Heti aktuális: barangolás a Mátrában

A kormányzati korlátozások ellenére az egyéni szabadtéri programok engedélyezettek, így szombaton is megrendezhető a túra a Disznó-kőhöz, csak fontos szem előtt tartani a célzárás időpontját.

Futás

Úgy tűnik, egy darabig maradnak a virtuális események, ezért a Pécs-Orfű-Abaliget csapata március 1. és 15. között megrendezi a téli virtuális Denevér futást. Regisztrálni ezen a felületen lehet, a teljesítésekhez járó érmeket a postázáshoz szükséges adatokkal pedig itt lehet megadni. Négy táv közül lehet választani, gyerekeknek 1 kilométer, a többieknek 5, 11 vagy 21 kilométer. Nevezési díj 3000 forint, amelyből 500 forintot a szervezők az abaligeti iskola sportolóinak adományoznak versenynevezések formájában.

 

Túrázás

Egyéni gyalogtúra a Disznó-kő út a Mátrában. Indulás március 13-án, szombaton 6 és 11 óra között folyamatosan Mátraházától, térkép és pecsét a Mátra büfé teraszán elhelyezett mappában. A távok (12, 23, 31 km) megválasztásánál fontos figyelembe venni, hogy a cél 17 órakor bezár. Regisztráció március 11. éjfélig a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen.

 

Túrázás

Hangulatos és látványos útvonal a Pilis és a Budai-hegység határában, fekete fenyvesek ösvényein egy 16 kilométeres körtúrán. A Klotild-barlang, a Sas-szikla vagy a Dévényi Antal-kilátó mind szerepel a programban. Indulás 9.30-kor a piliscsabai Kopár csárdától. Túrabakancs viselése kötelező, illetve ajánlatos két liter folyadékot is a hátizsákba tenni. Jelentkezni a salamongabriella85@gmail.com e-mail címen kell.

 

Kerékpározás

Tavaszköszöntő beregi bicajozás március 13-án, szombaton Vásárosnamény–Olcsvaapáti–Gergelyiugornya–Vásárosnamény között. Találkozás 10 órakor a Szilvia fürdő parkolójában, visszaérkezés nagyjából 17 órára. Részvételi díj 1300 forint.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.