasznát, amikor ingázunk, s nem tudjuk tárolni a mellényt. A vállszalag azonban szinte bárhol elfér, táskában és retikülben egyaránt. A vállpánt tartós poliészterből készült, a fényvisszaverő csíkot pedig hosszában festették rá. Kulcscsomónkat, zseblámpánkat és fontosabb személyes tárgyainkat a szalagra varrt karikákban és karabinerekben helyezhetjük el. A vállszalag neonzöldben, neonsárgában és sötétszürkében kapható. Ára 5400 forint.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.