Heti aktuális: év eleji túra a Kettős-Körösnél és a holtágainál

Három táv közül is lehet választani, a szervezők pedig a téli hidegben forralt borral és teával várják a résztvevőket.

Túrázás

Január 7., péntek – Iszkaszentgyörgy

Túra a Velencei-hegységben – indulás az iszkai kastélytól 17.30-kor, az út felmegy a Piramita-hegyre, a Kőasztalhoz és a Csillaghegyi-kilátóhoz. A program elsősorban gyermekes családoknak ajánlott (akár babahordozóval is), földtani érdekességekkel, kultúrtörténeti különlegességekkel, a naplemente utolsó fényeinek megcsodálásával. Elemlámpa kötelező felszerelés. A túra hossza négy kilométer, időtartama mindössze két óra. Létszámlimit 25 fő, részvételi díj ezer forint. Regisztrálni a velenceihegysegtura@gmail.com e-mail címen vagy a 30/402-8300-as telefonszámon lehetséges.

 

Túrázás

Január 8., szombat – Pécs

Télies Mecsek elnevezéssel rendeznek teljesítménytúrát, immár 21. alkalommal. Rajt és cél az Éger-völgyi Teca Mama kisvendéglőnél, a résztvevők 10, 16 vagy 35 kilométeres távok közül választhatnak, s közben megcsodálhatják egyebek mellett a Jakab-hegyet, a Kancsal-forrást, a Büdös-kutat vagy Dömörkaput. További információ az info@pi-te.hu e-mail címen vagy a 30/993-8595-ös telefonszámon.

 

 

Futás

Január 8., szombat – Tarcal

Már a 4. Extreme Tarcal–Tokaj Kört rendezik meg, amelyen 5, 10 vagy 21 kilométeres táv közül lehet választani. Utóbbi két távon csak 14 év felett indulhatnak a versenyzők, az 5 kilométeres távon nincs korhoz kötve az indulás. Rajt 8.30 és 11 óra között, részletekért, versenykiírásért és további információkért keresd fel az esemény hivatalos weboldalát.

 

Túrázás

Január 8., szombat – Budakeszi

Három távon, 9, 21 és 42 kilométeren rendez teljesítménytúrát a Stabil Sportegyesület. Rajt és cél mindhárom távon a Szépjuhászné, a túra során megtekinthető egyebek mellett az Apáthy-szikla, az Árpád-kilátó, Máriaremete, a Rózsika-sétány vagy a Zsíros-hegy. További részletek a stabil.sport.egyesulet@gmail.com e-mail címen vagy a 70/420-3252-es telefonszámon.

 

Túrázás

Január 8., szombat – Mezőberény

A Kettős-Körös és holtágai mentén 10, 20 és 30 kilométeres távok közül lehet választani, a szervezők félúton uzsonnával, forralt borral és teával várják a túrázókat. Rajt és cél a mezőberényi Piac tér, megközelítése a vasútállomástól a zöld négyzet jelzésű vonalon mintegy 1700 méter, de a buszállomástól csak 100 méter. További információ itt kapható.

 

Fotó: Bencsik Ádám/Békés Megyei Hírlap

 

Túrázás

Január 8., szombat – Miskolc

Az Országos Kéktúra soron következő szakasza Abaújdevecser és Irota között. A táv 24.47 kilométer a Cserehát tájegységben, az útvonal érinti Abaújdevecsert, Fancsalt, Baktakéket, Abaújszolnokot, Felsővadászt és Irotát. Találkozó 5.45 és 5.55 között Miskolcon, a Centrum áruház mögötti parkolóban. Indulás 6 órakor Abaújdevecserre, a kirándulás várható időtartama 8-9 óra, visszaérkezés Miskolcra 17 és 18 óra között. A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul, ugyanakkor maximum 17 fő jelentkezését fogadják el a szervezők. A részvételi díj 6000 forint, regisztráció a boronkaitamas@gmail.com e-mail címen vagy a 70/531-0477-es telefonszámion (Boronkai Tamás) lehetséges.

 

Futás

Január 8., szombat – Eplény

Éjszakai hófutás az eplényi Síarénában. A résztvevők a 3.4, 6.8, 10.2, 13.6, 17 vagy 20.4 kilométeres távok közül választhatnak, de mind a hat versenyszámban külön díjazzák a nők és a férfiak eredményeit. A nevezési díj 5900 forint. További részletek nevezési felülettel itt található.

