Fuss, tekerj, túrázz júniusban is

A heti bontás mellett honlapunkon megtalálható a fontosabb szabadidős sportesemények teljes havi összesítése is, s ami esetleg kimaradt, később biztosan felkerül az oldalra.

Júniusban a fontosabb túrák és futóversenyek mellett egy különleges eseményre hívnánk fel a figyelmet, mégpedig a 23-án Kaposváron sorra kerülő triatlon versenyre, amelynek egyik betétszáma a quadratlon, vagyis a futás, úszás és kerékpározás mellett kajakozás is szerepel a teljesítendő számok között. Terveink szerint a havi program folyamatosan frissül, de minden hétfőn heti bontásban is értesülhetnek az aktuális eseményekről.

Túrázás

Június 1., péntek – Budapest

Könnyed túra, de inkább séta az éjszakában. Start a pestszentimrei Sportkastély parkolójában, hozzávetőlegesen 19 és 22 óra között valamikor, a helyszínen a nevezők létszámától függően eldől. A csaknem tizenkét kilométeres sétát a mindössze nyolcvan méteres szintkülönbséggel öt óra menetidőre saccolják a szervezők. Nevezés egységesen ezer forint.

 

Túrázás

Június 1., péntek – Erdőspuszta

A Debrecen melletti Erdőspuszta bebarangolásához előnevezés szükséges, amelynek határideje május 28., éjfél. Személyzet csak a célban és néhány ellenőrzőponton lesz, vagyis mindenki önállóan rajtol, az igazolást is önállóan végzi a geogo alkalmazással vagy a honlapról előzetesen letölthető igazolólapon található kérdés megválaszolásával. Az úgynevezett Haláp50, Haláp35, Haláp15N, Haláp15É távok teljesíthető hagyományos módon, vagyis az igazolólapra kell információkat feljegyezni az ellenőrzőpontokon, illetve a geogo alkalmazással. Kizárólag utóbbival teljesíthető az Alföld kör 100 és Haláperdő távok.

 

Futás

Június 2., szombat – Mátrafüred

A Kékes Csúcsfutást már huszonegyedik alkalommal rendezik meg, a 11.6 kilométeres távon Mátrafüred és Kékestető között 671 méter a szintemelkedés. A mezőnyt 9 perc/km-es tempóban busz követi, s akit a gépjármű utolér, a verseny feladására kényszerül, fel kell szállnia buszra, a célterületre nem léphet be. A versenyre az első 2600 nevezést fogadják el.

Érdemes igyekezni, mert a nevezés limitált Forrás: MTI

Túrázás

Június 2., szombat – Visegrád

Az úgynevezett Investitúra 20, 30 és 50 kilométeres távok közül kínál lehetőséget a résztvevőknek, sőt a tavalyihoz hasonlóan szeretettel várják a terepfutókat is, annyi kéréssel, hogy indulásukat lehetőleg a nevezési idő vége felé (9.30 óra körül) tervezzék, mivel a rajt kezdő időpontjától számítva az ellenőrzőpontok 8 km/h sebességre nyitnak. A két hosszabb távot választó túrázók figyelmébe: a Spartacus-ösvény, a Vadálló-kövek és a Rám-szakadék nehezen járható, balesetveszélyes szakasz, ezért kellő rutinnal és edzettséggel rendelkező túrázók indulhatnak. A Rám-szakadék létrás szakaszain kiemelt kiránduló forgalom várható, ezért kéretik a teljesítménytúrázók türelme a kirándulók felé.

 

Túrakerékpározás

Június 2., szombat – Kecskemét

A helyi Hírös szökőkúttól rajtoló verseny 610 kilométeres, a szintidő negyven óra, nevezési díj 2500 forint. A részvétel elengedhetetlen feltétele a szükséges állóképesség, erőnlét, valamint a kerékpár megfelelő műszaki állapota, fejvédő használata és a KRESZ szabályainak betartása kötelező, továbbá éjszaka első és hátsó lámpa, illetve láthatósági mellény használata. A szervezők a túrát minden időjárási körülmények között megrendezik, kivéve, ha a kedvezőtlen időjárás veszélyezteti a túrázók biztonságos, balesetmentes közlekedését. A túra nem verseny, nem lezárt útvonalon halad, mindenki saját felelősségére vehet részt rajta.

