Heti aktuális: éjszakai futás Budán

Idén már a 7. Generali Night Runt rendezik meg a Várkert Bazárnál, ezúttal legfeljebb nyolcezer indulóval, bulifutammal és fejlámpás futással. Egyéb fontosabb események a 31. hétről!

Kajakozás, kerékpározás

Július 27–31., hétfő–péntek – Tiszabecs

Egyhetes az 52. nemzetközi Tisza-túra, amelyen elsősorban a kajakozásé a főszerep, de lehetőség lesz kerékpárral is megtenni a napi távolságokat. A program péntek óta tart, de ezen a héten is lehet csatlakozni a társasághoz, sőt naponta is, de akár néhány szakasz erejéig is – megbeszélés kérdése. A részletes program és a szervezők elérhetőségei megtalálhatók a túra Facebook-oldalán.

 

Kajakozás

Július 28.–augusztus 2., kedd–vasárnap – Szigetköz

Kalandtúra a Szigetközben gyerekeknek és családosoknak egyaránt. A túravezetés és a felszerelés bérleti díja 53 400 forint/fő/6 nap, de menet közben is lehet csatlakozni. Részletek és jelentkezés az eleskayak.com weboldalon. A túrát legalább nyolc fő részvételével rendezik meg.

 

Kajakozás

Július 29., szerda – Budapest

Kezdő kajakosoknak oktatás 17.30 és 20.30 között a Molnár-szigetnél, tengeri kajakokban, szinte állóvízen. Részvételi díj 4000 forint, amely tartalmazza az oktatás mellett a tengeri kajakot, a lapátot és a mentőmellényt. Jelentkezés és pontos helyszín a kajakszafari.hu weboldalon.

 

Vitorlázás

Július 30.–augusztus 1., csütörtök–szombat– Balatonfüred

Egyelőre bizonytalan, hogy a járvány mennyiben befolyásolja a hazai és a külföldi versenyzők részvételét, de a szervezők így is 500-600 hajóval számolnak az 52. Kékszalagra. A mezőny a légvonalban mért 155 kilométeres Balatonfüred–Balatonkenese–Siófok–Tihany–Keszthely–Balatonfüred távot legfeljebb 48 óra áll alatt teljesítheti. A rekordot a Fifty-Fifty tartja, amely 2014-ben Józsa Márton kormányzásával 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt teljesítette a Kékszalagot. Tavaly 561 hajó állt rajhoz, de a gyenge szél következtében csupán 269 futott be határidőre.

 

Futás

Július 30.–augusztus 2., csütörtök–vasárnap – Eger

Futótábor az iRUNmore SE szervezésében, részletes jelentkezési feltételek a tabor@irunmoreteam.hu e-mail címen. Szállás a Hotel Egerben, amelytől 800 méterre található a futópálya, de nem kötelező a részvétel minden edzésen. Profi edzők, köztük Turóczi Réka is segítik a különböző feladatok elvégzését, a szervezők pedig biztosítják a különböző kiegészítőket, polarórákat, izotóniás italokat, még belépőt is a városi strand versenymedencéjébe.

 

Supozás

Július 31., péntek – Budapest

Napfelkeltés supozáshoz korai ébredés szükséges, éppen ezért a Római-parton található Római Hotelnél 5 és 5.30 között lesz a gyülekező. A túra 2.5–3 óra, de fontos információ, hogy a kiszállási pont a Gellért-hegynél lesz, végigevezve Budapesten. A szervezők mindössze 15 deszkát biztosítanak, amelynek bérlése 6000 forint, saját felszereléssel érkezők 2000 forintért vehetnek részt az eseményen. Jelentkezés kizárólag a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen lehetséges, ami regisztrációt is jelent egyben.

 

Úszás

Augusztus 1., szombat – Révfülöp

Immár 38. alkalommal rendezik meg az ország legnépszerűbb nyílt vízi szabadidősport-eseményét, a Lidl Balaton-átúszást. A fő táv szokás szerint a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5.2 kilométer, amely mellé újdonságként kínálják a Balatonboglárról rajtoló és ugyanoda érkező 2.6 kilométeres fél távot.

 

Supozás

Augusztus 1., szombat – Gárdony

Naplementés kajak-kenu és suptúra a Velencei-tavon 18.30 és 20.30 között. Találkozós Gárdonyban a Holdfény sétány 5. szám alatt. Részvételi díj 6000 forint, de a 70/317–7044-es telefonszámon mindenképpen jelentkezni kell.

 

Futás

Augusztus 1., szombat – Németbánya

Márciusra tervezték, de nemcsak az időpontját illetően változik a BakonyRUN 5.0, egy kilométerrel hosszabb lesz a pálya is. Az akadályfutó-verseny megmutatja a Bakony legzordabb arcát, a rövid távon (11 kilométer) ugyanis 10 kemény akadályt kell leküzdeni, illetve a 2 kilométeres gyermekfutamban is lesz öt mesterséges akadály. Futamindítások 9 és 12 óra között 30 percenként.

 

Kerékpározás

Augusztus 1., szombat – Őriszentpéter

Bringával az Őrségben, indulás 9 órakor a helyi szökőkúttól. Az útvonal (Őriszentpéter–Szalafő–Hodos–Bajánsenye–Kerkáskápolna–Őriszentpéter) hozzávetőlegesen 34 kilométer, 297 méter szintemelkedéssel. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, s legfeljebb 25 fő jelentkezhet. A tervezett útvonal nagy részben aszfaltos, helyenként kavicsos erdei út, vagyis a javasolt kerékpártípusok a trekking, a mountainbike és a gravel. Italról és ételről mindenki egyénileg gondoskodjon, de további információkért érdemes írni az orsegibringasok@gmail.com e-mail címre.

