Fontosabb események a 29. héten!

Egyebek mellett a Magas-Tátrában számtalan csillagtúra közül választhatunk, míg szombaton különleges futó- és úszóversenyt rendeznek Esztergomban, különleges szabályokkal.

Túrázás

Július 16–20., hétfő–péntek – Felvidék

Idén már az 5. Felvidéki Teljesítménytúrát rendezik meg, ezúttal a Magas-Tátrában, a Szepesi-Magurában és az Alacsony-Tátrában. Szállás Alsóerdőfalván (Nova Lesna) a Penzión Janíkban, 11 euro/fő/éj, többnyire háromágyas szobákban, de lehetőség szerint kétágyas és négyágyas szobák is kivehetők, összesen 20 főre. Az egész hetes csillagtúra is innen indul minden nap, általában tömegközlekedéssel. A Magas-Tátrában számos nyerget, csúcsot, völgyet érint a túra, bizonyos helyeken láncos részekkel, alattuk mélységgel, vagyis tériszonyosoknak fokozatos ráhangolás javasolt, de valamennyi túranapon az első szakasz megtétele után rövidebb távra lehet váltani. A láncos részek miatt látássérülteknek nem ajánlottak a túrák bizonyos távjai, márpedig az öt túranapból az egyik biztosan ilyen területen vezet.

 

Túrázás

Július 20., péntek – Szokolya

A Bajdázói tó körül felállított denevérfogó függönyhálók segítségével megpróbálják felmérni a vízhez érkező denevérek mennyiségét és fajtáját. A program a királyréti Hiúz Házban a kiállítás megtekintésével kezdődik, majd 20 órakor indulás a tóhoz. A túra hossza három kilométer, s érdeklődés szerint másnap reggelig lehet a denevéreket megfigyelni. Gyerekeknek hat éves kortól ajánlott.

 

Túrázás

Július 20., péntek – Pétfürdő

A helyi általános iskolától indul a hét és tizenhárom kilométeres éjszakai túra, nevezési díj egységesen 500 forint, de a pizsamában érkezőknek ötven százalék kedvezmény jár. Rajt általában 18 és 10 óra között, saját idő terhére legkésőbb 22 óráig.

 

Futás, Úszás

Július 21., szombat – Esztergom

Hazánkban először rendeznek extrém swimrun versenyt, vagyis a futamon futás közben olykor a vízbe vezet az út, illetve úszás közben néha a parton folytatódik a pálya. Mindez a Palatinus tónál. A versenykiírás szerint azonban az indulók kénytelenek a rajtnál viselt felszerelésben teljesíteni a távot, vagyis ha valaki cipőben fut, úszás közben is a lábán kell viselnie, illetve ha szeret tenyérellenállással úszni, futásnál is hordja majd.

 

Túrázás, Kerékpározás

Július 21., szombat – Gomba

A Tápió vidék egyik legszebb részén, a Monor–Irsai dombságon, valamint az ott elterülő településen, Gombán rendeznek teljesítménytúrát négy távon (3.3, 9, 16 és 30 kilométer), illetve 30 kilométeren egy csoportos kerékpáros túra is teljesíthető. Utóbbiak egy csoportban, együtt teljesíthetik a távot a gyalogos túrával azonos útvonalon. A tempó tehát lassú, nem verseny.

 

Strandröplabdázás

Július 21., szombat – Szekszárd

A tavalyi sikert követően már második alakalommal rendezik meg az amatőr strandröplabda versenyt a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőben. Játéktudástól függően két vagy három fős csapatok jelentkezhetnekk. Megfelelő számú nevező esetén külön mezőnyben indulnak a párosok, illetve a három fős csapatok. Az előzetesen email-ben (hercziggabor@gmail.com) jelentkező csapatok a strandot kedvezményes belépővel látogathatják.

 

Túrázás

Július 21., szombat – Vigántpetend

Ingyenes túra Vigántpetendről a Nivegy-völgybe, hozzávetőlegesen hat óra alatt tíz kilométer megtétele nem jelent problémát senkinek. A programot legalább tíz fő jelentkezésével tartják meg, de legfeljebb negyvenöt fő vehet rajta részt, ezért a nevezők előző nap, július 20-án 16 óráig emailben (sardy1@bfnp.hu) vagy telefonon (30/491-00-61) jelezhetik részvételi szándékukat.

 

Triatlon

Július 21–22., szombat–vasárnap – Fadd-Dombori

Számtalan kategóriában rendezik meg a 34. Sportolna triatlonversenyt, amelyen újoncok, gyerekek, felnőttek, párosok, csapatok, sprinterek egyaránt rajthoz állhatnak. A sokrétű eseményre a nevezési összegek is szerteágazóak, ezért érdemes felkeresni a sportolna.com weboldalt.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Bravúrosan visszajött a mélypontról, ismét bronzérmet szerzett Kaliforniában
Létrás átkelés a 700 méter mély szakadék felett
Magyar virtus: finoman eldobott böltetőpálca
Borissza Johanna immár az országútra koncentrál, s bizakodó a jövőre nézve
Majthényi Szabolcs az olimpiai esélyekről és a balatonföldvári szörfvébéről

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.