Olaszországra készül a fiatal kerékpáros

László Tamara, amióta a Fehérvár Cycling Team versenyzője lett, fellendült a karrierje, sajnos a legutóbbi szlovákiai versenyén technikai probléma hátráltatta.

A fiatal országúti kerékpáros László Tamara tavaly csatlakozott a Fehérvár Cycling Teamhez, amely nagy ugrást jelentett a karrierjében. A sportoló mesélt a kezdetekről, és arról, hogy olaszországi verseny van most a célkeresztjében.

László Tamara

„Tizenkét éve kerékpározom, a bátyám is ezt a sportot űzte, nekem pedig nagyon megtetszett, így kipróbáltam és ott ragadtam – kezdte a 21 éves Tamara. – Már a kezdetekben jól ment, így egyértelmű volt, hogy ennél a sportnál maradok. Alapvetően országúti kerékpáros vagyok, ám kiegészítésképpen pályakerékpározom és elkezdtem hobbiból endurózni is. U15-től ifikorosztályig folyamatosan nyertem az országos bajnoki címeket, ezek mellett rengeteg külföldi versenyen megfordultam, kétezertizenötben Tbilisziben a nyári európai ifjúsági olimpiai fesztiválon is részt vettem, ám az sajnos egy bukás miatt nem sikerült jól. Ám elmondhatom, hogy kétezertizenötben Szlovákiában megnyertem az olimpiai reménységek versenyét. Tavaly a pályakerékpáros országos bajnokságon az „Elite nő” kategóriában, scratch versenyszámban sikerült győznöm.”

László Tamara karrierjének nagy lökést adott, hogy tavaly augusztusban csatlakozott a Fehérvár Cycling Teamhez, amely után fellendült a pályafutása. Sokkal több és nívósabb versenyre tud azóta eljutni, folyamatosan fejlődik. Nívós csapat tagja, amelynél minden adva van a minőségi munkához, még ha az elmúlt időszakban technikai probléma is hátráltatta.

„A nyár elején részt vettem egy cseh versenyen, ami nem sikerült jól, mivel mechanikai probléma miatt már az első szakaszon nagy időhátrányt szedtem össze. A pár héttel ezelőtti országos bajnokságon a csapattaktikát sikerült végrehajtanunk, szökésben voltam és ötven kilométeren keresztül elöl mentem, ám sajnos megfogtak a vége előtt. A sprint nem úgy sikerült, ahogy elterveztük.

A szlovákiai verseny összességében pozitívan zárult, bár a rajt előtt technikai gondjaim akadtak, és a Lotus Cycling Teamtől kapott tartalék kerékpárral tudtam csak rajthoz állni, ennek ellenére az ötödik helyen sikerült célba érnem.

A pálya dombos és igen szeles volt, a befutó körülbelül ötszáz méter hosszú meredek emelkedőn volt. Itt sikerült végrehajtanom a megbeszélteket és csak az utolsó kétszáz méteren nyitottam meg a sprintet, így az én bolyomból elsőként értem be, ami az összesített ötödik helyre volt elég. Van bennem némi hiányérzet a saját kerékpárom meghibásodása miatt, de nem vagyok csalódott, és pozitívan várom a következő versenyeket.”

A versenyző gőzerővel készül az augusztus végi olaszországi versenyre, azon kívül Csehországban is lesz jelenése. Utóbbi helyszínen csapata a Lotus Cycling Teammel áll össze mixegyüttesként.

„Nem mi leszünk az esélyesek, ám meg kell próbálnunk összedolgozni, és minél jobb helyezést elérni. Ezen kívül még egy Lengyelországban rendezendő versenyre készülünk, ám a fókusz egyértelműen az olasz eseményen van.”

(Nyitókép: Vanik Zoltán)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.