Heti aktuális: Mátrabérc teljesítménytúra négy különböző távon

Sőt négy különböző indulási hellyel, de valamennyi a Szurdokpüspöki Általános Iskolánál fejeződik be.

Túrázás

Április 8., péntek – Budapest

Éjszakai túra 18 órai indulással a Széchenyi-hegyre. A rajt megközelítése: a Városmajor felől a fogaskerekűvel a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megállóig kell utazni, onnan 200 méter a zöld sávos turistajelzésen. A Széll Kálmán tér felől a 21 vagy 21A buszokkal. A túrán 8 és 20 kilométeres táv közül lehet választani, általában végig jelzett turistaúton, a rajtnál minden távhoz szöveges itinert és térképet biztosít a szervező. Az íróeszköz és a zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Túrázás, futás

Április 9., szombat – Zsámbék

Tavaszváró gyalogtúra és terepfutás a Nyakasra. Eseményközpont a Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola területén (Piac köz 8.). Túrázók és futók is 6, 11, 16 vagy 26 kilométeres táv közül választhatnak.

 

Supozás

Április 9., szombat – Kiskunlacháza

Tavaszi SUP-túra a Ráckevei-Duna-ágban. Találkozó 13 órakor a Strand utca 1. számnál, vízre szállás 13.30-kor. A túrát legalább hat fő részvétele esetén tartják meg, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj tízezer, saját deszkával érkezőknek négyezer forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon.

 

Túrázás

Április 9., szombat – Törökkoppány

Teljesítménytúra 10, 20, 30 kilométeren. Rajt és cél minden esetben a Hangya Ház (7285 Törökkoppány, Kossuth Lajos utca 68.), nevezési díj 1600, 1800 és 2000 forint. További részletek itt.

 

Futás

Április 9., szombat – Budapest

Pólus futónap, nyílt mezeifutó-bajnokság budapesti és vidéki igazolt versenyzők mellett amatőr futók számára is. Rajt és cél a Pólus Center hátsó parkolójában, az útvonal pedig a Szilas-patak partján vezet. Nevezési díj 10-12 éveseknek 400, minden más korcsoportnak 800 forint, de a XV. kerületi lakosoknak a részvétel ingyenes. Díjazás, versenykiírás, egyéb információ itt.

 

Túrázás

Április 9., szombat – Szurdokpüspöki

Mátrabérc-teljesítménytúra négy távon, négy különböző indulási hellyel, de valamennyi a Szurdokpüspöki Általános Iskolánál (3064 Szurdokpüspöki, Béke utca) fejeződik be. A legrövidebb, 14.8 kilométeres táv ráadásul ugyanonnan indul, nevezési díj 2200 forint. A galyatetői Turistacentrumból már 26.1 kilométer a táv, részvételi díj 2400 forint, a Kékestetőről pedig 35.9 kilométert kell megtenni (2700 forint), míg a Kőkútpusztától már 55 kilométer a táv (2900 forint), de minden további információ megtalálható a matraberc.hu weboldalon.

 

Futás

Április 10., vasárnap – Szigetszentmiklós

Idén már 5. alkalommal rendezik meg a Miklósi futónapot a helyi sportcsarnoknál. Gyerekek is indulhatnak, de elsősorban az 500, 800 és 1000 méteres távokon. Felnőttek a 3.5, 8, illetve 21 kilométer közül választhatnak. További információ, nevezési feltétel, részvételi díj ezen a felületen olvasható.

 

Túrázás

Április 10., vasárnap – Zalaszentmárton

Izgalmas kihívás két- vagy háromtagú csapatoknak, családoknak, osztálytársaknak. A feladat: minden csapat egy Sportident dugókát és térképet kap, amire 30 bója helyét berajzolják a szervezők. A rendelkezésre álló 180 perc alatt a terület bejárásával a lehető legtöbb bóját kell érinteni. Minden ellenőrzőpontnak meghatározott értéke van, amit a térképen feltüntettek. A csapatok a pontok között tetszőleges útvonalon és sorrendben, illetve tempóban haladhatnak, de a tagok nem válhatnak szét. Egyes ellenőrzőpontoknál az érintés igazolása több-kevesebb ügyességet és bátorságot igényel. Minden egyéb információ ezen a felületen elérhető, nevezési pedig itt lehetséges.

 

Akadálysport

Április 10., vasárnap – Eplény

A BakonyRUN 7.0 akadálysportverseny megmutatja a Bakony legzordabb arcát, a felnőtteknek (9 kilométer) ugyanis 22 kemény akadályt kell leküzdeniük, de lehet nevezni dupla futamra is, míg a 2 kilométeres gyermekfutamban is lesz öt mesterséges akadály. A szervezők lehetőséget biztosítanak terepfutóknak is, vagyis akadályok nélküli futamot is rendeznek 2, 10 vagy 21 kilométeren. Részletek az esemény honlapján.

Fotó: Nemzeti Sport

Futás

Április 10., vasárnap – Ráckeve

Kis-Duna Maraton idén már ötödik alkalommal 10, 21 vagy 42 kilométeren. Az útvonal mindhárom távnál ugyanaz, vagyis Ráckeve–Dömsöd–Tass–Makád–Szigetbecse–Ráckeve. Nevezési díj 3500, 5500 és 7500 forint. További részletek az esemény weboldalán.

 

Supozás

Április 10., vasárnap – Leányfalu

SUP-túra Leányfalu és Szentendre között. Találkozó 13 órakor a pócsmegyeri átkelőnél, vízre szállás 13.30-kor. A túrát legalább tíz fő részvétele esetén tartják meg, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj tízezer, saját deszkával érkezőknek négyezer forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon. Fontos, hogy a túra végpontja (Postás-sziget) nem azonos a vízre szállási hellyel.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN- HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Ne csapjuk be a szervezetünket! – így kerülhetjük el a sokkhatásokat
Bogár János tanácsa: Ne fusd el az elejét! – kezdődik a 18. Ultrabalaton
Régen halálos veszélyt jelentett, ma már bárki végigjárhatja a Királyok ösvényét
Százévnyi egészség: nem mindegy, hogy valami elől, vagy valamiért futunk
A meleg volt a legnagyobb kihívás, a vége borzalmas volt, de győzött a VTM-en

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.