 

Túrázás

Június 2., szombat – Budapest

Az Eszperantó Zamenhof Emléktúra része a Budapest Kupának, amelynek szeptemberben és decemberben is lesz állomása, s a szervezők jelezték, aki adott évben e három túrát teljesítik külön díjazásban részesülnek. A kapott itiner kedvezményes múzeumi belépésre nem jogosít, de az alacsony ár mellett a családosoknak további kedvezményt adnak. A díjazást azonban csak az előnevezett résztvevőknek biztosítják a helyszínen, előnevezés május 31.-ig lehetséges. Nevezési díj ezer forint, TTT-tagoknak csak 900, előnevezetteknek 800, míg a 14 év alatti túrázóknak, valamint a fogyatékkal élőknek 700 forint.

 

Futás

Június 2., Kecskemét

Az év dombfutás-sorozatának harmadik állomása következik. A kecskeméti Benkó László Szabadidőközpontban a verseny a tó partjától két méterre lesz, vagyis fokozott figyelmet követel. A belépő (100 forint) mellett a 3.5 kilométeren 400, míg a 7.6 és a 10 kilométeres távon 1000 forint a nevezés személyenként. Aki a 300 vagy 830 méteres etapot választja, általában a gyerekek, kizárólag a belépőt kell kifizetniük.

 

Túrázás

Június 2., szombat – Várgesztes

A túra mindhárom távja (9, 18 és 28 km) jelzett turistaútvonalon halad, a rajtnál a szervezők fekete-fehér térképet és szöveges itinert adnak, fontos információ azonban, hogy íróeszközt és poharat minden induló vigyen magával. Környezetvédelmi okokból a szervezők eldobható poharat nem biztosítanak. Szintidő nincs, de a résztvevőknek legkésőbb 18 óráig célba kell érniük, ahol a Vadásztanya Söröző tulajdonosa által készített gulyásleves várja a túrázókat.

 

Túrakerékpározás

Június 2., szombat – Pécs

Országúti kerékpáros teljesítménytúra Baranyában, 2×100 kilométeren. Nevezés a rajtnál, nevezési díj felnőtteknek 900, diákoknak 600 forint, míg a Pécsi Túrakerékpáros Klub tagjainak ingyenes. A túra nem verseny, nem a beérkezési sorrend, hanem a táv szintidőn belüli teljesítése számít, továbbá a közlekedési szabályok betartása kötelező, miként a bukósisak is, ugyanis nincs útvonal biztosítás, nincs kísérő autó sem, a túrán mindenki saját felelősségére indul.

 

Túrázás

Június 2., szombat – Kisnána

Embert próbáló túra 92, 107 vagy 132 kilométeren, hozzávetőlegesen 27 vagy 31 óra szintidővel. Nevezési díj egy tálca saját készítésű, a meleget viselő, szállítható, édes vagy sós sütemény, míg a díjazás kézzel festett egyedi mátrai kő, első célba érőknek tűzzománc érem. Budapestről, Gyöngyöspatáról és Gyöngyösről külön buszjárat indul a kisnánai várhoz, jelentkezés az előnevezéskor, s ekkor kell jelezni, milyen szolgáltatásokat kíván még igénybe venni, amelyről a matra115.hu oldalon tájékozódhatnak.

 

Kerékpározás

Június 2., szombat – Velence

Új helyszínen rendezik a 24. tókerülő kerékpár versenyt, amelyre online regisztráció május 17. és 31. között lehetséges. A nevezési díjat célba érkezéskor, a ténylegesen teljesített távnak megfelelően kell megfizetni a verseny honlapját feltüntetett táblázat szerint. A helyszínen minden nevező kerékpárra szerelhető vázszámot kap, amelynek segítségével a rendezvényközpont előtt elhaladva rögzítik a körök teljesítését. Összesen tíz körös a verseny, amely hozzávetőlegesen 280 kilométer.

