Mint a spártaiak: esőben is nagy élmény!

Háromszáz elszánt bicajost – köztük ismert zenészeket – az egész nap zuhogó eső sem tántorított el attól, hogy körbetekerje a Velencei-tavat a II. Decathlon Kerékpáros Családi Napon.

Megvan a sajátos bája annak, ha egy szabadtéri sporteseményen egész nap zuhog az eső. Így volt ez szombaton a II. Decathlon Kerékpáros Családi Napon is, amelyen több száz vállalkozó kedvű bringás esőkabátba burkolózva tekerte körbe a Velencei-tavat.

„A folyamatos esőzés a résztvevők számát illetően rányomta a bélyegét a napra, éppen ezért örömteli, hogy háromszázan ilyen körülmények között is vállalták és teljesítették a huszonnyolc kilométeres tókerülő túrát” – kezdte a rendezvény értékelését Zsupányi Adrienn, az esemény főszervezője, aki hozzátette, a hangulatra így sem lehetett panasz: a rajtnál, a frissítőpontokon, a célban és a kiegészítő programokon is jó kedv uralkodott.

A családi nap főszervezője megjegyezte, a szűnni nem akaró égi áldás jelentős kihívás elé állította a rendezőket, azonban a szabadidős sportesemény elérte célját: megmozgatta a kerékpározás iránt érdeklődőket, közösségi élményt nyújtott, és összehozta a családokat.

„Főként családok vettek részt a rendezvényen, volt, aki egészen pici gyermekkel érkezett, mások három csemetéjükkel együtt tekerték végig a távot. Nagy hangsúlyt fektettünk a biztonságos kerékpározásra, a program balesetmentes lebonyolítására, ami tökéletesen sikerült. Jellemző, hogy az eseményen kötelezően jelen lévő mentős a végén megjegyezte: mindössze egyetlen sebtapaszt kértek tőle a nap folyamán” – folytatta Zsupányi Adrienn.

A Decathlon teljesítménytúráján az sem okozott gondot, ha valaki sporteszköz nélkül érkezett a rajthelyszínre, a Velence Korzóra, a sportáruházlánc jóvoltából ugyanis Riverside trekking kerékpárok és más, hobbisportolásra alkalmas MTB-biciklik közül választhattak maguknak egyet az indulók, amelyet térítésmentesen tesztelhettek az eseményen – a lehetőséggel, a tavalyi rendezvényhez hasonlóan, ezúttal is szívesen éltek a résztvevők, valamennyi kölcsönkerékpár gazdára talált.

„Annak ugyancsak örülünk, hogy szinte valamennyi kísérőprogramot – bemutatókat és koncertet – is le tudtunk bonyolítani, csak a rollerbike-felvonulás maradt el, mert az eszköz kisebb kerekei miatt ezt a programot csúszás- és balesetveszélyesnek ítéltük meg.”

Az idei családi nap újdonsága volt, hogy ismert zenészekkel is együtt lehetett tekerni: a teljesítménytúra indulói között volt Varga Viktor, a Kelemen Kabátban együttes énekese, Horváth Boldi pedig Goldsprintben mérette meg magát.

„Varga Viktor a célba érkezés után elmondta nekünk, hogy szó szerint családi kerékpárosprogramban volt része, miután eljött a rendezvényre az unokatestvére is, akivel régen találkozott, és együtt bringázva, beszélgetve teljesítették a túrát” – mesélte Zsupányi Adrienn.

Kedvezőtlen időjárási körülmények ide vagy oda, a II. Decathlon Kerékpáros Családi Napon megérte kitartani, az eltántoríthatatlan bicajosok ugyanis a sportélmény mellett ajándékokkal is gazdagodtak.

(x)

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Fesztivál Csongrádon – családias hangulat, jó szervezés
Több százan vettek részt a háromnapos Csömöri Bringafesztiválon
A szembeszél és a szintkülönbség sem törte meg a lendületét Kassától Miskolcig
Azt hitte, nem bírja végig, és még őt magát is meglepte, hogy folytatni tudta
Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.