Heti aktuális: emlékezés a fejedelemre

A hagyományosnak számító Bethlen Gábor-túrát az idén már tizedik alkalommal rendezik meg, a Glavoj-rétről indulva nagyjából 15 kilométer a táv. További fontosabb események a 45. hétről!

Túrázás

November 11., csütörtök – Budapest

Túra a XI. kerületben 11 kilométeren 11-én, csütörtökön. Részvételi díj 1500 forint, indulás 16 és 18.30 között a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébániától (1112 Budapest, Gazdagréti út 14.), jelentkezni kizárólag a helyszínen lehetséges a túrára.

 

Túrázás

November 13., szombat – Virágos-nyereg

Virágos séta, amely több kupamozgalomban is elszámolható, pontos részletek a stabilsport.hu weboldalon. Család-, futó- és kutyabarát teljesítménytúra, amelyen az 5 kilométeres távra 1500, míg a 20 kilométeres távra 1800 forint a nevezési díj, gyerekeknek egységesen 1300 forint. A rajt megközelítése: a Szentlélek téri HÉV-megállótól induló 137-es jelzésű autóbusszal az Erdőalja út megállóig utazni. Ott a buszfordulótól balra kell indulni az Erdőalja úton, a becsatlakozó kék+-jelzést felfelé követni, ami nagyjából 1.5 kilométeres séta. További tájékoztatás a 30/212-6460-as telefonszámon.

 

Túrázás

November 13., szombat – Glavoj-rét, Románia

A hagyományosnak számító Bethlen Gábor-túrát az idén már tizedik alkalommal rendezik meg a nagy erdélyi fejedelemre emlékezve. Ezúttal a Galbena-körút szerepel a programban, indulás helyi idő (!) szerint 9 órakor a Glavoj-réttől, nagyjából 15 kilométer a táv. A túrát követően Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő tart előadást Biztonságpolitikai kihívások a Kárpát-medencében címmel.

 

shutterstock

 

Futás

November 13., szombat – Siófok

A 18. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratont rendezik meg, de ezúttal egynapos lesz a rendezvény, siófoki rajttal és befutóval. A különböző távok rajtidőpontjairól, a nevezési feltételekről tájékozódhat az esemény hivatalos honlapján. Online nevezés itt lehetséges.

 

Fotó: MTI/Varga György

 

Túrázás

November 13., szombat – Sopron

Őszi kalandozás a Soproni-hegységben, ahol a Gloriette-kilátó, a Károly-magaslat, a Dalos-hegy és a Várhely-kilátó is felkereshető. Találkozó 8.30 és 8.45 között Sopronban, az Erzsébet-kertben található Bözsi büfénél (Sopron, Ady Endre út 10.). A táv 17-18 kilométer, kicsit több mint 700 méter szintemelkedéssel, pihenőkkel együtt nagyjából 7 órás menetidővel. További információ a 70/427-6366-os telefonszámon vagy a bakonyikalandorok@gmail.com e-mail címen.

 

Túrázás

November 13., szombat – Ajka

Ajkai Lihegő már 7. alkalommal, ezúttal a két rövidebb távon (15, 32 km) lehet indulni. A hosszabb távra 6 és 8 óra között, a rövidebbre 8 és 10 óra között lehet startolni az ajkai Smaragd büfétől (ahol nagy szeretettel várnak minket minden évben). Nevezési díj 1400 és 1200 forint.

 

Túrázás, futás, kerékpározás

November 13., szombat – Vinye

A Bakony Vadon/Kőris kör túrát már harmadik alkalommal rendezik meg 25 és 50 kilométeren, ugyanakkor először lehet 100 kilométeres távra is nevezni, amely futva vagy kerékpározva is megtehető. Előbbire 7500, utóbbira – a két rövidebb távval együtt – 3500 forint a nevezési díj. Részletek ezen a felületen.

 

Túrázás

November 13., szombat – Bükkszentkereszt

Bükki Huták 15 és 25 kilométeren, rajt és cél a helyi Közösségi Háznál (3557 Bükkszentkereszt, Kossuth Lajos utca 32.). A nevezési díj 1500 forint, a rövidebb távon négy, a hosszabbon hét óra a szintidő. Itiner és egyéb információk itt.

 

Túrázás

November 14., vasárnap – Garadna

Szellemes Szép Lélek Teljesítménytúra 10, 15 vagy 25 kilométeren. A rajt és cél helyszíne a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Garadna állomása; 25 kilométeren 8 és 9 óra között, a másik két távon 9 és 10 óra között indul a mezőny. Nevezési díj 1500 forint, egyéb információk ezen a felületen megtalálhatók.

 

Túrázás

November 14., vasárnap – Máriaremete

A túrán 4.5, 12.5 vagy 22.5 kilométeres táv közül lehet választani, rajt 8 és 14 óra között, de legkésőbb 16 óráig célba kell érni. Indulás a máriaremetei Cserkészháztól, amelyet az 57-es, 157-es vagy a 257-es busszal lehet megközelíteni Hűvösvölgy felől, s a Máriaremetei kegytemplomnál kell leszállni. A szervezők biztosítják az itinert mindhárom távon, a célban meleg étel várja a résztvevőket.

Címlapfotó: shutterstock

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Krikett, avagy a játék, amihez egy élet sem elég
Ne csapjuk be a szervezetünket! – így kerülhetjük el a sokkhatásokat
Bogár János tanácsa: Ne fusd el az elejét! – kezdődik a 18. Ultrabalaton
Régen halálos veszélyt jelentett, ma már bárki végigjárhatja a Királyok ösvényét
Százévnyi egészség: nem mindegy, hogy valami elől, vagy valamiért futunk

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.