Heti aktuális: év eleji túra a Kettős-Körösnél és a holtágainál

Három táv közül is lehet választani, a szervezők pedig a téli hidegben forralt borral és teával várják a résztvevőket.

Túrázás

Január 7., péntek – Iszkaszentgyörgy

Túra a Velencei-hegységben – indulás az iszkai kastélytól 17.30-kor, az út felmegy a Piramita-hegyre, a Kőasztalhoz és a Csillaghegyi-kilátóhoz. A program elsősorban gyermekes családoknak ajánlott (akár babahordozóval is), földtani érdekességekkel, kultúrtörténeti különlegességekkel, a naplemente utolsó fényeinek megcsodálásával. Elemlámpa kötelező felszerelés. A túra hossza négy kilométer, időtartama mindössze két óra. Létszámlimit 25 fő, részvételi díj ezer forint. Regisztrálni a velenceihegysegtura@gmail.com e-mail címen vagy a 30/402-8300-as telefonszámon lehetséges.

 

Túrázás

Január 8., szombat – Pécs

Télies Mecsek elnevezéssel rendeznek teljesítménytúrát, immár 21. alkalommal. Rajt és cél az Éger-völgyi Teca Mama kisvendéglőnél, a résztvevők 10, 16 vagy 35 kilométeres távok közül választhatnak, s közben megcsodálhatják egyebek mellett a Jakab-hegyet, a Kancsal-forrást, a Büdös-kutat vagy Dömörkaput. További információ az info@pi-te.hu e-mail címen vagy a 30/993-8595-ös telefonszámon.

 

 

Futás

Január 8., szombat – Tarcal

Már a 4. Extreme Tarcal–Tokaj Kört rendezik meg, amelyen 5, 10 vagy 21 kilométeres táv közül lehet választani. Utóbbi két távon csak 14 év felett indulhatnak a versenyzők, az 5 kilométeres távon nincs korhoz kötve az indulás. Rajt 8.30 és 11 óra között, részletekért, versenykiírásért és további információkért keresd fel az esemény hivatalos weboldalát.

 

Túrázás

Január 8., szombat – Budakeszi

Három távon, 9, 21 és 42 kilométeren rendez teljesítménytúrát a Stabil Sportegyesület. Rajt és cél mindhárom távon a Szépjuhászné, a túra során megtekinthető egyebek mellett az Apáthy-szikla, az Árpád-kilátó, Máriaremete, a Rózsika-sétány vagy a Zsíros-hegy. További részletek a stabil.sport.egyesulet@gmail.com e-mail címen vagy a 70/420-3252-es telefonszámon.

 

Túrázás

Január 8., szombat – Mezőberény

A Kettős-Körös és holtágai mentén 10, 20 és 30 kilométeres távok közül lehet választani, a szervezők félúton uzsonnával, forralt borral és teával várják a túrázókat. Rajt és cél a mezőberényi Piac tér, megközelítése a vasútállomástól a zöld négyzet jelzésű vonalon mintegy 1700 méter, de a buszállomástól csak 100 méter. További információ itt kapható.

 

Fotó: Bencsik Ádám/Békés Megyei Hírlap

 

Túrázás

Január 8., szombat – Miskolc

Az Országos Kéktúra soron következő szakasza Abaújdevecser és Irota között. A táv 24.47 kilométer a Cserehát tájegységben, az útvonal érinti Abaújdevecsert, Fancsalt, Baktakéket, Abaújszolnokot, Felsővadászt és Irotát. Találkozó 5.45 és 5.55 között Miskolcon, a Centrum áruház mögötti parkolóban. Indulás 6 órakor Abaújdevecserre, a kirándulás várható időtartama 8-9 óra, visszaérkezés Miskolcra 17 és 18 óra között. A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul, ugyanakkor maximum 17 fő jelentkezését fogadják el a szervezők. A részvételi díj 6000 forint, regisztráció a boronkaitamas@gmail.com e-mail címen vagy a 70/531-0477-es telefonszámion (Boronkai Tamás) lehetséges.

 

Futás

Január 8., szombat – Eplény

Éjszakai hófutás az eplényi Síarénában. A résztvevők a 3.4, 6.8, 10.2, 13.6, 17 vagy 20.4 kilométeres távok közül választhatnak, de mind a hat versenyszámban külön díjazzák a nők és a férfiak eredményeit. A nevezési díj 5900 forint. További részletek nevezési felülettel itt található.

 

Túrázás

Január 8., szombat – Várpalota

Inotai keringő elnevezéssel túra a Velencei-hegység földtani látnivalóival, ismerkedés a 200-250 millió éves földtani múlt nyomaival, a nyílt és zárt dolomit sziklagyepek növényeivel, illetve három nem nagy, de szép borsóköves barlanggal. Elemlámpa szükséges. Találkozó 9.30-kor, a 8-as számú főútról Inota készenléti lakótelep felé kell lekanyarodni, a településre beérve a busz körforgójánál lévő parkolóban. A táv nyolc kilométer, időtartama négy óra, a létszámlimit 25 fő. A részvételi díj 1500 forint, regisztráció a velenceihegysegtura@gmail.com e-mail címen vagy a 30/402-8300-as telefonszámon lehetséges.

 

Túrázás

Január 8–9., szombat–vasárnap – Nagykovácsi

Nagy volumenű túra – 18. alkalommal a Budai-hegység középtávoli csúcsait, 13. alkalommal a Budai-hegység távolabbi ormait és negyedszer a Budai-hegység közeli csúcsait érintve rendezik meg. Feladat: a téli éjszakában megadott időn belül sikeresen felkeresni néhány csúcsot. A részletes és hosszú ismertető érdekében a bhtcs.hu weboldalat érdemes felkeresni.

 

Túrázás

Január 9., vasárnap – Eger

Eged-hegyi túranap, rajt és cél a Gárdonyi Géza Emlékház előtti parkolóban. Rajtolni 8 és 10 óra között lehet, a célt 16 órakor bezárják. A két táv közül a 11 kilométeresen 400, a 21 kilométeresen 650 méter a szintemelkedés. Az útvonal jelzett turistautakon halad, a kapott itiner pedig színes térkép szöveges útvonalleírással. Regisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen, nevezési díj 2000 és 2500 forint.

 

Túrázás

Január 9., vasárnap – Királyrét

Túra Királyrét környékén, nagyjából 12 kilométeres távon. Indulás 9.30-kor, az útvonal a Királyrét–Bajdázó-tó–Szénpataki-kulcsosház–Szélesmező–Várhegyi-kilátó–Királyrét szakaszon halad. A részvételi díj 3000 forint előre utalással vagy 3500 forint a helyszínen. Részleteket és regisztrációs űrlapot itt talál.

 

Túrázás

Január 9., vasárnap – Csákvár

Túra és ismerkedés a Déli-Vértes erdővilágával, földtani történetével. Találkozó 9.30-kor, Csákváron Gánt felé kell elindulni a Petőfi utcán, majd a Gánti úton, és közvetlenül a településről kiérve az út jobb oldalán, a vízművel szemben lévő parkolóban. A táv négy kilométer, időtartama három óra. A részvételi díj 1200 forint, a létszámlimit 25 fő. Regisztráció a velenceihegysegtura@gmail.com e-mail címen vagy a 30/402-8300-as telefonszámon lehetséges.

Címlapfotó: Bencsik Ádám/Békés Megyei Hírlap

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.