 

Túrázás

Június 2., szombat – Kerepes

Trianon teljesítménytúra, indulás reggel 8 órakor, a résztvevők 15 és 30 kilométeres táv között választhatnak, nevezés 500 vagy 800 forint. Célba érkezéskor a hosszabb távot teljesítők frissítőt, egy tál meleg ételt és zsíroskenyeret kapnak, míg a rövidebb távon indulóknak meg kell elégedniük a frissítő, zsíroskenyér kombinációval.

 

Kerékpározás

Június 2., szombat – Szigethalom

Négy távon rendeznek kerékpáros túrát, amelyen a szervezők környezetvédelmi okokból nem adnak poharat, vagyis a versenyzőknek maguknak kell biztosítaniuk, miként a Csepel-sziget térképet is. A legrövidebb táv 10 kilométer, s legkésőbb három óra alatt kell teljesíteni, aztán a 35 km-re már négy, a 40 km-re öt. míg a 65 km-re már hat óra a tervezett szintidő.

 

Túrázás

Június 2., szombat – Vásárosdombó

A Hat Torony-túra öt településen halad keresztül, Tékes nyolc, Kisvaszar 13, Ág 17, Gerényes 25, míg Vásárosdombó 31 kilométeres túrát jelent. A távok azonban nem kötöttek, bárki bármelyik távon kiszállhat vagy hosszabb távra is átnevezhet. A rövidebb távot gyaloglókat a szervezők visszaszállítják Vásárosdombóra, a költséget a nevezési díj tartalmazza. Zselic turistatérképe ajánlott a csomagban.

 

Futás

Június 3., vasárnap – Pilisszentlászló

Az óvodások 200 méteres távja mellett a felnőttek 5.4, illetve 14 kilométer megtétele közül választhatnak, előnevezés (felnőtteknek 1800 forint) június 1-ig, amely azért fontos, mert a helyszínen a szervezők már csak harminc résztvevőt fogadnak. A verseny napján felnőtteknek 3000, nyugdíjasoknak 2500, míg diákoknak 1300 forint a részvételi díj. A hosszabb táv 11 órakor, a rövidebb tíz perccel később, míg az ovisok csak 13 órakor rajtolnak el.

 

Túrázás

Június 3., vasárnap – Szentgotthárd

Gyalogos teljesítménytúra a Hársas-tó körül, húsz kilométeren, tervezett hat órás szintidővel. Előnevezés május 28-ig lehetséges kedvezményes 1500 forintos egységáron, egyébiránt 2200 forintba kerül. Tervezett rajt 8 és 10 óra között, a frissítő pontokon és a célban a szervezők kis finomsággal készülnek a túrázóknak.

 

Túrázás

Június 3., vasárnap – Budapest

Futó- és családbarát teljesítménytúra, amelynek rajtjánál a szervezők minden távhoz szöveges itinert és térképet biztosítanak, csupán íróeszközre lesz szükség. Előnevezés június 1-ig kedvezményes 1000 forint, helyszínen 1300, de látás sérült túrázók térítésmentesen indulhatnak, egy kísérője pedig 50 %-os kedvezménnyel. Egyéb fogyatékkal élő túrázók szintén 50% kedvezményre számíthatnak. Egyébiránt a Lupa mellett rendezett eseményen 5, 7.5 és 10 kilométeres távok között lehet választani.

 

Túrázás

Június 3., vasárnap – Bacsófalva

A felvidéki Besztercebánya térségben a Bacsófalvi-tónál is rendeznek egy Trianon-emléktúrát. A három különböző táv közül a 10.9 kilométeres Tirts Rezső, míg a 30.6 kilométeres Szitnyai József emléktúra is egyben, a 40.2 km pedig a maratoni táv. Nevezés egységesen ezer forint.

 

Túrázás

Június 4., hétfő – Budapest

A hűvösvölgyi lángosostól indul a túra 18 és 20 óra között, a táv 6.4 kilométer 236 méter szintemelkedéssel. A kétórás túra a Hűvösvölgyi lépések sorozat része, könnyed sportos kikapcsolódás a hét első napján, végig jelzett turistaútvonalon, a rajtnál a szervezők szöveges itinert és térképet is adnak. Nevezés egységesen 1300, míg a 14 éven aluli gyermekeknek ezer forint.

