Heti aktuális: futás a bauxitbányában

Gánton negyedszer rendezik meg a terepfutóversenyt, amelynek végén a férfi és női győztes futócipőt kap, minden más célba érkező pedig lángost. Egyéb fontosabb események a 9. hétről!

Kajakozás

Február 29., szombat – Hévíz

Tavaszköszöntő evezés. Találkozó 9 óra előtt a Hévízi-tónál, majd három-négy órás evezés a Hévíz-patakon tavirózsák, hattyúk és vadkacsák között, a táv hozzávetőlegesen 10 kilométer, a kiszállónál forralt bor és forró tea várja a kajakosokat. A túrára korlátozott létszámban fogadnak el jelentkezést, a túravezetés és a felszerelés bérleti díja 8900 forint, amely a nemzeti park engedélyének díját is tartalmazza.

 

Túrázás

Február 29., szombat – Bakonykút

Magyarország egyik legkeményebb túraterepe a Burok-völgyben található. Sziklafalak, kőtornyok, meredek völgyoldalak, sár, barlangok, borsókövek és cseppkövek. A túrázók felkeresik a Sárkány-barlangot, a Meta-barlangot, a Fehér-lyukat, az Iker-barlangot és Rózsa Sándor barlangját, amelyeknél tanulmányozni lehet a réteglap menti kifagyás és a hideg szénsavas víz (oldás) barlangképző hatását. Találkozó 9:30-kor a katolikus templomnál, a táv 12 kilométer, 240 méteres szintemelkedéssel. Részvételi díj 2000 forint.

 

Futás

Február 29., szombat – Őriszentpéter

Az év szökőnapjára szervezett örömfutás az 1. Őrség Maraton. Lehetőség lesz egyéniben félmaratoni távot is teljesíteni, de váltóban is lehet indulni.

 

Túrázás

Február 29., szombat – Budapest

Tematikus, kutyás kirándulássorozat és gyakorlás Rózsa Péter kutyaoktatóval. Találkozópont 10 órakor a Szilassy út 10. szám előtt, közel a Zugligeti út és a Béla király út kereszteződéséhez. A túra hossza csupán 5 kilométer, de közben a kutya oktatása kerül főszerepbe, ezúttal a lábhoz igazodás és a láb melletti séta lesz a téma.

 

Kajakozás, kenuzás

Február 29., szombat – Hévíz

Maráz Zsuzsanna kedvenc napja
A kétszeres Spartathlon-győztes futónőt arra kértük, jó hosszan mesélje el, sportszempontból melyik volt neki a csúcsnap. S hogy melyik? Sem az első, sem a második sikere – hanem valami más. És szükség volt a dél-amerikai futótárs segítségére.
Erről, és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.

Egynapos vízitúra stabil kenuban vagy tengeri kajakban. A szervezők indulás előtt rövid, de alapos sportoktatást, baleset-megelőzési, illetve természetvédelmi tájékoztatót tartanak, úszótudás nélkül a mentőmellény viselése kötelező. Találkozó 10.30-kor a Castrum kemping melletti parkolóban, vízre szállás 11.45-kor. A Hévíz-patak hozzávetőlegesen 10 kilométer hosszú, pihenőkkel együtt a táv könnyedén teljesíthető 2-3 óra alatt. Kikötés után a szervezők meleg teát, forralt bort kínálnak, de a program a hajók lemosásával, összepakolásával fejeződik be. Kezdő és haladó kajakosok két-, míg a profik egyszemélyes hajókban evezhetnek. Részvételi díj túrakenuval felnőtteknek 5900, gyermekeknek 14 éves korig 4900 forint, míg kajak esetében egységesen 6900 forint. Az ár tartalmazza a szervezést, az oktatást, a felszerelések használatát, a sofőrtranszfert, a teát és a forralt bort, illetve a belépőt a nemzeti park területére. Jelentkezni az info@indian-vizitura.hu e-mail címen lehet.

 

Futás

Február 29., szombat – Budapest

Bár a változtatás jogát fenntartják, a szervezők szeretnének mostantól minden hónap utolsó szombatjára egy különleges futóedzést, lehetőleg mindig másik helyszínen. Elsőként Citadella-futásra lehet készülni, rajt (8.45) és cél az Oxygen Wellness Naphegy. A két edző a kezdőkkel kíméletes lesz, de a haladók kőkemény tréningre készüljenek. Lehetőleg mindenki jelmezben fusson!

 

Futás

Március 1., vasárnap – Budaörs

Wadkanz Trail – A családias hangulatú terepfutóversenyen 10 és 20 kilométeres távon mérethetik meg magukat a jelentkezők. Minden teljesítő egyedi befutóérmet kap, a célban háromféle választható ebéd lesz, emellett zenével és jó hangulattal csábítanak a szervezők.

 

Futás

Március 1., vasárnap – Gánt

Gánt Trail – A negyedik alkalommal esedékes megméretés igazi különlegességnek számít a gánti bauxitbányában. 13 és 25 kilométeres távokra lehet jelentkezni, minden befutó lángost kap, a távok női és férfi győzteseit futócipővel jutalmazzák.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.