 

Túrázás

Január 8., szombat – Várpalota

Inotai keringő elnevezéssel túra a Velencei-hegység földtani látnivalóival, ismerkedés a 200-250 millió éves földtani múlt nyomaival, a nyílt és zárt dolomit sziklagyepek növényeivel, illetve három nem nagy, de szép borsóköves barlanggal. Elemlámpa szükséges. Találkozó 9.30-kor, a 8-as számú főútról Inota készenléti lakótelep felé kell lekanyarodni, a településre beérve a busz körforgójánál lévő parkolóban. A táv nyolc kilométer, időtartama négy óra, a létszámlimit 25 fő. A részvételi díj 1500 forint, regisztráció a velenceihegysegtura@gmail.com e-mail címen vagy a 30/402-8300-as telefonszámon lehetséges.

 

Túrázás

Január 8–9., szombat–vasárnap – Nagykovácsi

Nagy volumenű túra – 18. alkalommal a Budai-hegység középtávoli csúcsait, 13. alkalommal a Budai-hegység távolabbi ormait és negyedszer a Budai-hegység közeli csúcsait érintve rendezik meg. Feladat: a téli éjszakában megadott időn belül sikeresen felkeresni néhány csúcsot. A részletes és hosszú ismertető érdekében a bhtcs.hu weboldalat érdemes felkeresni.

 

Túrázás

Január 9., vasárnap – Eger

Eged-hegyi túranap, rajt és cél a Gárdonyi Géza Emlékház előtti parkolóban. Rajtolni 8 és 10 óra között lehet, a célt 16 órakor bezárják. A két táv közül a 11 kilométeresen 400, a 21 kilométeresen 650 méter a szintemelkedés. Az útvonal jelzett turistautakon halad, a kapott itiner pedig színes térkép szöveges útvonalleírással. Regisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen, nevezési díj 2000 és 2500 forint.

 

Túrázás

Január 9., vasárnap – Királyrét

Túra Királyrét környékén, nagyjából 12 kilométeres távon. Indulás 9.30-kor, az útvonal a Királyrét–Bajdázó-tó–Szénpataki-kulcsosház–Szélesmező–Várhegyi-kilátó–Királyrét szakaszon halad. A részvételi díj 3000 forint előre utalással vagy 3500 forint a helyszínen. Részleteket és regisztrációs űrlapot itt talál.

 

Túrázás

Január 9., vasárnap – Csákvár

Túra és ismerkedés a Déli-Vértes erdővilágával, földtani történetével. Találkozó 9.30-kor, Csákváron Gánt felé kell elindulni a Petőfi utcán, majd a Gánti úton, és közvetlenül a településről kiérve az út jobb oldalán, a vízművel szemben lévő parkolóban. A táv négy kilométer, időtartama három óra. A részvételi díj 1200 forint, a létszámlimit 25 fő. Regisztráció a velenceihegysegtura@gmail.com e-mail címen vagy a 30/402-8300-as telefonszámon lehetséges.

Címlapfotó: Bencsik Ádám/Békés Megyei Hírlap

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Spárta királynője fonott kaláccsal tartotta távol magától a kutyákat
A magyar Jégember mínusz tíz fokban hegynek fel félmeztelenül fut maratonit
Egyetlen futólépés a jókedv felé
Véget ért az Eseményhorizont: Klein Dávid és Suhajda Szilárd külön folytatja
Futóknak a megfelelően összeállított nagysúlyos erőedzés is hasznos lehet

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Sziklamászóból lett bázisugró lőtte a múlt év legmenőbb szelfijét
Az oroszok annyira kemények, hogy néha fürdőruhában síelnek Szibériában

Hegymászás

Gyorsmászás a Dhaulagirin, viszontagságok a Kazbegen és a Csomolungmán
Expedíció a Tofana di Rozes déli falának első megmászása után százhúsz évvel
Siklóernyő-balesetben szilánkosra tört Lengyel Ferenc három csigolyája

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Vidám téli vakáció a család minden tagjának Ausztria déli tartományában
Varázslatos téli élmények Karintiában, az Alpok vonulatainak déli oldalán
Az osztrák Grand Canyon és más elképesztően szép kirándulóhelyek
Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.