Fontosabb események a 25. héten

Június utolsó hétvégéjén Burgenlandban a családokat várják gyümölcsösök között rendezett futóversenyen, de a Dunán is lehet SUP-ozni, illetve péntek este könnyed nyári sétával aktívan pihenni.

 

Túrázás

Június 22., péntek – Váralja

Könnyed esti, hat kilométeres vezetett séta a Dobogó Természetjáró és Hegymászó Egyesület szervezésében. Szintemelkedés mindössze 250 méter, szóval 21 órától hűsítő, a munkahetet levezető programban lehet részünk.

 

Túrázás

Június 22., péntek – Budapest

Virágos nyergi séta a Budai-hegységben, esti indulással és éjszakai célba érkezéssel. A rajt és a befutó is a Virágos-nyereg kék kereszt és sárga sáv találkozásánál lesz, megközelítése tömegközlekedéssel a 137-es vagy 937-es busszal, majd az Erdőalja úti megállótól gyalog a kék kereszten nagyjából 1.5 kilométeren.

 

Futás

Június 23., szombat – Ajkarendek

Dombos, hegyes, völgyes pálya, homokos, földes, agyagos, sziklás, köves, sáros talajjal. Terepfutóverseny a Motocross & Enduro Parkban!

 

Triatlon

Június 23., szombat – Kaposvár

Két verseny közül is választhatnak a nevezők az eXtremeMan szervezésében, mindkettő 25.75 kilométeres. Az egyiknél 750 méter úszás után 20 kilométer kerékpározás és öt kilométer futás a teljesítendő feladat, míg a másiknál a 750 méter úszás után a 20 kilométert mountainbike kerékpárral kell megtenni, majd öt kilométer terepfutás a célig. Szintén ezen a napon rendeznek egy quadratlon versenyt is, amely a világkupa része, s 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból, 4.25 kilométer kajakozásból és 5 kilométer futásból áll.

 

A kaposvári versenynapon egy biztos, a 20 kilométeres kerékpározás

 

Futás

Június 23., szombat – Edelény

A pályát a Császta-szőlőhegyen és a mellette található erdős-mezős területen alakítják ki, betétszámként terepkerékpár-versenyt is rendeznek. A futó- és kerékpárpálya azonos, vagyis nagyjából hét kilométer egy kör, négy kilométer földúttal és három kilométer kavicsos résszel. Futók egy, kettő és három kört, kerékpárosok kizárólag három kört tehetnek meg.

 

Evezés

Június 23., szombat – Budapest

Ismét keresztülevezhet Budapesten – állva! Remek hangulatban, sok-sok SUP-ossal (Stand Up Padle – állószörf) együtt lecsoroghat a Dunán, a félnapos program keretében végigevezhet északról, a Római parttól délig, a Kopaszi-gátig, hozzávetőlegesen 16 kilométeren. Útközben páratlan szemszögből csodálhatja meg a város mindkét oldalát. Megnézheti a hidakat alulról, készíthet közös képet a vízről, háttérben a Parlamenttel. A résztvevő köteles betartani a vízi közlekedés szabályait, mentőmellény és karszalag viselése nélkül senki sem vehet részt az eseményen, amely 11.30-kor kezdődik.

 

Strandröplabda

Június 23., szombat – Szekszárd

Idén is megrendezik az amatőr strandröplabdaversenyeket a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőben. Játéktudástól függően két- vagy háromfős csapatok jelentkezhetnek június 21-ig a hercziggabor@gmail.com e-mail címen, illetve a helyszínen 9 óráig. Remélhetőleg idén már három pályán bonyolíthatják le a versenyt, így talán marad idő fürdésre, strandolásra is. Az előzetesen e-mailben jelentkező csapatok a strandot kedvezményes belépővel látogathatják, nevezés csapatonként 3000 forint.

 

Túrázás

Június 23., szombat – Velence

Éjszakai túrázás a Velencei-hegységben, a három távolságra egyaránt 800 forint a nevezési díj. A sukorói Zsuzsi presszótól 10, 20 és 30 kilométeres túrákra lehet nevezni 300, 600 és 900 méteres szintemelkedéssel, rajt 20 órakor.

 

Kerékpározás

Június 23., szombat – Tiszafüred

Nyári Tisza-tó-kerülő sportnap, nem verseny! A reggel 8 és 9 óra között rajtoló eseményen 65, 95 vagy 100 kilométeres távon tekerhet, aki befizeti az 1500 forint nevezési díjat. A túrán minden 14 éven aluli gyermek csak szülői felügyelettel vehet részt, de minden indulónál kötelező felszerelés a láthatósági ruházat, bukósisak pedig ajánlott. A bringás program nagy része aszfaltos gáton halad, de egy hét kilométeres szakaszt közúton tesznek meg az indulók, ezért a közlekedési szabályokat is be kell tartani!

 

Futás

Június 23., szombat – Locsmánd

Családi futóverseny hobbifutóknak minden korosztály számára Ausztriában, Burgenlandban. A nevezők ingyen belépőt is kapnak a helyi Sonnentherme fürdőbe. Gyerekek és fiatalok sík terepen 580, 1160 vagy 1740 méter közül választhatnak, minden más indulónak 6.6 kilométert kell megtennie nagyrészt sík terepen, először barack- és almafa-ültetvények, majd szőlőskertek mentén.

 

Burgenlandban sem árt a megfelelő cipő használata, mert különleges terepen rendezik a versenyt

 

Futás

Június 24., vasárnap – Pécsely

A terepfutóverseny útvonala a Balaton-felvidéken nagyrészt turistautakon halad a Pécsely környéki erdőkben és mezőkön. Lényegében fesztivál, amelyen a terepfutók 5 vagy 10 kilométert, illetve maratonit vagy félmaratonit teljesíthetnek, de várják a teljesítménytúrázókat is 5, 10, 20 és 40 kilométeres gyaloglásra, továbbá a kerékpárosokat 42 kilométerre.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Hódít a testösszetétel-mérés – leteszteltük!
Nemrég mindkét lábát műtötték, most pályacsúccsal győzött a Mátrabércen
Fesztivál Csongrádon – családias hangulat, jó szervezés
Több százan vettek részt a háromnapos Csömöri Bringafesztiválon
A szembeszél és a szintkülönbség sem törte meg a lendületét Kassától Miskolcig

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.