 

Túrázás

Június 5., kedd – Budaörs

Május utolsó hétvégéje után ismét lehetőség nyílik a Budaörs környéki túrázásra. Éjszakára fejlámpa vagy elemlámpa szükséges, illetve írószer, a látássérült nevezők 50 százalék kedvezményben részesülnek. Rajt 18 órakor a Szépjuhászné étteremtől, s bár a hat kilométeres távra itiner letölthető, valamint a szervezők is adnak, de a Budai hegység turistatérképét nem árt magunkkal vinnünk.

 

Túrázás

Június 5., kedd – Dömös

A Pilis-Visegrádi-hegység és Magyarország egyik legkeményebb emelkedőjét hívják Lélekszaggatónak, amely 2.5 kilométer hosszú, s csaknem 500 méter szintemelkedéssel nehezíti az emelkedést, ráadásul sziklás és szűk útvonalon vezet az út. A vezetett túra keretében Dömösről indul a kapaszkodás, a szirten nincs sietség, hogy mindenki élvezhesse a panorámát. A Prédikálószéken pihenő következik, a kilátóból pedig a napnyugtás Dunakanyar pompájában gyönyörködhetnek a résztvevők. Ereszkedés a hegy lankásabb oldalán, kötelezően üzemképes lámpával.

 

Túrázás

Június 6., szerda – Budapest

Könnyed hétközi túra, hét kilométeren, de este. Tömegközlekedéssel a békásmegyeri HÉV felől a 143-as jelzésű autóbusszal lehet megközelíteni a rajthelyet, a járműről a Pince köz megállónál kell leszállni, onnan pár száz méter. A túra végig jelzett turistaútvonalon halad, a rajtnál szöveges itinert és térképet biztosítanak a szervezők, s mivel a célba érkezés 22 óra után várható, működőképes lámpa szükséges, miként íróeszközt is. Nevezési tétel 1300 forint, de 14 éven aluliaknak egy ezres.

 

Túrázás

Június 7., csütörtök – Budapest

Hasonlóan az előző napihoz, könnyed túra sportosoknak, ezúttal ráadásul csak négy kilométeren. A túra ugyancsak végig jelzett turistaúton halad, a rajtnál a résztvevők szöveges itinert és térképet kapnak. Nevezési díj is hasonló, vagyis 1300 forint, a 14 éven aluliaknak pedig ezer. A Csúcshegy Budapest felől az Óbudai rendelőintézettől induló 260-as jelzésű autóbusszal közelíthető meg a Vadóc utcai megállóig, ahonnan csak pár lépés a rajt és a cél helyszíne.

 

Futás

Június 9., szombat – Velence

Éjszakai, tizenkét órás ultrafutó verseny, de lehet a hat órás betétszámra is nevezni. Rajt 20 órakor, útvonal a Velencei Vízi Várban, forgalomtól elzárt területen, hetven százalékban térkövön, harminc százalékban döngölt murvás úton, a strand területén belül. Egy kör 1052 méter, fejlámpa használata kötelező.

 

Kerékpározás

Június 9., szombat – Nagykovácsi

A Crosskovácsi versenyen 5.2, 29.2, 49.2 és 71.5 kilométeres távok közül lehet választani. Versenyközpont a Nagykovácsi Tisza Kastélyban és az azt körülölelő 15 hektáros ősparkban, rajt a kastély területéről, a verseny Budapest felé, a főúttal párhuzamosan halad. A különböző kategóriákban rajtolók meghatározott időközönként startolnak, az első sorokból a profik indulnak, majd őket követik kategóriánként a többiek, míg legvégül az első indulókat néhány perccel követve kezdenek a kísérővel versenyző gyermekek.

 

Futás

Június 9., szombat – Keszthely

A Festetics-kastély parkjában kialakított futópályán a kordonozáson felül megvilágított irányítótáblák segítik a versenyzőket, de ha esetleg elromlanának, a rajtszám jelzi, milyen távra nevezett az induló. Merthogy hét és 14 kilométeres etapot lehet megtenni, illetve gyerekeknek 300, 600 és 1200 méteres versenyt is rendeznek. Fontos! Felnőtteknél 1500, gyerekeknél 500 fő a létszámlimit.

