Heti aktuális: naplementébe nyúló SUP-túra a Velencei-tó nádasaiban

Találkozó a sukorói szabadstrandon, és 15 órakor a vízre szállással elkezdődik a nagyjából négy és fél órás evezősprogram.

Supozás

Június 22., szerda – Budapest

Napindító SUP-túra Budapesten keresztül. Találkozó 5 órakor a Római-parton, a Szent János utca és a Kossuth Lajos üdülőpart kereszteződésénél, vízre szállás 5.30-kor. A túra nagyjából 2.5 órás, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj 8000, saját deszkával érkezőknek 3500 forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon. Fontos, hogy a túra végpontja (Gellért tér) nem azonos a vízre szállási hellyel.

 

Túrázás

Június 24., péntek – Budapest

Éjszakai túra 18 órai indulással a Széchenyi-hegyre. A rajt megközelítése: a Városmajor felől a Fogaskerekűvel a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megállóig kell utazni, onnan 200 méter a zöld sáv túristaútvonalon, míg a Széll Kálmán téri metrómegállótól a 21, a 21A buszokkal a Normafa, Gyermekvasút megállóig, onnan a Hegyhát utat követve a Gyermekvasút sínjei mellett. Az íróeszköz és a zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Úszás

Június 25., szombat – Balatonfűzfő

Öbölátúszás 3 és 9 kilométeren Balatonfűzfő és Balatonalmádi között. Egyéni indítás, nincs tömegrajt, a távot (3 km) akár háromszor is meg lehet tenni. Figyelem! Versenyközpont Balatonalmádiban a Budatava strandon lesz, a szervezők innen szállítják a részvevőket a balatonfűzfői starthoz. Regisztráció és versenykiírás az esemény hivatalos honlapján.

 

Túrázás

Június 25., szombat – Nagybörzsöny

Triton Trail a Börzsönyben. A résztvevők 23 vagy 63 kilométer közül választhatnak, de utóbbi távot háromtagú csapatban is megtehetik. Nevezési feltételek, időpontok, létszámlimitek, egyéb információk a triton hivatalos honlapján.

 

Futás

Június 25., szombat – Edelény

A 4. Edelényi Kastélysziget Körök futóversenyt rendezik meg. Minden nevezési díjból az Edelényi Futók Egyesülete 500 forintot átad a Magyarországi Légimentésért Alapítvány részére. Helyszíni nevezés korlátozott számban lehetséges. A versenyzők összlétszámát 400 főben maximalizálták. Minden lényeges információ itt megtalálható.

 

Kerékpározás

Június 25., szombat – Mezőkövesd

Bükki Csillagok vezetett kerékpáros túra. Gyülekező 20 órától a mezőkövesdi Zsóry fürdő parkolójában, közös rajt 21 órakor, a táv 60 kilométer, végig aszfalton. Kötelező felszerelés: megfelelő műszaki állapotban lévő kerékpár, tökéletes világítás elöl és hátul a kerékpáron. Ajánlott felszerelés: bukósisak, rovar elleni védőszemüveg, rovar- és szúnyogriasztó. Nevezési díj 3000 forint, kötelező regisztráció június 23-ig a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címre a túra és az induló nevének megadásával.

 

Futás

Június 25., szombat – Győr

A 20. Büchl félmaratoni versenyt rendezik meg, ezúttal éjszakába nyúlóan. Versenyközpont a Tulipános Általános Iskolánál (9026 Győr, Rónay J. utca 4.), a nevezők 7 és 21 kilométer közül választhatnak, de a hosszabb távot háromtagú váltóban is teljesíthetik, sőt 7 kilométeren rendeznek Nordic Walking-futamot is. Részvételi feltételek a gyorisport.hu weboldalon.

 

Futás

Június 26., vasárnap – Ócsa

Radics József emlékére rendezik meg az Ócsai Pincesor futást, immár hatodik alkalommal. A terepfutás kedvelői 10 órakor rajtolnak az Öreghegyi Pincesortól, a pálya hossza 4 kilométer, tiszta homok, föld, kavics és fű. Nevezési korlát 150 fő, nevezés díj 2000 forint. Részletek itt.

 

Supozás

Június 26., vasárnap – Sukoró

Naplementébe nyúló SUP-túra a Velencei-tó nádasaiban. Találkozó 14.30-kor a sukorói szabadstrandon, vízre szállás 15 órakor. A túra nagyjából 4.5 órás, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj 10 ezer, saját deszkával érkezőknek 4500 forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon.

Fotók: shutterstock

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Fogarasiné Veres Krisztina egyszer fejre állt, de megvédte címét az UTT-n
Cseke Lilla legbosszantóbb bakijai: futás az ismeretlenbe, nevezés a férfiak közé
Az egykerekű és a kétkerekű után itt van az egy plusz két félkerekű bringa
Napfelkelte a Balaton közepén, aztán jöhet a félmaratoni a Káli-medencében
Hat nap futás éjszaka nélkül – Szilasi Viki kanadai csúcsot döntött

Videók

Ami a tökéletes szlalomhoz kell: vízisí és egy kristálytiszta reggel
Száguldás a világ leggyorsabb kötélpályáján
Szabadesés Rubik-kockával

Hegymászás

Öt-hatezres mászatlan hegyeket céloz meg a hegymászó-válogatott
Klein Dávid hat év után újra önálló expedíción, célja a Broad Peak megmászása
Elkészült a filmelőzetes Erőss Zsolt elvesztéséről, felesége szemszögéből

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton
Mozogni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
Tippek a víz szerelmeseinek: termálfürdő, vízi csúszda és egyedülálló kilátás
Felhőtlen szórakozás az Alpok déli oldalán
Vidám téli vakáció a család minden tagjának Ausztria déli tartományában

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.