Kilenc magyar tájegységen kedvezményes e-bringatúrák

Több mint kétszáz e-bike segítségével lehet kényelmesen felfedezni bányászutat, földvárat, madárlest.

Az Aktív Magyarország az idei turisztikai szezonban elindította az E-bringatúra Programot, amelynek célja, hogy minél többen tapasztalhassák meg a természetközeli kerékpározás élményét, áll a sajtóközleményben. A turisták az ország kilenc tájegységén vehetnek részt vezetett, kedvezményes árú e-bringatúrákon. A 211 darabos flottát helyi túravezetők, vállalkozók üzemeltetik, a szolgáltatást kipróbálók pedig egy központi honlapon választhatnak a túrák és a tájegységek között.

A nyugat-európai trendeket követve Magyarországon is ugrásszerűen növekszik az e-kerékpározás. Nem meglepő, ugyanis a fizikai különbségeket eltüntető elektromos rásegítés elterjedésével új időszámítás kezdődött a biciklizésben. Együtt kirándulhat fiatal az időssel, a kevésbé edzett a gyakorlott bringással, illetve olyan helyekre juthatnak el a kirándulók e-kerékpárral, ahova korábban hagyományos biciklikkel nehezen bírtak volna, mint például a Pilis, a Mecsek vagy épp a Zemplén csúcsaira.

„Az E-bringatúra Program során az Aktív Magyarország nem csupán a kerékpárokat, hanem a foglalások hátterét adó rendszert is biztosítja. Az ebringatura.hu felületen helyszínre, túrahosszra, időpontra szűrve lehet kiválasztani a túrákat” mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár. A részvételi díj a túra hosszától függően 8 és 14 ezer forint között alakul, de a turisztikailag kevésbé frekventált helyeken ez az ár egységesen 2 ezer forinttal alacsonyabb, így személyenként már 6 ezer forintért is részt vehetünk egy 3 órás kerékpáros kalandtúrán. A részvételi díj tartalmazza a túravezetés, a kötelező védőfelszerelések és a kerékpárok bérlésének költségét is.

A bringaflottát szilárd útburkolatra tervezett trekking és terepen is otthonosan mozgó mountain bike-ok alkotják, így az érdeklődőket igazán változatos túrakínálat várja.

Az idei, induló szezonban kilenc helyszínen lehet átélni a vezetett e-bike túrák élményét. A Nyugat-Mecsekben például egykori bányászutat fedezhetünk fel, amit csak a helyiek ismernek, a Felső-Tiszánál pedig Magyarország legrégebbi épen maradt földvárát járhatjuk körbe. A dél-zalai dombok között evezős túrával is kombinálhatjuk a tekerést, de ha inkább távolabbról figyelnénk a vizes élőhelyeket, akkor a Fertő-táj madárlesekben gazdag világát ajánljuk. Ha háborítatlan környezetben bringáznánk egyet, az Őrség és a Cserehát távoli tájainak felfedezését javasoljuk. Ha a főváros közelében kalandoznánk, válogassunk az Etyek környéki vagy a festői Dunakanyar legszebb panorámapontjait tartogató pilisi, visegrádi és börzsönyi túrák közül – ad ötleteket a sajtóközlemény.

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Rambo tehet mindenről? – Ezért (is) díjazzák a groteszk módon nagy izomzatot a Mr. Olympián
Év végi levezető edzésnek indult, győzelem lett belőle
Az amerikai haditengerész üzenete: Azért edzek mindennap, mert te nem!
A brit Forrest Gump templomokban és sátorban aludt, így szelte át Amerikát
Ezekkel a gyakorlatokkal készül Chris Hemsworth az új Mad Max-filmre

Videók

Több mint egy kilométert csúszott a pályán sílécek nélkül, csak a háló fogta meg
Kényelmes, de ijesztő: így alszanak a sziklamászók a semmi fölött
Hullámvasút az erdő közepén – így is lehet a természetben bringázni

Hegymászás

„A hegymászás egyenlő a szabadsággal” – vallja a hegyek öntörvényű zsenije
A legendás serpa, aki huszonegyszer járt a világ tetején
Lengyel Ferenc szólómászásban feljutott az Ama Dablam csúcsára!

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.