 

Futás

Augusztus 1., szombat – Felsőtárkány

Terepfutás két távon, rajt 10 órától. A hosszabb, 21 kilométerből 1.7 kilométer aszfalton vezet, a többi földút, s nagyjából 790 méteres a szintkülönbség, míg az 5.5 kilométeres távon 1.3 kilométer az aszfalt, s úgy 240 méter a szintkülönbség. Részletek a Bükk Mountain Trail szervezőinél.

 

 

Kajakozás

Augusztus 1., szombat – Szigetcsép

A Ráckevei-Duna-ágban számtalan kajakozási lehetőség várja az érdeklődőket. Ezúttal 14 órától egy nagyjából háromórás evezés a csépi hasadékban. Részvételi díj 4000 forint, találkozó a szigetcsépi szabadstrandon. Regisztráció követelmény a kajakszafari.hu weboldalon.

 

Kerékpározás

Augusztus 1., szombat – Tiszafüred

Idén már az 5. Éjszakai Tisza-tó-kerülő Kerékpáros Túrát rendezik meg. Rajt 19 és 20 óra között az Albatrosz-kikötőben, célzárás éjjel 2 órakor. A táv 65 kilométer, gyerekeknek 20 kilométer (kerékpárúton Poroszlóig és vissza), regisztráció e-mailben (tiszato.bringa@gmail.com) szükséges július 28. éjfélig. Bukósisak viselése ajánlott, miként a rovarok ellen szemüveg és szúnyogirtó spray is, de az első-hátsó világítás kötelező. Útlezárás nincs! Nevezési díj 3000 forint.

 

Futás

Augusztus 1., szombat – Budapest

Az idén már a 7. Generali Night Runt rendezik meg a kivilágított, éjszakai fővárosban – legfeljebb 8000 fő részvételével. Három táv (6, 9, 21 kilométer) közül lehet választani, de a félmaratoni váltóban is teljesíthető. A versenyközpontot ezúttal is a Várkert Bazárnál alakítják ki, itt lesz a rajt- és célterület, az információs pult, a mellékhelyiségek és a csomagmegőrző is. Idén bulifutamokkal és fejlámpás futószámmal is készülnek a szervezők. Az útvonal érinti az Alagutat és a Budai Várnegyedet.

 

Kajakozás

Augusztus 1–2., szombat–vasárnap – Baja

Tengeri kajakkal a Gemenci-Holt-Duna-ág árterében. Találkozó Baján, a délelőtti programra 9 órakor, a délutánira 13.30-kor. A részvétel 8900 forint, amely tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés díját (lapátok, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), illetve a túraszervezést és a túravezetés díját. A túrát minimum nyolc fő részvételével rendezik meg.

 

Futás

Augusztus 1–14., vasárnap – Velencei-tó

Kizárólag hölgyek indulhatnak a 30 kilométeres kihíváson, amely megkerüli a Velencei-tavat. Csupán annyi a feladat, hogy rózsaszín és fekete ruházatban kell teljesíteni a távot, az előre átvett érmet mindenkinek magánál kell tartania, s a táv végén nyakba akasztva kell fotózkodni rózsaszín napszemüvegben. A fotót végül fel kell tölteni a Red Hot Run Group Facebook-oldalára. Fontos: a rajtcsomag átvétele augusztus 1-jén nem a Velencei-tónál, hanem Balatonakaliban a Tanya Bisztrónál (Sósi földek 1./Csárdás utca) lesz.

 

Kerékpározás

Augusztus 1–30., vasárnap – Magyarország

Magyarország bármelyik tavát (Balaton, Velencei-tó, Fertő tó, Tisza-tó) megkerülheti, aki nevez a Red Hot Run Group kihívására. A rajtcsomagot augusztus 1-jén lehet átvenni Balatonakaliban a Tanya Bisztrónál (Sósi földek 1./Csárdás utca), de lehet kérni postai küldeményfeladást is. A feladat csupán annyi, hogy a tókerülést követően saját fotót kell készíteni a rajtcsomagban biztosított éremmel, s feltölteni a szervező Facebook-oldalára.

 

Kajakozás

Augusztus 2., vasárnap – Dunaharaszti

Nagyjából három-négyórás evezés a Ráckevei-Duna-ág nádasaiban. Indulás 10 órakor a dunaharaszti hajóállomástól, a túra gyerekbarát, szinte áll a víz. Regisztráció a kajakszafari.hu weboldalon szükséges, részvételi díj 4000 forint, amely tartalmazza a szakszerű túravezetést, a tengeri kajakot, evezőt, mentőmellényt. Ételről és innivalóról, továbbá egy teljes szett váltóruháról a résztvevőnek kell gondoskodnia.

 

Supozás

Augusztus 2., vasárnap – Gárdony

Napfelkeltés kajak-kenu és suptúra a Velencei-tavon 6.30 és 8.30 között. Találkozós Gárdonyban a Holdfény sétány 5. szám alatt. Részvételi díj 6000 forint, de a 70/317–7044-es telefonszámon mindenképpen jelentkezni kell. Ugyanitt naplementés túrára is lehet jelentkezni, amelyet 18.30 és 20.30 között rendeznek meg.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.