Heti aktuális: ismét Nagy Sportágválasztó

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt az esemény, de pénteken és szombaton a Merkapt Sportközpont újra várja az érdeklődőket, az első napon óvodai és iskolai csoportokat, másnap a családokat.

Futás

Szeptember 8., szerda – Budapest

Váltófutás párosban a budafoki stadion futópályáján. Az ingyenes program 18 órakor kezdődik, elegendő egy párt választani, de egyénenként tíz kört, összesen négyezer métert kell teljesíteni.

 

Sportágválasztó

Szeptember 10–11., péntek-szombat – Budapest

Több mint száz sportág, húszezer látogató, olimpiai, világ és Európa-bajnokok. Ez mind a budapesti Nagy Sportágválasztó, amelyet egy év szünet után rendeznek meg a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/a). Két napon keresztül 9 és 17 óra között várják a látogatókat, a belépés ingyenes. Az eseményen a sportágak bajnokaival személyesen is találkozhatnak és akár együtt is sportolhatnak.

 

 

Futás

Szeptember 11., szombat – Terény

Az idén is megrendezik a Cserháti Terepmaratont, ezúttal szeptemberben. A verseny a tavalyihoz hasonló, vagyis negyedmaratoni (1 kör), félmaratoni (2 kör) és maratoni (4 kör) távok közül lehet választani, két frissítőpont lesz. Nevezés és információk itt, a versenyközpontban étkezési és tusolási, valamint szálláslehetőség is van.

 

Futás

Szeptember 11., szombat – Szigetszentmárton

Ez már a 4. Szigetszentmártoni Futónap lesz, amelyen a gyerekek mellett az idősebbekre is gondoltak a szervezők. Az eseményt a helyi futballpályán rendezik meg 9 és 14 óra között. Az 5 és 10 kilométeres táv nyomvonala a futballpályától a Duna-parton Ráckeve felé a horgásztanyákig halad, ott a fordítópont, majd vissza a faluba. A félmaratoninál a fordítópont a Malom-öbölnél (Tesco) lesz, vissza a Duna-parton Szigetszentmártonon keresztül Szigetcsépre a bekötő útig, ott újabb fordítópont után a lovarda előtti úton vissza a rajt-cél kapuhoz. Nevezés és további részletek ezen a felületen.

 

Akadályfutás

Szeptember 11., szombat – Nyíregyháza

Gyermekek is indulhatnak a helyi Sóstó-gyógyfürdő területén rendezett versenyen, amelyen 10 épített és természetes akadályt kell leküzdeni. Kötelező minden akadályt teljesíteni, az első sikertelen átjutás után még kétszer lehet próbálkozni. A pálya 100 méter hosszú, és a Running Warriors akadályaiból épült fel. Minden egyéb részlet az extremail.hu weboldalon.

 

Túrázás

Szeptember 11., szombat – Pilisborosjenő

Teljesítménytúra az egyedülállóan szép Nagy-Kevély körül és alatt. Rajt és cél Pilisborosjenőn, a művelődési háznál (Fő utca 16.), indítás 8 és 11 óra között. Három táv (10, 20, 30 kilométer) közül lehet választani. Nevezés itt lehetséges. A célban szörp és zsíros-, vajas-, lekváros kenyér, lila hagyma, csalamádé várja a túrázókat.

 

Futás

Szeptember 11., szombat – Verőce

Dupla kanyar futóverseny három folyót, két országot, három hidat és egy alagutat is érintve. Rajt 10 órakor a helyi futballpályán, regisztráció a szabadstrandon. A bemelegítést Katus Attila segíti, de lehet egyénileg is végezni a gyakorlatokat. A csapatverseny 75 kilométeres, amely egyéniben is teljesíthető, de lehetőség lesz 12 kilométeres távra is nevezni, miként a 14 alatti gyerekeknek is. Minden további részlet itt megtalálható.

 

Futás

Szeptember 11., szombat – Budapest

Bár az őszi időpont szokatlan, az idén is a Népligetben rendezik meg a 26. Aldi Női Futógálát. A távok változatosak, a 600 méteres családi futástól 10 kilométerig választhatók, de gyalogolni is lehet. Az időbeosztásnak köszönhetően kombinálni is lehet a különböző versenyszámokat, és így akár 17.5 kilométer is teljesíthető három részletben. Nevezni itt lehet, további információk a versenyről itt.

 

Fotó: BSI

 

Kerékpározás

Szeptember 11–12., szombat-vasárnap – Zamárdi

A vírushelyzet miatt szeptemberre halasztották a 22. Balaton-kör kerékpárostúrát. Több táv (282, 216, 206, 140 vagy 76 kilométer) is teljesíthető, minden részlet megtalálható a balatonkor.hu honlapon. Fontos, hogy a korábbi évekkel ellentétben a rajt egy másik rendezvény miatt nem a megszokott helyszínen lesz. Szintén a Kiss Ernő utca és a Margó Ede sétány közötti részen, de a szabadstrandon, a Zöldfa utca mellett, 1100 méterre a szokásos rajthelytől nyugatra, Szántód felé.

 

Kerékpározás

Szeptember 11–12., szombat-vasárnap – Jávorkút

Az idén már a 6. Bükk-kupa kerékpárversenyt rendezik meg; 2017 óta több mint 1200 versenyző állt rajthoz, a verseny távja 10 kilométer, a szintemelkedés 350 méter. Szombaton családi és céges kerékpártúra szerepel a programban, a 25 kilométeres túrán bárki részt vehet, indulás 9 órakor a Városház térről. Az esemény nevezési díjaiból befolyt összeget a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ kapja meg. Másnap kerül sor a 10 kilométeres Bükk-kupa-futamra, amely tartalmaz egy külön díjazású 350 méteres sprintszakaszt is. Ezt követően következnek a gyerekek (1–11 év) az egyenkénti indítású 100 méteres sprintszakasszal. Nevezési felületet itt talál.

 

Sportfesztivál

Szeptember 12., vasárnap – Nyíradony

Mozgásban az erő sportfesztivált rendeznek 8 és 16 óra között a Harangi Imre Rendezvénycsarnokban. A futóversenyen a gyerekek 1 és 2 kilométer, míg a felnőttek 5.6 és 11.2 kilométer között választhatnak. További programként egyebek mellett harcművészeti bemutató, női erősítő torna, önvédelmi kurzus, asztalitenisz, kosárlabda és funkcionális fitneszedzés várja az érdeklődőket. Kicsiknek arcfestés és lufihajtogatás. További részleteket talál az esemény Facebook-oldalán.

 

Futás

Szeptember 12., vasárnap – Dunaharaszti

Már a 6. Haraszti Futópartyt rendezik meg a Baktay téren. Szinte mindenki megtalálhatja a neki megfelelő távot, hiszen 1, 3, 7, 14 és 28 kilométer közül lehet választani, a leghosszabb távon váltófutás is engedélyezett. Rajt 9 és 10.20 óra között folyamatosan. Nevezni itt lehet, fontosabb információk itt olvashatók.

 

Futás

Szeptember 12., vasárnap – Székesfehérvár

Ismét Fehérvár Félmaraton, mégpedig a megszokott hét kilométeres körpályán, amelyen 7, 14 vagy 21 kilométer teljesíthető, az utóbbi táv váltóban is letudható. Az útvonal a Bregyó Sportközponttól indulva érinti Székesfehérvár történelmi belvárosát is. Rajt 9 órakor.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.