Heti aktuális: futás az Öreg-tónál

A tatai, nem tömegrajtos futóversenyen hét kilométeres egy kör, amelyből választható akár hat kör is, s csupán a célzárás időpontjára kell figyelni. További fontosabb események a 44. hétről!

Futás

November 3., szerda – Budapest

A hónap első szerdáján mindig Krokodil by night! A táv 10 kilométer, találkozó 18 órakor a Farkaserdőnél Káposztásmegyeren, de aki először venne részt az eseményen, itt felveheti a kapcsolatot a szervezőkkel. A tempó ideális, 6.30-7 perc/kilométer, de a mezőny egymást bevárva halad. Aki kevesebbet bír, esetleg babakocsival futna, vagy nincs fejlámpája, jelezze a szervezőknek.

 

Túrázás

November 6., szombat – Gánt

Túra a Vértesben, de csak olyanok jelentkezzenek, akik szeretnek és tudnak is gyalogolni. Regisztráció kötelező a velenceihegysegtura@gmail.com e-mail címen. Találkozó a Hegyalja és Táncsics utca kereszteződésében lévő Gránás Turistaháztól. Indulás 9.30-kor, részvételi díj 2500 forint. A túra hossza 26 kilométer, hozzávetőlegesen hét óra. Az útvonal érinti egyebek mellet a Disznó-sarkot, Kőhányáspusztát, a Som-hegyet és a Pap-völgyet.

 

Futás

November 6., szombat – Balatonfüred

A Fifty Church Ultra olyan ultrafutóverseny, amely a Balaton-felvidék tájain vezet, érintve a Káli-medencét és a Tihanyi-félszigetet is. A pálya hossza 166 kilométer, a leküzdendő szintkülönbség 2800 méter. Nem tömegrendezvény, ezért a szintidőt 26 órában határozta meg a szervező, összesen 80 futó regisztrációját fogadják el. Minden egyéb részlet itt megtalálható.

 

Túrázás

November 6., szombat – Visegrád

Áprily Lajos emléktúra 12, 26 vagy 45 kilométeren. Online nevezés itt lehetséges, előbbi távra 1000, utóbbi kettőre egyaránt 1500 forint a részvételi díj. Részletek ezen a felületen.

 

Fotó: MTVA/Nagy Zoltán

 

Túrázás

November 6., szombat – Örkény

Örkény Vitéz Körtúra 17 kilométeren. Indulás az örkényi Fortuna bártól 7.30 és 9.30 között. Információ a 30/619-0114-es telefonszámon vagy a kollar.jegyzo@gmail.com e-mail címen.

 

Futás, gyaloglás

November 7., vasárnap – Tata

Őszi Tatai Öreg-tó Nagy Futás és Gyaloglás, egy kör 7 kilométer, tömegrajt nincs. Rajt és cél a Vértes úton lévő Új Kajakház és Ökoturisztikai Központnál. Rajt 9 és 11 óra között, célzárás 15 és 16 óra között, választható távok: 1 és 6 kör között. Részvételi szándékot regisztrációval a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címre kell küldeni, nevezési díj 3000 forint.

 

Futás

November 7., vasárnap – Ócsa

Országfutás ismét az UFÓ (Utcai Futás Ócsán Sportegyesület) szervezésében, de ezúttal nem márciusban. Az útvonal a régi, vagyis Ócsa–Felsőpakony–Ócsa nagyjából 11-12 kilométer. A táv 80 százaléka terep, minden egyebet az ócsai vasútállomásnál megtudhat, rajt 10 órakor.

 

Túrázás

November 7., vasárnap – Gorbatető

A Gerecse ritkán járt ösvényein vezet a túra 10 és 15 óra között nagyjából 14 kilométeren, kezdő túrázóknak is ajánlott. Részvételi díj 3000 forint, részletek és regisztrációs űrlap ezen a felületen található.

 

Futás

November 7., vasárnap – Hollókő

A Hegyek Vándora Turista Egyesült Geodéziai tornyok Magyarországon túramozgalma ötletéből indulva terepfutást is rendeznek hasonló körülmények között. Hollókőről indulva a táv 15 kilométer, érinti a várat, a várforrást és a Váralja tanösvényt is, majd fel a Remete-hegyre, onnan Dobogó-tetőn a geotorony a cél, visszafelé némi kitérő Farkaskútvölgy felé. A túra levezetéseként Hollókő ófalujában lehet sétálni.

 

Túrázás

November 7., vasárnap – Pilisjászfalu

Sötétedés utáni túra UV-lámpák segítségével. Találkozás a pilisjászfalui vasútállomás parkolójában 15.30-kor. Részvételi díj felnőtteknek 2000, gyerekeknek 1000 forint, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

 

Futás

November 7., vasárnap – Dunaföldvár

Terepfutóverseny Dunaföldvár dombjai között – a solti Pusztafutás testvérversenye, összeilleszthető érmekkel. Rajtközpont a várudvarban található Ispánházban, legfeljebb 350 fő nevezése lehetséges, ebből maximum 100 gyermek. Minden részletet, nevezést, versenykiírást, útvonalleírást megtalál a rendezvény hivatalos honlapján.

 

Túrázás

November 7., vasárnap – Mátrakeresztes

Kőről kőre a Mátrában, 19.7 kilométeren. Nevezési díj 1500 forint, rajt 8 és 9 óra között a Fakanalas csárda parkolójából. Elérhetőségeket, versenykiírásokat és egyéb információkat az esemény weboldalán talál.

Címlapfotó: MTI

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Krikett, avagy a játék, amihez egy élet sem elég
Ne csapjuk be a szervezetünket! – így kerülhetjük el a sokkhatásokat
Bogár János tanácsa: Ne fusd el az elejét! – kezdődik a 18. Ultrabalaton
Régen halálos veszélyt jelentett, ma már bárki végigjárhatja a Királyok ösvényét
Százévnyi egészség: nem mindegy, hogy valami elől, vagy valamiért futunk

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.