Heti aktuális: lépcsőfutás a János-hegyen

Vasárnap az Erzsébet-kilátó 134 lépcsőfokára leggyorsabban felfutó férfi és női versenyző értékes sportszervásárlási utalványt kap. További fontosabb események a 35. hétről!

Futás

Szeptember 1., szerda – Budapest

A hónap első szerdáján mindig Krokodil by night! A táv 10 kilométer, találkozó 19.55-kor a Vasas Jégcentrumnál, indulás 20 órakor. A tempó ideális, 6.30-7 perc/kilométer, de a mezőny egymást bevárva halad. Aki kevesebbet bír, esetleg babakocsival futna, vagy nincs fejlámpája, jelezze a szervezőknek.

 

Futás

Szeptember 4., szombat – Zamárdi

Új verseny a Balaton RUN futónap, amely a tervek szerint a szezon családbarát rendezvénye lehet. A zamárdi szabad strandon legfeljebb háromezer résztvevő 5.25, 10.5 vagy 21.1 kilométeres táv közül választhat. További információ kapható ezen a felületen, továbbá nevezni is itt lehet.

 

Kerékpározás

Szeptember 4., szombat – Siklós

Buga Jakab bringatúra a siklósi vártól. Három táv (26, 82 és 108 kilométer) választható különböző indulási időpontokkal. Részvételi feltételek, útvonaltervek és további információ ezen a felületen olvasható.

 

Futás

Szeptember 4., szombat – Budakeszi

Futóverseny gyerekeknek, családoknak és terepfutóknak a Budakeszi Vadasparkban. A résztvevők 350 méter, illetve 2, 4, 11 vagy 21 kilométeres táv közül választhatnak. Jótékonysági verseny, vagyis a nevezési díjak bevételét a vadaspark egy új mosómedve-kifutó építésére fordítja. További részletek az esemény honlapján.

 

Evezés

Szeptember 4–5., szombat-vasárnap – Tolna

Kétnapos nyárbúcsúztató evezés a tolnai Duna-holtágban, érintve a Bartal-csatornát Fadd-Domboriig. Találkozó szombaton 9 órakor Tolnán, a Stern-telepnél, a vízparton, várható visszaérkezés 16 órakor. A túra hossza 17 kilométer, és egy ponton át kell emelni mindkét irányban a hajót. Második nap a Sió alsó szakasza vár a résztvevőkre, ekkor Szekszárd-Palánkon, a Palánki hídnál, a kajakház melletti töltésbejárón lesz a találkozó, ugyancsak 9 órakor. Ez a túra szintén 17 kilométeres, várható célba érkezés 15 órakor, ahonnan a gépkocsival érkezőket a szervező visszaszállítja az autókhoz. Részvételi díj 6000 forint/nap, jelentkezni a 20/287-7203-as és a 70/418-5650-es telefonszámokon lehet, vagy az info@bodritura.hu e-mail címen.

 

Túrázás

Szeptember 5., vasárnap – Budapest

Az első Kinizsi Százas 40. évfordulóján nosztalgia-teljesítménytúra Budapest környékén. Rajt Csillaghegyen a Peron Váróterem sörözőtől 7 óra és 8.30 között, a cél Dorogon, a Molnár sörözőnél lesz. A táv 40 kilométer, a szintemelkedés 1115 méter, a szintidő 10 óra. Létszámkorlát 400 fő. Regisztráció itt lehetséges.

 

Futás

Szeptember 5., vasárnap – Gödöllő

Gödöllői Kastélyfutam az idén is négy távon (2.5, 5, 10.5 és 21 kilométer), az esemény az Olimpiai Ötpróba-eseménysorozat része.
Bővebb információ a fuss.godollo.hu oldalon olvasható.

 

Kerékpározás

Szeptember 5., vasárnap – Budapest

Ismét megrendezik a már hagyományossá váló Veterán Kerékpártúrát Gödöllőre, a királyi kastélyba. A veterán kerékpárokat második világháború előtti cabrioletek és magyar gyártású veterán motorkerékpárok is kísérik. A táv 44 kilométer, több pihenő beiktatásával. Az ebédet is tartalmazó ezerforintos részvételi díj helyben fizetendő. Gyülekező 7.30-tól az Olof Palme sétányon lévő Millenium kávézó előtt, indulás 8.30-kor. A túrán részt vesz Halápi Sándor kétszeres velocipéd-világbajnok is.

 

Futás

Szeptember 5., vasárnap – Üllő

Városi futóverseny a Fut az Üllő. A részvétel regisztrációhoz kötött, lesz ovis örömfutás, iskolásfutam a 6 és 14 év közötti korosztálynak, családi futam (egy felnőtt és egy vagy két 10 év alatti gyermek), továbbá egyéniben 7 és 21 kilométer teljesíthető. Nevezés és további részletek ezen a felületen.

 

Futás

Szeptember 5., vasárnap – Budapest

Fuss a csúcsra a János-hegyi Erzsébet-kilátóban. Cél a 134 lépcsőfok legyőzése, a leggyorsabb időt elérő női és férfi versenyző 30 ezer forintos sportszervásárlási utalványban részesül. Az egyes kategóriák szintidejét teljesítők 5000 forintos sportszervásárlási utalványt kapnak. A nevezés ingyenes, a helyszínen 11.30 és 14.30 között lehet jelentkezni.

 

 

Futás

Szeptember 5., vasárnap – Balatonboglár

A 3. Naplemente félmaratonit rendezik meg. Start 19.20-kor a balatonboglári Gömbkilátó lábától, két táv teljesítése (10 és 21 kilométer) lehetséges, befutó a balatonföldvári kikötőbe. Némi frissítő és az átöltözés után két katamarán szállítja a versenyzőket a Balaton közepére, ahol a bulizás mellett megtekinthető a csodás naplemente. További információ az esemény honlapján.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.