 

Vitorlázás

Június 9–10., szombat–vasárnap – Siófok

Nemzeti Regatta, vagyis Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja. Az idén 50 éves Siófok város támogatásával megvalósuló szezonindító esemény kiváló lehetőséget biztosít a településmarketingre, míg szurkolóknak, érdeklődőknek a gazdag és színes, ingyenes programkínálat miatt érdemes ezt a hétvégét Siófokon tölteni. A szombati selejtezők után vasárnap a 24 továbbjutó folytathatja a versenyt, Sárkányhajó verseny és Települések ízei főzőverseny is színesíti a programot.

 

Futás

Június 10., vasárnap – Budapest

Az úgynevezett Krokodil Hendi futósorozat lényege, hogy a hagyományos versenyekkel ellentétben nem a rajtidőpont, hanem a tervezett célba érkezési idő közös, vagyis a szervezők az egyéni rajtidőpontot a korábbi legjobb idő alapján állapítják meg. Tehát, ha valaki három perccel gyorsabb a mezőnynél, akkor három perccel később indul. A káposztásmegyeri Farkaserdőben rendezett versenyre kizárólag regisztrálva lehet indulni, helyszíni nevezés nincs.

 

Túrázás

Június 10., vasárnap – Budapest

A Naplás teljesítménytúra 10, 20, 30 és 40 kilométeres távokkal várja a résztvevőket, s a 30 km kivételével a cinkotai Szilasligetről rajtol a mezőny, említett egy távnál a Gödöllői Arborétum főbejáratától startolhat. Nevezési díj 900 forint a 10 km-nél, egyaránt 1200 forint a 20 és 30 km-nél, illetve 1300 forint a 40 km-nél, de előnevezésnél egységesen 300 forint kedvezményt kapnak a túrázók, sőt díjmentesen tekinthetik meg Gödöllőn az Arborétumot (a 40-es és 30-as táv érinti) és Nagytarcsán a Falumúzeumot (40, 30, 20 km-es távok). A Szilasligetről rajtolók érintik a Szilas-patak forráslápját és a Küdői-hegy lábánál található egykori forrást is. Az előregisztrációt a szervezők meghosszabbították június 8-án éjfélig.

 

Kerékpározás

Június 10., vasárnap – Szombathely

Országúti csapatverseny a régi 86-os úton. A négyfős csapatokból legalább három versenyzőnek célba kell érni a 20 kilométeres táv végén. Férfi, női és gyermek kategóriában lehet nevezni, utóbbiak nyilván rövidebb távon és kísérővel. Csapat a helyszínen is szerveződhet.

 

Szombathelyen a négyfős csapatokból legalább három versenyzőnek célba kell érnie

 

Futás

Június 10., vasárnap – Bélapátfalva

Bélapátfalva fölött, az egykori bányaüzem területén, a Ciszterci Apátságtól 200 méterre található a versenyközpont. Két táv közül választhatnak a futók: a 6000 méteres tereppálya részben erdészeti úton, illetve jelzett turistaösvényeken halad, 550 méter szintkülönbség, míg a 14 kilométeres pályán 700 méter szinttel. Cél a Bél-kő tetején, szintidő 80, illetve 180 perc.

 

Vitorlázás

Június 11–15., hétfő–péntek

A Magyar Vitorlásszövetség idén is megrendezi a vitorlázás nyílt napját, ezúttal június 11. és 15. között. A PÖFF SE évek óta szervez ingyenes programokat óvodáknak, iskoláknak egész évben, s népszerűsíti a vitorlázást. Idén már 200 gyermek vitorlázott az egyesületnél ingyen, s a tanévzáróig minden hétköznap fogadják a gyerekeket. Szülőknek tájékoztatásul, június 11-én a budapesti Csanádi Árpád Általános Iskolában, másnap a balatonfüredi Kiserdei Óvoda Mókus csoportjában, szerdán a veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskolában, csütörtökön a szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskolában, míg június 15-én ismét a balatonfüredi Kiserdei Óvodában, de a Csigabiga Csoportban tartanak előadást.

 

Futás

Június 16., szombat – Nyáregyháza

A verseny jobban hasonlít egy katonai kiképzőpálya és egy akadályverseny keverékére, mintsem futóversenyre. A helyszín egy épített motocross pálya Nyáregyházán, tizennégy dombbal és ugratóval, a résztvevők óránként rajtoló futamokban indulnak, és előre meghatározott útvonalon haladnak, nemcsak a motocrosspályán, hanem a körülötte található erdőben, szántóföldön egyaránt.

