Wattbike Atom, a nagyszerű szimulátor

Ha valaki felül a Wattbike Atom új fejlesztésű okosbringájára, biztos, hogy soha többé nem akar leszállni róla. Nemcsak profiknak, hanem szabadidősportolóknak is felejthetetlen élményt nyújt.

Egyesek úgy vélik, a szobai okoskerékpár télen sokkal jobb választás, mint a hagyományos kétkerekű, amire talán a Wattbike több mint tíz éve tartó töretlen sikere a bizonyíték. A cég hobbi- és hivatásos sportolóknak segített felérniük a csúcsra, és többek között a Brit és a Nemzetközi Kerékpáros-szövetséggel is együtt dolgozott több projektben. Egyik legnagyobb előnye, hogy jóformán kész labort varázsol a szobánkba, pontosabban a képernyőnkre, és bármilyen cél megvalósításában segít. Nézzük, milyen érveket sorakoztathatunk fel a Wattbike Atom mellett!

 

Strukturált edzések

Ha komolyan vesszük bringás edzéseinket, ahhoz, hogy elérjük célunkat, következetesnek kell lennünk. Ehhez rengeteget kell dolgoznunk, évszaktól függetlenül minden nap kerékpárra kell pattannunk. A téli viszonyok azonban közel sem mindig alkalmasak a kinti gyakorlásra, ezért a benti tekerés remek alternatíva lehet. A Wattbike Atom strukturált és változatos edzésprogramokat kínál, és kitűnő versenyzési lehetőséget nyújt a felhasználóknak. Adam Daniel személyi edző úgy véli, az okosbringával gyakorlatilag gyorsan és megbízhatóan másolhatjuk le a kültéri edzéseket.

 

Pontos teljesítménymérés

Hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki kül- és beltéri edzéseinkből, mindenféleképpen adatokra van szükségünk. Teljesítményünk mérése nemcsak azért fontos, mert figyelemmel követhetjük erőfeszítéseinket, hanem mert jobban megtervezhetjük a következő lépést az edzéstervben.

A Wattbike Atom 99 százalékos pontossággal méri teljesítményünket, akár 25 százalékos emelkedőt is képes szimulálni, és nagyon jól használható más alkalmazásokkal, mint amilyen a Zwift is.

 

Csatlakozás más edzésapplikációkra

A beltéri kerékpározást támogató bringás alkalmazások megváltoztatták a tekerés élményét a négy fal között. Edzés közben már nem kell mereven magunk elé bámulnunk, hanem egzotikus tájak szépségében merülhetünk el. A jobbnál jobb applikációk segítségével valódi versenypályákat járhatunk be, továbbá virtuális versenyeken vehetünk részt. A Zwift, RGT Cycling, Rouvy olyan harmadikfél-alkalmazások, amelyekhez a Wattbike Atomon keresztül laptopon, okostelefonon és tableten is könnyen hozzáférhetünk.

 

A sebességváltók és a valódi utazási élmény

A Wattbike Atom legújabb fejlesztése valósághű utazási élményt kínál. A felhasználói vélemények szerint a bringán ülve valóban olyan érzése támad az embernek, mintha a szabadban tekerne. Az okosdrótszamár továbbfejlesztett változata 48 órán keresztül gyűjt adatokat az új forgattyúszög-érzékelőnek köszönhetően, és a pedálfordulat-érzékelő is az újítás eredménye. Összesen 22 szimulált sebességfokozat közül választhatunk, ami ugyancsak utánozhatatlan bringásélményt teremt.

 

Fotó: shutterstock

 

Tekerj úgy, mint egy profi!

A Wattbike saját elemzőszoftvere a teljesítményt és a forgattyúszög-érzékelőt használva mutatja meg, milyen hatékonyan pedálozunk, a Wattbike edzői pedig egy skálán pontozzák a tekerés hatékonyságát. A Polar View funkció arról ad tájékoztatást, hogy a pedál mely részén jelentősebb a teljesítményleadás. Mindezeknek köszönhetően sokat javíthatunk pedálozási technikánkon. Az elemzőszoftver funkciói még a legtapasztaltabb profiknak is mankó lehet a fejlődésben.

 

Állíthatóság és hajlékonyság

A Wattbike Atom rendkívül könnyen és gyorsan állítható.

A legkisebb testmagasság, amellyel nyergébe ülhetünk, 152 centiméter, a legnagyobb pedig 195 centiméter. Maximális teherbíró-képessége 135 kilogramm.

Mindennek köszönhetően a háztartás számos tagja használhatja. A kormány és a nyereg magassága is állítható, a kívánt magasságot pedig egy apró emelőkarral rögzíthetjük. A kormány és a nyereg vízszintes helyzetét is beállíthatjuk, így segítve az ideális testtartás elérését.

 

Egyéb kényelmi funkciók

A kormányra szerelt, állítható magasságú tartóba helyezhetjük tabletünket vagy mobiltelefonunkat, és tekerés közben is láthatjuk adatainkat. Jóllehet 44 kilogrammot nyom, és rendkívül stabil, az aljára szerelt görgőknek köszönhetően könnyen elmozdíthatjuk. Végül ne feledkezzünk meg a külcsínről sem! A fekete, piros és tompa ezüst színben kapható szerkezet formatervezése és teljesen zárt hajtáslánca sokak tetszését nyerte már el. Ára: 752 000 forint.

 

Címlapfotó: Brad Kaminski/VeloNews.com

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Ne rángassuk a súlyokat! – egyedül építette fel magát a nulláról a vb-címekig
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.