Kilenc magyar tájegységen kedvezményes e-bringatúrák

Több mint kétszáz e-bike segítségével lehet kényelmesen felfedezni bányászutat, földvárat, madárlest.

Az Aktív Magyarország az idei turisztikai szezonban elindította az E-bringatúra Programot, amelynek célja, hogy minél többen tapasztalhassák meg a természetközeli kerékpározás élményét, áll a sajtóközleményben. A turisták az ország kilenc tájegységén vehetnek részt vezetett, kedvezményes árú e-bringatúrákon. A 211 darabos flottát helyi túravezetők, vállalkozók üzemeltetik, a szolgáltatást kipróbálók pedig egy központi honlapon választhatnak a túrák és a tájegységek között.

A nyugat-európai trendeket követve Magyarországon is ugrásszerűen növekszik az e-kerékpározás. Nem meglepő, ugyanis a fizikai különbségeket eltüntető elektromos rásegítés elterjedésével új időszámítás kezdődött a biciklizésben. Együtt kirándulhat fiatal az időssel, a kevésbé edzett a gyakorlott bringással, illetve olyan helyekre juthatnak el a kirándulók e-kerékpárral, ahova korábban hagyományos biciklikkel nehezen bírtak volna, mint például a Pilis, a Mecsek vagy épp a Zemplén csúcsaira.

„Az E-bringatúra Program során az Aktív Magyarország nem csupán a kerékpárokat, hanem a foglalások hátterét adó rendszert is biztosítja. Az ebringatura.hu felületen helyszínre, túrahosszra, időpontra szűrve lehet kiválasztani a túrákat” mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár. A részvételi díj a túra hosszától függően 8 és 14 ezer forint között alakul, de a turisztikailag kevésbé frekventált helyeken ez az ár egységesen 2 ezer forinttal alacsonyabb, így személyenként már 6 ezer forintért is részt vehetünk egy 3 órás kerékpáros kalandtúrán. A részvételi díj tartalmazza a túravezetés, a kötelező védőfelszerelések és a kerékpárok bérlésének költségét is.

A bringaflottát szilárd útburkolatra tervezett trekking és terepen is otthonosan mozgó mountain bike-ok alkotják, így az érdeklődőket igazán változatos túrakínálat várja.

Az idei, induló szezonban kilenc helyszínen lehet átélni a vezetett e-bike túrák élményét. A Nyugat-Mecsekben például egykori bányászutat fedezhetünk fel, amit csak a helyiek ismernek, a Felső-Tiszánál pedig Magyarország legrégebbi épen maradt földvárát járhatjuk körbe. A dél-zalai dombok között evezős túrával is kombinálhatjuk a tekerést, de ha inkább távolabbról figyelnénk a vizes élőhelyeket, akkor a Fertő-táj madárlesekben gazdag világát ajánljuk. Ha háborítatlan környezetben bringáznánk egyet, az Őrség és a Cserehát távoli tájainak felfedezését javasoljuk. Ha a főváros közelében kalandoznánk, válogassunk az Etyek környéki vagy a festői Dunakanyar legszebb panorámapontjait tartogató pilisi, visegrádi és börzsönyi túrák közül – ad ötleteket a sajtóközlemény.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Disznóbendő-rugdosástól az Európa-bajnokságig
Csordás Csaba ezerszer futott fel az Írott-kőre
Hogyan eddzünk a kánikulában? Schwarzenegger tippjei a nyári edzésekhez
A kisbabájával állt fel a dobogóra, mert mindketten megérdemelték a tapsot
Úgy taktikázott, hogy ne szálljon el a pulzusa, pályacsúccsal győzött az UTH-n

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.