 

Mozgásünnep

Június 16., szombat – Budapest

Idén negyedik alkalommal rendezik meg az Ötpróba mozgalom kiemelt eseményét, a Mozgás Éjszakáját, amely Budapest legnagyobb szabadtéri szabadidősport-fesztiválja. Az ingyenes eseményen a mozogni vágyók 16 sportágat próbálhatnak ki bajnokok és profi edzők segítségével a Műegyetem rakpart és a Pázmány Péter sétányon. A Mozgás Éjszakáján egyebek mellett az asztalitenisz, a korfball, a zumba, a sárkányhajózás vagy az amerikaifutball is szerepel a kínálatban. Az este szakmai szervezője a Testnevelési Egyetem.

 

Futás

Június 16., szombat – Pilismarót

Háromrészes futósorozat második állomása, de valamennyi különlegessége, hogy a futók lentről indulnak és fentre érkeznek, néha lépcsőkön, néha sípályán, néha egy kilátó bejáratához. Ezúttal Pilismarót és Dobogókő közötti 12 kilométeres távot lehet teljesíteni, bátrabbak a hegytetőről vissza is futhatnak a rajthelyhez. Az egyéni indulók számát hatszáz főben határozták meg.

 

Kerékpározás

Június 16–17., szombat, vasárnap – Zalakaros

A korábbi évekhez hasonlóan a 60 kilométeres középtáv és a 33 kilométeres Kis-Balaton kerülő családi túra útvonala nem változik, továbbá a 14 éven aluliaknak ingyenes az indulás. Az útvonalon vasárnap lehet tekerni, szombaton, a négy vagy öt fős céges csapatokat a Szabadics Ride Company Challenge várja, szintén 33 kilométeren. A gyerekeknek új ingyenes zalakarosi élményfürdő belépőt tartalmaz.

 

Futás

Június 17., vasárnap – Mátrafüred

A szervezők mottója, hogy párosan szép az élet, vagyis két fős csapatokban 36.6 vagy 73.2 kilométeres távokra lehet nevezni. A csapatok lehetnek nő-nő, férfi-férfi vagy vegyes összeállításúak, a lényeg, hogy előbbit hat, utóbbit 12 óra alatt teljesíteni kell.

 

Kerékpározás

Június 17., vasárnap – Budapest

Ötödik alkalommal rendezik meg a Tour de Bókay jótékonysági kerékpáros felvonulást, amelynek célja a Semmelweis I. sz. Gyermekklinika támogatása. A résztvevők tíz kilométer kerékpározással és egy jelképes, 500 forintos nevezési díjjal támogathatják a Semmelweis Egyetem Bókay Gyermekklinika nélkülözhetetlen gyógyító munkáját. Az Amway Hungária évek óta főtámogatója a kezdeményezésnek, munkatársai és üzleti patnerei ezútal is nyeregbe ülnek, ráadásul mint minden évben, most is megduplázza a részvételi díjat. Start 10.45-kor a Bókay Gyermekklinika udvaráról, célbaérkezés pedig a Bókay-kertben, ahol frissítővel, zumbával, koncerttel várják a résztvevőket.

 

Túrázás

Június 22., péntek – Váralja

Könnyed esti, hat kilométeres vezetett séta a Dobogó Természetjáró és Hegymászó Egyesület szervezésében. Szintemelkedés mindössze 250 méter, szóval 21 órától hűsítő, a munkahetet levezető programban lehet részünk.

 

Túrázás

Június 22., péntek – Budapest

Virágos nyergi séta a Budai-hegységben, esti indulással és éjszakai célba érkezéssel. A rajt és a befutó is a Virágos-nyereg kék kereszt és sárga sáv találkozásánál lesz, megközelítése tömegközlekedéssel a 137-es vagy 937-es busszal, majd az Erdőalja úti megállótól gyalog a kék kereszten nagyjából 1.5 kilométeren.

 

Futás

Június 23., szombat – Ajkarendek

Dombos, hegyes, völgyes pálya, homokos, földes, agyagos, sziklás, köves, sáros talajjal. Terepfutó verseny a Motocross & Enduro Parkban!

 

Triatlon

Június 23., szombat – Kaposvár

Két verseny közül is választhatnak a nevezők az eXtremeMan szervezésében, mindkettő 25.75 kilométeres. Az egyiknél 750 méter úszás után 20 kilométer kerékpározás és öt kilométer futás a teljesítendő feladat, míg a másiknál a 750 méter úszás után a 20 kilométert mountainbike kerékpárral kell megtenni, majd öt kilométer terepfutás a célig. Szintén ezen a napon rendeznek egy quadratlon versenyt is, amely a világkupa része, s 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból, 4.25 kilométer kajakozásból és 5 kilométer futásból áll.

 

A kaposvári versenynapon egy biztos, a 20 kilométeres kerékpározás

 

Futás

Június 23., szombat – Edelény

A pályát a Császta-szőlőhegyen és a mellette található erdőben, mezős területe alakítják ki, betétszámként terepkerékpár versenyt is rendeznek. A futó- és kerékpárpálya azonos, vagyis nagyjából hét kilométer egy kör, négy kilométer földúttal és három kilométer kavicsos résszel. utat tartalmaz. Futók egy, kettő és három kört, kerékpárosok kizárólag három kört tehetnek meg.

 

Evezés

Június 23., szombat – Budapest

Ismét keresztülevezhet Budapesten – állva! Remek hangulatban, sok-sok SUP-ossal (Stand Up Padle – állószörf) együtt lecsoroghat a Dunán, a félnapos program keretében végigevezhet északról, a Római parttól délig, a Kopaszi-gátig, hozzávetőlegesen 16 kilométeren. Útközben páratlan szemszögből csodálhatja meg a város mindkét oldalát. Megnézheti a hidakat alulról, készíthet közös képet a vízről, háttérben a Parlamenttel. A résztvevő köteles betartani a vízi közlekedés szabályait, mentőmellény és karszalag viselése nélkül senki nem vehet részt az eseményen, amely 11.30-kor kezdődik.

 

Strandröplabda

Június 23., szombat – Szekszárd

Idén is megrendezik az amatőr strandröplabda versenyeket a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőben. Játéktudástól függően két vagy három fős csapatok jelentkezhetnek június 21-ig a hercziggabor@gmail.com email címen, illetve a helyszínen 9 óráig. Remélhetőleg idén már három pályán bonyolíthatják a versenyt, így talán marad idő fürdésre, strandolásra is. Az előzetesen email-ben jelentkező csapatok a strandot kedvezményes belépővel látogathatják, nevezés csapatonként 3000 forint.

 

Túrázás

Június 23., szombat – Velence

Éjszakai túrázás a Velencei hegységben, a három távolságra egyaránt 800 forint a nevezési díj. A sukorói Zsuzsi presszótól 10, 20 és 30 kilométeres túrákra lehet nevezni, 300, 600 és 900 méteres szintemelkedéssel, rajt 20 órakor.

 

Kerékpározás

Június 23., szombat – Tiszafüred

Nyári Tisza-tó kerülő sportnap, nem verseny! A reggel 8 és 9 óra között rajtoló eseményen 65, 95 vagy 100 kilométeres távon tekerhet, aki befizeti az 1500 forint nevezési díjat. A túrán minden 14 éven aluli gyermek csak szülői felügyelettel vehet részt, de minden indulónál kötelező felszerelés a láthatósági ruházat, bukósisak pedig csak ajánlott. A bringás program nagy része aszfaltos gáton halad, de egy hét kilométeres szakaszt közúton tesznek meg az indulók, ezért a közlekedési szabályokat is be kell tartani!

 

Futás

Június 23., szombat – Locsmánd

Családi futóversenyen hobbifutóként minden korosztály számára Ausztriában, Burgenlandban. A nevezők ingyen belépőt is kapnak a helyi Sonnentherme fürdőbe. Gyerekek és fiatalok sík terepen 580, 1160 vagy 1740 méter között választhatnak, minden más indulónak 6.6 kilométert kell megtennie nagyrészt sík terepen, először barack- és almafa ültetvények, majd borvidék mentén.

 

Burgenlandban sem árt a megfelelő cipő használata, mert különleges terepen rendezik a versenyt

 

Futás

Június 24., vasárnap – Pécsely

A terepfutó verseny útvonala a Balaton-felvidéken nagyrészt turista utakon halad a Pécsely környéki erdőkben és mezőkön. Lényegében fesztivál, amelyen a terepfutók öt vagy 10 kilométert, illetve maratont vagy félmaratont teljesíthetnek, de várják a teljesítménytúrázókat is öt, 10, 20 és 40 kilométeres gyaloglásra, továbbá a kerékpárosokat 42 kilométerre.

 

Futás

Június 25., hétfő – Törökbálint

Futóverseny, amelyre az ovisok 220 méteres távjától kettő, hat, 11 és 23 kilométerre is lehet nevezni. A program legnépszerűbb betétszáma a sörfutam lehet, mivel a 220 méteres pályát tízszer kell megtenni, s minden kör után a versenyzőknek kötelező meginni két deciliter sört. Az úgynevezett Rekeszizom futam hat kilométeres, két fős csapatverseny, s a lényege, hogy a társak együtt haladnak, mert közben egy teli rekesz sört kell vinniük.

 

Túrázás

Június 27., szerda – Tata

A helyi katonai kollégium elől négy távban indul túraprogram, a 71 és 50 kilométeren indulók délben rajtolnak, míg a 30 vagy 20 kilométert bevállalók 13 órakor indulhatnak el. A rendezvény célja, hogy a magyar gyalogság védőszentje, Szent László napja alkalmából lehetőséget biztosítson egy komoly felkészültséget igénylő fizikai erőpróbára nem kizárólag katonák számára rideg körülmények között.

 

Futás

Június 29–július 1., péntek–vasárnap – Tolmin

Öt év rendezői tapasztalat után, a szlovéniai Soca Fesztivál szervezői tudják, mire van szükségük a sport- és természetkedvelőknek. A lélegzetelállító tájon túl változatos keretprogramok biztosítják a szórakozást családoknak, szurkolóknak egyaránt. A versenyzők 10, 15, 25 és 40 kilométeres útvonal közül választhatnak június 30-án. A gyönyörű Soca-völgyben rendezett Fesztivál nem hanyagolja el a családokat, kísérőket sem, 500 méter hosszú futópálya a legkisebbeknek, inspiráló élménybeszámolók a nagyobbaknak. A verseny területén egy helyi kézműves termékeket árusító piacot is felállítanak.

 

Futás

Június 30., szombat – Kecskemét

Az év dombfutás-sorozatának negyedik állomása. A kecskeméti Benkó László Szabadidőközpontban a verseny a tó partjától két méterre lesz, vagyis fokozott figyelmet követel. A belépő (100 forint) mellett a 3.5 kilométeren 400, míg a 7.6 és a 10 kilométeres távon 1000 forint a nevezés személyenként. Aki a 300 vagy 830 méteres etapot választja, általában a gyerekek, kizárólag a belépőt kell kifizetniük.

 

Túrázás

Június 30., szombat – Budapest

Éjszakai túrázás, lényegében szintemelkedés nélkül. Találkozás az Erzsébet-híd budai hídfőjénél, a Szent Gellért-vízesés előtt, s az 1200 forint nevezési díj befizetését követően indulhat a 8.9 kilométeres túra, amelynek során négy fővárosi hidat kell érinteni. A kirándulás ideje nagyjából három óra.

 

Futás, Kerékpározás

Június 30., szombat – Gödöllő

Ez már a 9. Szabadság Napi futás, kiegészülve kerékpárosoknak rendezett versennyel. A futók egyaránt 9 órakor rajtolhatnak öt, 12 vagy 21 kilométeres táv közül választott távtól függetlenül. A merészebbek délben indulhatnak 21 kilométeres kerékpár futamra a gödöllői erdőségben.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Azt hitte, nem bírja végig, de számára is hihetetlen módon folytatni tudta
Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
A triatlon a szabadidősportban is hódít
A tarahumara csodafutók titka évszázadok óta megfejthetetlen
Otthon, Erdélyben még kesztyűben futott, Horvátországban 27 fok várt rá

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.